Uzstāda jaunu rekordu, visātrāk apbraukājot Ņujorkas metro tīklu

Sešiem britu ceļotājiem izdevies īstenot savu mūža sapni, vienlaikus uzstādot jaunu pasaules rekordu – viņi, vizinoties Ņujorkas metro, visas dzelzceļa tīkla stacijas apmeklējuši mazāk kā diennakts laikā.

Visās 468 "Lielā ābola" metro tīkla stacijās dzelzceļa entuziastiem izdevās pabūt 22 stundu, 26 minūšu un divu sekunžu laikā, un drīz vien viņu sasniegumu atzina arī Ginesa pasaules rekordu komiteja.

"Ko tādu vieglāk īstenot grupā – viens no mums darbojās ar fotokameru, kamēr citi cītīgi veica pierakstus," atzīst viens no rekorda uzstādītājiem Glens Braients. "Kad vilciens piestāja un atvērās durvis, mēs uzņēmām foto. Nevajadzēja fiziski izkāpt uz platformas," viņš norāda. "Mēs bijām nomodā 26 stundas, un, godīgi sakot, bez komandas biedriem es droši vien būtu aizmidzis."

Britu sešiniekam, drudžaini pārsēžoties no vienas metro līnijas uz otru, iepriekšējo rekordu izdevies pārspēt par gandrīz pusstundu. 2009. gadā divi ņujorkieši savas pilsētas metro tīklu izbraukāja 22 stundās un 52 minūtēs. Tiesa, Braients jau iepriekš ko līdzīgu centies paveikt arī Londonas metro, taču nesekmīgi – par spīti 14 mēģinājumiem, viņam tā arī neizdevās pārspēt līdzšinējo "metro ātrbraukšanas" rekordu Lielbritānijas galvaspilsētā – 16 stundas, 20 minūtes un 27 sekundes.

Jāatzīmē, ka Ņujorkas metro ir viena no lielākajām, noslogotākajām, kā arī vecākajām sabiedriskā transporta sistēmām pasaulē. Maršruta kopgarums tajā sasniedz 373 kilometrus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72808099sec.