Pārrunās institūciju sadarbību cilvēku tirdzniecības gadījumu novēršanai aviācijā

Aviācijas nozares vadošie  uzņēmumi, iesaistītās valsts institūcijas un nevalstiskās organizācijas trešdien, 20. oktobrī, pārrunās un testēs sadarbības mehānismu cilvēku tirdzniecības novēršanai aviācijā.

Seminārā, kurā tiksies lidostas “Rīga”, nacionālās aviokompānijas “airBaltic”, Iekšlietu ministrijas, Ārlietu ministrijas, biedrības “Patvērums “Drošā māja”” un biedrības “Centrs MARTA” pārstāvji, tiks pilnveidota vienota rīcība cīņai ar cilvēku tirdzniecību aviācijas nozarē.

“Lidostas darbinieki apmācību programmas ietvaros iegūst prasmes atpazīt cilvēku tirdzniecības gadījumus. Vēl lielāku ieguldījumu ikviena pasažiera drošībā mēs varam sniegt, ja ne tikai protam atpazīt šī smagā nozieguma riskus, bet sadarbībā ar citām institūcijām esam definējuši un kopīgās mācībās apguvuši skaidrus rīcības algoritmus, lai cilvēku tirdzniecības gadījumus izskaustu un spētu palīdzēt tās upuriem,” skaidro lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Pērn lidostas “Rīga” iniciētajam un  oktobrī, kad tiek atzīmēta Eiropas Savienības diena pret cilvēku tirdzniecību, starp aviācijas nozares lielākajiem uzņēmumiem, Iekšlietu ministriju un nevalstiskajām organizācijām noslēgtajam memorandam par cilvēku tirdzniecības novēršanu aviācijā tagad pievienojusies arī Ārlietu ministrija.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs uzsver: “Esmu gandarīts par šodien parakstīto Sadarbības memorandu par cilvēku tirdzniecības novēršanu aviācijas nozarē. Veidojot ciešāku starpnozaru institūciju un nevalstisko organizāciju sadarbību, varam veiksmīgāk cīnīties pret cilvēku tirdzniecību. Ārlietu ministrija un Latvijas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības ārvalstīs aktīvi iesaistās cilvēku tirdzniecības apkarošanā un palīdzības sniegšanā cietušajiem. Vēlos aicināt ikvienu mūsu valstspiederīgo, kurš ārvalstīs kļuvis par cilvēku tirdzniecības upuri, nekavējoties vērsties tuvākajā Latvijas pārstāvniecībā, lai saņemtu patvērumu un nepieciešamo informāciju par turpmāko rīcību. Kā arī aicinu ikvienu būt uzmanīgam un kritiski izvērtēt situāciju un iespējamos riskus. Nekas nav vērtīgāks par dzīvību un veselību. Mācīsimies to vienmēr novērtēt!”

Aviācijas nozares memoranda izstrādi iniciēja lidosta “Rīga”, kas jau iepriekš ir iesaistījusies dažādās aktivitātēs šī globālā nozieguma novēršanā. Memoranda mērķis ir sekmēt cilvēku tirdzniecības novēršanu un stiprināt aviācijas nozares uzņēmumu, valsts institūciju un nevalstisko organizāciju sadarbību cilvēku tirdzniecības upuru atpazīšanā un novirzīšanā atbalsta, palīdzības un aizsardzības sniegšanai. Sadarbības memoranda ietvaros nozares spēlētāji, atbildīgās valsts institūcijas un nevalstiskais sektors apņemas brīvprātīgi sadarboties, iezīmē sadarbības robežas, apjomus un pamatprincipus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38982391sec.