Latvija paraksta memorandus, lai paplašinātu sadarbību aviācijas jomā

Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) gadskārtējā pasākumā ICAN2021, kas veltīts starptautisko divpusējo gaisa satiksmes nolīgumu jautājumiem, Latvija parakstījusi saprašanās memorandus par sadarbību aviācijas jomā, kas nākotnē stiprinās Latvijas aviācijas nozares konkurētspēju.

Pasākuma laikā tika saskaņoti gaisa satiksmes nolīgumi un parakstīti saprašanās memorandi ar Belizes, Dominikānas, Gajānas, Kaboverdes, Kenijas un Kostarikas pārstāvjiem, kā arī parakstīti saprašanās memorandi ar Argentīnu, Kubu un Ekvadoru. Divpusējos saprašanās memorandos papildus  sadarbībai   gaisa satiksmes līgumu noslēgšanas veicināšanai un gaisa pārvadājumu attīstīšanai starp abām valstīm iekļauts nosacījums, ka abu valstu aviokompānijām ir tiesības slēgt sadarbības līgumus par lidojumiem savu maršrutu tīklos. Šāds nosacījums nodrošina aviopasažieriem no Latvijas iespējami ērtākus lidojumu savienojumus un pievilcīgākas aviobiļešu cenas.

Latvijas aviācijas intereses ICAN2021 pasākumā pārstāvēja Satiksmes ministrijas (SM) un nacionālā pārvadātāja “Air Baltic” delegācija SM valsts sekretāres Ilondas Stepanovas vadībā. ICAO organizētais ICAN pasākums katru reizi notiek citā pasaules reģionā, lai veicinātu kontaktus ar attiecīgā reģiona valstu aviācijas nozares delegācijām, tādējādi uzlabojot starptautisko aviopārvadājumu attīstību.

Kā informējām iepriekš, ICAN2021 pasākuma, kas no 6. līdz 10. decembrim notika Bogotā, Kolumbijā, laikā Latvija parakstīja nolīgumu par gaisa satiksmi ar Čīles Republiku. Nolīgums dod iespēju uzsākt regulārus aviopārvadājumus starp Latviju un Čīli, kā arī Latvijas un Čīles aviokompānijām slēgt sadarbības līgumus par lidojumiem savu maršrutu tīklos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.147403sec.