Lidostā «Rīga» ielidojošajiem pasažieriem atsāk pārbaudīt e-apliecinājumus

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) uzdevusi lidostai “Rīga” atsākt e-apliecinājumu QR kodu pārbaudes Latvijā ielidojošajiem pasažieriem. Pārbaudes ir atsāktas ar 2020.gada 23. oktobri.

Lai veicinātu Covid-19 izplatības ierobežošanu, lidostā “Rīga” ielidojošajiem pasažieriem, kuri ierodas Latvijā, tiks lūgts uzrādīt QR kodu, kas apliecina tīmekļvietnē www.covidpass.lv elektroniskās anketas aizpildīšanu par epidemioloģisko prasību ievērošanu. CAA aicina pasažierus būt saprotošiem un jau laikus aizpildīt e-apliecinājumu, lai lieki nekavētu sevi un citus.

CAA atgādina, ka e-apliecinājumi jāaizpilda jau pirms lidojuma un jāuzrāda pirms iekāpšanas gaisa kuģī. E-apliecinājumu var aizpildīt 48 stundas pirms lidojuma.

CAA bija lūgusi lidostām līdz 18. oktobrim kontrolēt, vai Latvijā ielidojošie pasažieri ir aizpildījuši elektronisko anketu un saņēmuši QR kodus. Pagājušajā nedēļā QR kodu vidēji bija ieguvuši 87,4% lidostā “Rīga” ielidojošo pasažieru. Daļa tranzīta pasažieru nebija aizpildījuši e-apliecinājumus. Tā kā lidostā pagājušajā nedēļā tika veikta QR kodu pārbaudes, tad 100% pasažieru, kuri šķērsoja Latvijas robežu, bija aizpildījuši elektroniskās anketas.

Šonedēļ pirmdien e-apliecinājumu bija aizpildījuši 79,6%, otrdien ¬– 83,7%, bet trešdien – 92,4% no visiem Latvijā ielidojošajiem un tranzītā uz citām valstīm lidojošajiem pasažieriem. QR kodu esamības pārbaude nodrošinās, ka 100% Latvijā ielidojošie pasažieri ir aizpildījuši informāciju par sevi, valstīm, kur bijuši pēdējo 14 dienu laikā un pašizolācijas vietu, ja personai jāatrodas pašizolācijā.

“Aviācijas nozare atbalsta visus centienus ierobežot Covid-19 izplatību un strikta noteikumu ievērošana ir viens no veidiem, kā nodrošināt izsekojamu un kontrolējamu slimības izplatību. Nozare un lidmašīnu pasažieri allaž ir spējuši sadarboties paaugstinātas drošības apstākļos, tādēļ arī Covid-19 laikā aviācija ir drošākais pārvietošanās veids,” uzsver CAA direktors Māris Gorodcovs.

CAA dati liecina, ka Latvijā ar gaisa kuģiem ir ievesti vien 4,5% no visiem Latvijā apstiprinātajiem Covid-19 gadījumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.59669399sec.