Gulbenes – Alūksnes bānītis svin desmit gadu jubileju

2011. gada 20. aprīlī aprit 10 gadi kopš SIA „Gulbenes – Alūksnes bānītis” ierakstīts Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā un pēc pārvadājumu pārņemšanas no valsts a/s „Latvijas dzelzceļš”, oficiāli kļuvis par vienīgo regulāri kursējošo šaursliežu dzelzceļu Baltijas valstīs.

Kompāniju dibināja Gulbenes, Alūksnes pilsētu un Stāmerienas pagasta pašvaldības, Latvijas Dzelzceļnieku biedrība un sešas privātpersonas, divus mēnešus pirms ierakstīšanas Uzņēmumu reģistrā - 2001. gada 20. februārī. Šis uzņēmums tika dibināts ar mērķi veikt dzelzceļa pasažieru pārvadājumus, saglabājot un attīstot kultūrvēsturisko dzelzceļu (līnija Gulbene – Alūksne būvēta 1903. gadā) tūrisma un reģionālās attīstības interesēs, jo uz to brīdi pastāvēja pamatotas bažas par Gulbenes – Alūksnes dzelzceļa iecirkņa likvidēšanu.

Līdz 2009. gada vidum par kompānijas vadītāju strādāja viens no Bānīša dibinātājiem – Osvalds Lucāns, kas tālāk uzņēmuma vadību nodeva dzelzceļa patriotam - Tomam Altbergam. Uz doto brīdi pastāvīgo darbinieku skaits uzņēmumā no 26 cilvēkiem pirmajā darbības gadā pieaudzis līdz 34.

Kopš uzņēmuma SIA „Gulbenes – Alūksnes bānītis” pastāvēšanas tika atjaunoti pasažieru vagoni un lokomotīves, restaurēta tvaika lokomotīve Kč-4 – 332, atjaunots izmaiņas punkts Kalnienas stacijā, restaurēta šaursliežu motordrezīna TDU-5, restaurēts segtais kravas vagons, kā arī šobrīd, ar SIA „LDz Ritošā sastāva serviss” atbalstu norisinās jau otrās tvaika lokomotīves Gr – 319 restaurācija, kuru plānots pabeigt šī gada vasarā. 2008. gadā SIA "Gulbenes - Alūksnes bānītis" kļuva par pirmo dzelzceļa operatoru Latvijā, kas saņēma jauno Eiropas Savienības standartiem atbilstošo Drošības sertifikātu.

Bez pasažieru pārvadājumiem un ritošā sastāva atjaunošanas Bānītis rīko dažādus svētkus un pasākumus, kā, piemēram, Bānīša svētkus septembra pirmajā sestdienā, Lieldienu un Ziemassvētku braucienus, organizē šovus un piedalās izstādēs. Jau šo svētdien, 24. aprīlī, Gulbenes – Alūksnes bānītī norisināsies Saulgriežu sagaidīšanas pasākums ar vērienīgu olu ēšanas turnīru un citām Lieldienu izdarībām, kā arī būs iespēja baudīt slavenās šlāgergrupas „Baltie lāči” priekšnesumus.

No šī gada 14. maija SIA "Gulbenes - Alūksnes bānītis" sadarbībā ar a/s "Pasažieru vilciens” ik sestdienu rīkos izklaides braucienus no Rīgas uz Stāmerienu un Alūksni, iepazīstinot visus interesentus ar šī reģiona tūrisma objektiem.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93638897sec.