«Wizz Air» ar atlaidēm svin Covid-19 sertifikāta ieviešanu

Eiropas visstraujāk augošā lidsabiedrība Wizz Air informē pasažierus, ka Eiropas Savienība no 1. jūlija ievieš digitālo Covid-19 sertifikātu, kas tā īpašniekiem ļaus ceļot pa ES bez karantīnas vai dažkārt bez testēšanas prasībām. Lidsabiedrība atzinīgi vērtē ES lēmumu ieviest šo sertifikātu, kas atvieglos un vienkāršos ceļošanu pa Eiropas Savienību.

Jauno digitālo dokumentu ir tiesības saņemt visiem, kas ir vakcinējušies, kam ir negatīvs PĶR tests un kas ir izveseļojušies no Covid-19 infekcijas. Pēdējā gadījumā sertifikāts ir derīgs 180 dienas pēc pirmā pozitīvā testa rezultāta. Pēc pieprasījuma dokuments par brīvu tiek izsniegts Eiropas Savienības dalībvalstīs, un līdztekus 27 ES dalībvalstīm tas tiek pieņemts Lihtenšteinā, Islandē, Norvēģijā un Šveicē. Sertifikātu, ko var glabāt viedtālrunī vai planšetdatorā, pēc atbildīgo valsts iestāžu ieskatiem var izsniegt testēšanas centri un veselības aprūpes iestādes, un, ja pilsonis to pieprasa, tam ir jābūt pieejamam arī drukātā variantā ar kvadrātkodu. Kvadrātkodu ceļotāju sertifikātos pārbaudīs apkalpošanas uz zemes uzņēmumi pirms reģistrēšanās un robežkontroles darbinieki, neapstrādājot un neglabājot nekādus personas datus.

„Wizz Air turpinās atbalstīt visas iniciatīvas, kas ir vērstas uz noteikumu kopuma vienkāršošanu valstīs, kur pašlaik ir neskaitāmas dažādas ieceļošanas prasības, un lidsabiedrība ir pārliecināta, ka saskaņoti pasākumi veicinās ļaužu brīvu pārvietošanos. Mūsu pasažieriem ir sevišķi svarīgi skaidri un nepārprotami lidojumu nosacījumi, tāpēc saskaņots šādu pasākumu kopums palīdzēs rosināt vairāk ļaužu bez raizēm doties brīvdienās, apciemot draugus un radus, doties komandējumos vai atgriezties mājās,” sacīja Wizz Air vecākais korporatīvās komunikācijas vadītājs Andrāšs Rado .

ES digitālais Covid-19 sertifikāts viens pats nav ceļošanas dokuments un neaizstāj citus ceļošanas dokumentus, tāpēc ceļojot joprojām ir jāuzrāda derīga personas apliecība vai pase. Sīkāka informācija par digitālo Covid-19 sertifikātu atrodas Eiropadomes vietnē.

Latvijas Republika ir sekmīgi pievienojusies Eiropas digitālā Covid-19 sertifikāta sistēmai, kas turpmāk nodrošinās datu apmaiņu ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm par digitālajos sertifikātos ietverto informāciju. Latvijas iedzīvotājiem „App Store” („Apple” viedierīcēm) ir pieejama mobilā lietotne „Covid19Verify” digitālo Covid-19 sertifikātu pārbaudei jeb kvadrātkodu skenēšanai, „Android” viedierīču lietotājiem lietotne „Covid19Verify” ir pieejama „Google Play Store”.

Vairāk informācijas atrodas https://covid19.gov.lv/covid-19/par-covid-19/digitalais-covid-19-sertifikats.

Lai nosvinētu ES digitālā Covid-19 sertifikāta ieviešanu un šo milzīgo sasniegumu Eiropas ceļojumu vidē, Wizz Air 2. jūlijā piedāvā 20 % atlaidi biļešu cenai atsevišķiem lidojumiem pa Eiropas Savienību. Lidojumi ir jāpabeidz līdz 2021. gada 31. oktobrim.

Ar jaunākajiem ieceļošanas nosacījumiem pasažieri var iepazīties Wizz Air vietnes sadaļā „Ceļojumu plānošanas karte”, taču, lai nodrošinātu bezrūpīgu ceļojumu, ir ieteicams pirms izlidošanas ielūkoties arī valsts un/vai pilsētas oficiālajā konsulārajā vietnē. Galamērķa valsts konsulārajā vietnē ir vērts iepazīties ar informāciju par dažādu veidu potēšanas pasu pieņemšanu, jo šis saraksts tiek nepārtraukti papildināts. Tāpat Wizz Air iesaka ceļotājiem pirms lidojuma iepazīties ar piemērojamajām prasībām un, ja nepieciešams, atjaunināt ceļošanas dokumentus, kam ir beidzies vai drīz beigsies derīguma termiņš.

Biļetes var iegādāties vietnē wizzair.com un lidsabiedrības mobilajā lietotnē. Pakalpojums WIZZ Flex joprojām ir būtiska vasaras ceļojumu garantija. Biļešu iegādes laikā pasažieri var pievienot šo pakalpojumu, kas negaidīta notikuma, datuma vai maršruta maiņas gadījumā ļauj pārcelt rezervējumu uz citu Wizz Air reisu. Tas ne tikai nodrošina bezrūpīgu ceļojumu, bet arī plānošanas posmu bez pārsteigumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16723895sec.