Izbaudi aktīvo vasaru Vidzemes bānītī

Pēc veiksmīgiem braucieniem iepriekšējos mēnešos vēl jūlijā, augustā un septembrī turpināsies SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis" un a/s "Pasažieru vilciens" saskaņotie, tematiskie atpūtas braucieni no Rīgas līdz Gulbenei, Stāmerienei un Alūksnei.

Katru sestdienu visiem dalībniekiem būs iespēja pavadīt brīvdienu dzelzceļnieciskā atmosfērā apciemojot vienu no ievērojamākajiem tūrisma objektiem Vidzemē – kultūrvēsturisko muzejdzelzceļu „Gulbenes-Alūksnes bānītī”, ko šogad Baltijas valstu žurnālisti atzinuši par vienu no pievilcīgākajiem tūrisma objektiem.

A/s "Pasažieru vilciens" organizētais dīzeļvilciens no Rīgas uz Gulbeni aties plkst. 8:29 un Gulbenē pienāks plkst. 12:16. Pēc Bānīša šaursliežu dzelzceļa depo apmeklējuma un vizināšanos ar drezīnām, pasažieri Gulbenes stacijā varēs sēsties Gulbenes - Alūksnes bānītī, kas atiet plkst. 13:00. Brauciena laikā būs pieejams Bānīša bāra vagons ar dažnedažādām uzkodām.

Papildus braucienam dīzeļvilcienā un šaursliežu dzelzceļā, tūristi varēs doties speciāli organizētās ekskursijās un apskatīt Vidzemes reģiona skaistākos objektus krāšņajā Stāmerienas apkārtnē vai Bībeles tulkotāja Ernesta Glika pilsētā Alūksnē.

Tos, kas vēlēsies savas sestdienas pavadīt aktīvi un veselīgi, aicināsim pēc posma Gulbene – Stāmeriena izbraukšanu ar mazo bānīti, doties izglītojošā velo braucienā Stāmeriena – Gulbene (personīgo velosipēdu transportēšanai līdz Stāmerienei nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināts speciāls vagons, brauciena biļetes cena kopā ar maksu par velosipēda pārvadāšanu – 2,52 Ls) vai gaidot mazo bānīti doties izpeldēties Stāmerienas ezerā.

Pēc ekskursijas pasažieri ar Bānīti varēs nokļūt Gulbenē un ar dīzeļvilcienu Gulbene – Rīga (no Gulbenes plkst. 17:10) atgriezties mājās.

Plašāka informācija pa tālruņiem 20228884; 64473037 vai e-pastu irena@banitis.lv, kā arī www.banitis.lv. Tūristu grupām paredzētas atlaides.

Kā iepriekš minēts, līdzīgi braucieni norisinājās katru sestdienu maija un jūnija mēnesī, kad dzelzceļiskos braucienus izmantoja gan skolēnu un studentu grupas, gan individuālie ceļotāji, dodoties apskatīt vietējos muzejus, izbraucot zirga pajūgos vai baudot dabas skaistumus braucot ar riteņiem.

Šajā vasarā Gulbenes - Alūksnes bānītis piedalās arī projektā “Dižā Baltijas
apceļošana 2011”. Plašāku informāciju par šo projektu iespējams atrast www.greatbaltic.eu.

Apciemojot Vidzemes krāšņākās pērles Gulbenes – Alūksnes bānītis jūlijā iesaka apmeklēt: 2. jūlijā „Vidzemes un Latgales koru dziesmu dienu” Alūksnē, Blomes amatierteātra izrādi un koncertu - balli ar Lieni Šomasi, Ralfu Rubeni un „Credo” Stāmerienā; 9. jūlijā nakts koncertu Gulbenē un 30. jūlijā Gulbenes pilsētas svētkus ar plašu izklaides programmu.

Atgādinām, ka bānītis visu gadu kursē katru dienu un tiem, kas nevarēs piedalīties sestdienas braucienos, piedāvājam pavizināties ar Bānīti kādā citā reizē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46372509sec.