Vai Rīga nomainīs Sanktpēterburgu kā kruīzu galamērķis?

Šogad Rīgā plānotas 120 kruīza kuģu vizītes, atvedot uz Latvijas galvaspilsētu līdz pat 130 tūkstošiem pasažieru, vēsta “Neatkarīgā”, atsaucoties uz Rīgas ostas pārvaldnieka Anša Zeltiņa sniegto informāciju.

“Šādi skaitļi atbilstu rekordam, jo Rīgā tik daudz kruīza kuģu ienākšanu un pasažieru nav bijis ne tikai pēdējos pāris kovidgados, bet vispār nekad,” raksta “Neatkarīgā”.

Ja šis rekords tiešām tiks sasniegts, tas būs kā Krievijas iebrukuma Ukrainā sekas, jo karš ir slēdzis ārzemju kruīzu kuģiem Sanktpēterburgu – pieņemts lēmums Krieviju boikotēt un neļaut valstij pelnīt naudu kara turpināšanai.

Tas nozīmē, ka Sanktpēterburga vēl gadu paliks bez ārvalstu tūristiem – savu kuģu ieiešanu tur atsaukušas 11 no 11 ārzemju kuģošanas kompānijām, kas iepriekš Sanktpēterburgu bija iekļāvušas savos maršrutos.

Šāda situācija liek sarosīties Latvijas ostām. Pat Ventspils brīvosta savā kalendārā šogad iezīmējusi divus kruīzu kuģu ienācienus.

Tiesa gan, sapriecāties vēl ir pāragri. Ja līdz citu kontinentu pasažieriem nonāks bažas, ka Eiropas valstis nebūt nav drošs galamērķis, viņi, visticamāk, paliks mājās, bet kruīzu kuģi neizkustēsies no savām sākotnējām ostām, pauž “Neatkarīgā”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48147202sec.