«SmartLynx Airlines» pirmie Baltijā uzsāk lidojumus ar videi draudzīgākām «Boeing» lidmašīnām

Domājot par ilgtspējīgāku biznesu un klientu ērtībām, Latvijā bāzētā aviokompānija “SmartLynx Airlines” kļuvusi par pirmo Baltijas valstīs bāzēto aviokompāniju, kas uzsākusi lidojumus ar jaunākās paaudzes pasažieru Boeing 737 MAX 8 lidaparātiem. Šobrīd kompānijas flotē ir divi šādi videi draudzīgāki un energoefektīvāki gaisa kuģi, un līdz gada beigām tiks piegādāti vēl divi.

“Ilgtspējas mērķu sasniegšanu mūsu lidsabiedrība uztver ļoti nopietni, tāpēc arī nākotnē rūpēsimies, lai aviokompānijas izmantotie gaisa kuģi radītu pēc iespējas mazāk CO2 izmešu. Plānojam spert stratēģiskus soļus un veikt būtiskas investīcijas, lai atjaunotu mūsu lidmašīnu floti un tās būtu videi draudzīgākas. Boeing lidmašīnu pievienošana mūsu flotei ir liels notikums, jo tās ir klimatam draudzīgākas, kā arī tādēļ, ka līdz šim operējām tikai ar Airbus lidmašīnām. Mūsu novērojumi liecina, ka pieprasījums pēc ilgtspējīgiem lidojumiem arvien pieaug, un ļoti ceram, ka šādu lidojumu nodrošināšana “SmartLynx Airlines” nākotnē pavērs jaunas biznesa iespējas. Arvien vairāk lūkojamies Tuvo Austrumu, Ziemeļamerikas un Indijas virzienā un plānojam, ka pēc pieciem gadiem aptuveni trešdaļa lidojumu varētu būt ārpus Eiropas,” stāsta "SmartLynx Airlines" vadītājs Žigimants Surints (Žygimantas Surintas).

Tehnoloģiski progresīvais lidaparāts Boeing 737 MAX 8 klientiem nodrošina kvalitatīvākus un personalizētākus pakalpojumus, augstu lidojumu precizitāti laikā, par 15-18 % zemākas oglekļa emisijas, kā arī par 40 % samazinātu trokšņu līmeni un 18 % zemāku degvielas patēriņu. Lidmašīnā ir ērtākas sēdvietas, plašāki rokas bagāžas nodalījumi un lielāki logi.

Divas jaunās Boeing 737 MAX 8 lidmašīnas jau sākušas lidojumus – viena šobrīd veic lidojumus no Vācijas, otra no Latvijas. Jaunais lidaparāts jūnijā veicis arī vairākus čarterreisus no Tallinas, nogādājot ceļotājus no Igaunijas uz dažādiem brīvdienu galamērķiem Eiropā. Kompānijas ambīcija ir nākotnē veikt čarterlidojumus, izmantojot ilgtspējīgāku degvielu.

Līdz 40 % palielinās kravu pārvadājumus

Uzņēmums ir sācis palielināt arī kravu pārvadājumus, un līdz 2025. gadam ar tiem plāno sasniegt 40 % no kopējā uzņēmuma biznesa apjoma. Šobrīd “SmartLynx Airlines” flotē ir 2 Airbus A321F kravas lidmašīnas, līdz gada beigām to apjoms palielināsies līdz 7, bet tuvāko gadu laikā – līdz 25 šāda modeļa gaisa kuģiem.

“Uzņēmumam ir lieli plāni ne tikai pasažieru, bet arī kravu pārvadājumu jomā. Jaunās Airbus A321F kravas lidmašīnas mums ļauj samazināt lidojumu operacionālās izmaksas un nodrošina mazāku degvielas patēriņu, salīdzinot ar citiem lidaparātiem klasē un padarot uzņēmumu konkurētspējīgāku sarežģītajā gaisa kravu pārvadājumu tirgū. Energoefektivitātes dēļ šos lidaparātus izvēlas, piemēram, tāds starptautisks loģistikas uzņēmums kā DHL. Tās ir pirmās lidmašīnas, kas nodrošina automātisku kravas iekraušanu, samazinot izmaksas, tāpēc šobrīd tirgū ir ļoti pieprasītas,” turpina Ž. Surints.

Audzē tirgus daļu

“SmartLynx Airlines” pilna servisa lidmašīnu nomas jeb ACMI tirgus daļa Eiropā pēdējā gada laikā pieaugusi uz pusi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Šobrīd uzņēmuma flotē ir 42 lidaparāti, un līdz vasaras sezonas beigām to skaitu plānots palielināt līdz aptuveni 60, bet līdz 2025. gadam līdz pat 100 lidaparātiem.

Šī gada pirmajā pusgadā aviokompānija veikusi 11 568 lidojumu, kas ir 5 reizes vairāk nekā pērn, un pārvadāts aptuveni 1,1 miljons pasažieru, kas ir 3 reizes vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Lidsabiedrība piedāvā iznomāt savas lidmašīnas citām pasažieru aviokompānijām, nodrošinot tikai lidmašīnu vai pilna servisa lidmašīnu nomu kopā ar apkalpi – pilotiem un salona apkalpes locekļiem, kā arī veicot lidmašīnas tehnisko apkopi, tādējādi palīdzot nodrošināt lidojumus. Šobrīd “SmartLynx Airlines” apkalpo tādas starptautiski zināmas kompānijas kā “easyJet”,  TUI grupa u.c.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82990408sec.