Aptauja: Ceļotāji izrāda atbalstu drošības pasākumiem

Latvijas lidsabiedrība airBaltic, kā Latvijas Aviācijas asociācijas locekle, aicinājusi savus klientus piedalīties Oxford Research Baltics aptaujā par Covid-19 pandēmijas ietekmi uz ceļošanas paradumiem. Kā liecina rezultāti, 80% ceļotāju uzskata, ka sejas un deguna maskas lietošana, distances ieturēšana un roku mazgāšana ir efektīvākie līdzekļi cīņā ar Covid-19 izplatību.

58% ceļotāju uzskata, ka valstī ieceļojošo cilvēku elektroniska aptaujāšana ir piemērots un labs kontroles pasākums, lai izsekotu un ierobežotu Covid-19 izplatību. Atbildot uz atvērto jautājumu par drošības pasākumiem, respondenti arī norādīja, ka lidošanu uzskata par drošu, pateicoties lidojumos ieviestajiem drošības pasākumiem.

79% respondentu norāda, ka viņi ceļo mazāk, ņemot vērā, ka robežu šķērsošana ir ierobežota, un dodas tikai svarīgos ceļojumos, lai uzturētu biznesa attiecības un satiktu ģimenes locekļus. 54% ceļotāju atzinuši, ka ceļošanas ierobežojumi radījuši ievērojamu ietekmi uz viņu darbu.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) saka: "Drošība un veselība stāv pāri visam. Mēs darām visu, kas ir mūsu spēkos, lai saviem pasažieriem garantētu drošu ceļošanu, un mēs augstu vērtējam viņu viedokli, kas palīdz mums pilnveidoties. airBaltic ir izpildījusi savu mājasdarbu un ievēro visus drošības un veselības pasākumus. Lidsabiedrība turpina piedāvāt vairākas drošas un elastīgas ceļošanas iespējas no un uz Baltijas valstīm."

"Mūsu nozare ir nozīmīga, jo tā savieno biznesus, cilvēkus un idejas. Saskaņā ar Starptautisko gaisa transporta asociāciju (IATA), Latvijas aviācijas nozare, kuru virza airBaltic, pērn radīja vairāk nekā 3% pievienoto vērtību Latvijas IKP, kas ir vairāk nekā viena miljarda eiro ieguldījums gadā. 2020. gadam izteiktās prognozes liecina, ka aviācijas nozare veidos vairāk nekā 40%  no kopējā Latvijas IKP krituma. Mums šobrīd ir jāpieņem pārdomāti lēmumi, lai mēs spētu apmierināt pieaugošo pieprasījumu pēc lidojumiem, kas radīsies, tiklīdz kļūs pieejamas vakcīnas un mēs sasniegsim punktu, kad būs iespējams atvieglot ierobežojumus."

Šī aptauja palīdzēs aviācijas nozarei izvērtēt Covid-19 pandēmijas ietekmi uz ceļošanu un pieņemt pamatotus lēmumus Covid-19 ierobežošanai un nozares stabilizēšanai. Aptauja veikta no 2020. gada 5. novembra līdz 13. novembrim, ievācot atbildes no vairāk nekā 780 pasažieriem, kuri ceļojuši no lidostas Rīga laika posmā no 2020. gada 1. septembra līdz 5. novembrim.

Lai uzzinātu vairāk par jaunajiem airBaltic veselības aizsardzības pasākumiem, aicinām apmeklēt airBaltic mājaslapu: https://www.airbaltic.com/lv/veselibas-aizsardziba.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76712894sec.