Civilās aviācijas aģentūra: Baltkrievijas gaisa telpas izmantošana nav droša

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA), pamatojoties uz tās rīcībā esošo informāciju, veikusi risku novērtējumu un atzinusi, ka Baltkrievijas gaisa telpas izmantošana rada draudus civilās aviācijas gaisa kuģiem. Latvijas pārvadātājiem rekomendēts neizmantot Baltkrievijas gaisa telpu.

CAA risku novērtējums attiecas kā uz Baltkrievijas gaisa telpas izmantošu lidojumiem uz citiem galamērķiem, tā uz lidojumiem uz un no Baltkrievijas lidostām. CAA vērtēja ne tikai incidentu ar Ryanair gaisa kuģi, bet arī incidentu ar Lufthansa lidmašīnu, kas norāda uz iespējamām provokācijām. Risku novērtējums balstīts arī uz starptautisko un nacionālo partneru sniegtajiem atzinumiem.

CAA secinājusi, ka ir iespējami dažādi aviācijas drošības riski, kurus šobrīd nevar izslēgt, piemēram, civilās aviācijas gaisa kuģu sadursmes risks ar militāriem gaisa kuģiem, ieroču pielietošanas risks pret civilās aviācijas gaisa kuģiem, Latvijas civilās aviācijas gaisa kuģu, apkalpju un pasažieru arestēšana vai aizturēšana. Tāpat ir iespējama nepamatota lidojumu novirzīšana lidojuma laikā, kā arī mākslīgi izraisītas provokācijas lidojumu laikā un citi, šobrīd neprognozējami riski, kas var radīt apdraudējumu civilās aviācijas drošībai.

Par CAA risku novērtējumu paziņots ieinteresētajām pusēm un rekomendācijas stājas spēkā ar 2021.gada 26.maiju. Latvijas pārvadātāji kopš svētdienas, 23. maija, pēcpusdienas neizmanto Baltkrievijas gaisa telpu.

CAA turpinās veikt pastāvīgu drošības riska novērtējumu par Baltkrievijas gaisa telpas izmantošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49309301sec.