Satiksmes ministrija izsniedz licenci jaunai Latvijā reģistrētai lidsabiedrībai

2022. gada 30.novembrī Satiksmes ministrija izsniedza gaisa pārvadājumu licenci uzņēmumam SIA “GetJet Airlines Latvia”, kas plāno strādāt un attīstīties čarterlidojumu tirgū. Jaunu uzņēmumu ienākšana Latvijas aviācijas nozarē stiprina nozares konkurētspēju un paver jaunas ceļošanas iespējas Latvijas iedzīvotājiem.

Aviokompānijas mērķis ir uzsākt darbību Latvijas čarterlidojumu tirgū sadarbībā ar Latvijas tūroperatoriem. Izsniegtā gaisa pārvadājumu licence SIA “GetJet Airlines Latvia” ļauj veikt komerclidojumus visā pasaulē. Pašlaik uzņēmuma flotē ir viens Airbus A320 tipa gaisa kuģis. Tomēr jau nākamajā gadā uzņēmums plāno paplašināt savu floti, jo pieprasījums komerclidojumu segmentā pieaug. Par konkrētiem galamērķiem pašlaik vēl pāragri runāt, līdz ar to precīzāka informācija būs pieejama nākamā gada sākumā, norāda SIA “GetJet Airlines Latvia” valdes loceklis Rolands Ramiņš.

“Novēlu GetJet Airlines Latvia sekmīgu darbības uzsākšanu un izaugsmi. Esam gandarīti, ka gada laikā šī ir jau otra Latvijā reģistrētā kompānija, kas saņem gaisa pārvadājumu licenci. Tas nozīmē, ka  neskatoties uz pandēmijas radītajiem lielajiem izaicinājumiem, kā arī ģeopolitisko situāciju, aviācijas nozare sāk atgūties. Privāto investīciju ienākšana gaisa pārvadājumu sektorā stiprina Latvijas konkurētspēju Baltijā un nodrošina aizvien plašāku lidojumu galamērķu piedāvājumu mūsu valsts iedzīvotājiem,” norāda Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktors Artūrs Kokars.

GetJet Airlines Latvia pieder Lietuvā reģistrētam uzņēmumam UAB GetJet Airlines, kas ir kaimiņvalstī licencēts gaisa pārvadājumu nodrošinātājs. Tas veic komerclidojumus, kā arī piedāvā pilna servisa gaisa kuģu nomu citām aviokompānijām. Sākotnēji plānots, ka Lietuvas uzņēmums atbalstīs jaunizveidoto aviokompāniju GetJet Airlines Latvia, lai varētu uzsāk gaisa pārvadājumus un palielināt savu gaisa kuģu floti.

Pašlaik Latvijā ir licencēti seši gaisa kuģu ekspluatanti: AS “Air Baltic Corporation”; SIA “SmartLynx Airlines”; AS “Raf Avia”; SIA “GM Helicopters” ; AS “Union Aviation” un SIA “GetJet Airlines Latvia”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38257003sec.