Eiropas ātrvilcieni – laba alternatīva lidošanai un autotransportam

Eiropas dzelzceļu tīkls un jo īpaši ātrvilcieni, kas traucas ar ātrumu līdz pat 300 kilometriem stundā, piedāvā nopietnu alternatīvu salīdzinoši dārgajiem un videi ievērojami kaitīgākajiem lidojumiem. Šodien palūkosim, kur un par kādu naudas summu Eiropā varam pārvietoties ar ātrvilcieniem.

Itālija

Ar ātrumu 200, 240, 270 un pat 300 kilometri stundā cauri Itālijas laukiem traucas jaunie Italo vilcieni. Vilciena salonā dzirdama vien klusināta šalkoņa aiz loga un kaimiņa klēpjdatora taustiņu klusie klikšķi... Kopš šā gada aprīļa Itālijas dzelzceļā sācies jauns laikmets – Italo ir ātrāki, drošāki, funkcionē labāk un piedāvā klientiem iepriekš nepieredzētu komfortu, sākot ar īpašiem servisa centriem dzelzceļa stacijās, līdz pat savām autostāvvietām, auto nomas piedāvājumiem un ar videonovērošanu apgādātām bagāžas vietām, par cenā iekļautu bezvadu interneta pieslēgumu pat nerunājot. Ceļā no Milānas uz Romu dzelzceļa uzņēmuma NTV (Nuovo Trasporti Viaggiatori) vilcieni, kas pieder Ferrari šefam Lukam di Montecelomo, pavada tikai trīs stundas un 31 minūti. Lētākās biļetes ekonomiskajā klasē maksā 45 eiro, pirmajā klasē no 88 eiro, bet luksus klasē 130 eiro. Šobrīd biļete vienā virzienā no Boloņas uz Romu ar jaunajiem bordo krāsas Italo vilcieniem izmaksā 25 eiro, kamēr valsts dzelzceļa uzņēmums Trenitalia par šo pašu maršrutu pieprasa 60 eiro.

Francija

Ar ātrumu 320 kilometri stundā no Vācijas uz Franciju! – šādu braucienu par 35 eiro (ekonomiskā klase) piedāvā Francijas dzelzceļa uzņēmuma SNCF jaunie ātrvilcieni TGV, kas jūs nedaudz vairāk nekā trīs stundās nogādās no Ķelnes uz Parīzi. Savukārt par 49 eiro varēsiet nepilnās astoņās stundās nokļūt no Frankfurtes vienā no skaistākajām Dienvidfrancijas pilsētām – Marseļā, turklāt vilcieni šajā maršrutā brauc katru dienu.

Dzelzceļa satiksmi starp Franciju un Vāciju SNCF nodrošina sadarbībā ar Vāciju - uzņēmuma Deutsche Bahn ātrvilcieniem ICE (InterCity Express), kas piecas reizes dienā savieno arī Frankfurti ar Parīzi (no 39 eiro, brauciena ilgums trīs stundas un 49 minūtes), četras reizes dienā Štutgarti ar Parīzi (no 39 eiro, trīs stundas, 39 minūtes) un reizi dienā Minheni un Parīzi (no 39 eiro, sešas stundas un 8 minūtes).

Beļģija + Francija: Thalys

Beļģijas un Francijas dzelzceļa kopuzņēmums Thalys piedāvā vēl vienu ātrvilcienu satiksmes tīklu Eiropā, savienojot Ķelni Vācijā ar Amsterdamu un Roterdamu Nīderlandē, Antverpeni un Briseli Beļģijā un Parīzi Francijā, radot alternatīvu ICE savienojumiem. Thalys attālumu Ķelne – Parīze mēro piecas reizes dienā (45 eiro, trīs stundas un 14 minūtes), tāpat pieci reizi ik dienas notiek maršrutā Ķelne – Brisele (no 25 eiro, viena stunda, 47 minūtes).

Kopš pagājušā gada šie ātrvilcieni savieno arī Francijas galvaspilsētu Parīzi ar Diseldorfu, Duisburgu un Eseni Vācijā (no 61 eiro, četras stundas, 18 minūtes). Šīs dzelzceļa sabiedrības ātrvilcienos bezmaksas bezvadu interneta pieslēgums nodrošināts visiem 1. klases pasažieriem, bet pārējiem – atkarībā no izvēlētā tarifa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Estravel Latvia
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42180514sec.