3 padomi, kā ceļot ar prāmi bez lieka stresa

Plānojot atvaļinājumu, bieži vien tik ļoti iespringstam uz to, lai pavadītās dienas ceļojuma galamērķī būtu piepildītas un emocijām bagātas, ka bieži vien aizmirstam par pašu nokļūšanu līdz ceļojuma galamērķim. Visbiežākā kļūda, ko pieļauj ceļotāji ir aviobiļešu iegāde ar vairākām pārsēšanām dažādās lidostās. Lai arī sākotnēji liekas, ka galamērķī nokļūsim lētāk, taču bieži vien šāda ceļošana rezultējas slēptajās izmaksās un lielā nogurumā, nozaudētā bagāžā, vai pat pārceltos reisos. Kā rezultātā atvaļinājuma galamērķī ierodamies pārguruši un neapmierināti. Par to, kā saplānot mierpilnu ceļu līdz atvaļinājuma galamērķim ar prāmi, lasiet šajā rakstā.

Paņem līdzi ceļojumā visu, kas nepieciešams

Bieži vien lieku stresu, dodoties ceļojumā, mēdz radīt tieši bagāža. Kā lai paņem līdzi visu nepieciešamo visai ģimenei vien nelielā somā, kuras svars turklāt nevar pārsniegt 8 kilogramus? Protams, kā viens no variantiem ir papildu bagāžas iegāde, taču te atkal varam saskarties ar liekām raizēm par to, ka papildu bagāža tiks nozaudēta, vai būs ilgi jāgaida pēc ierašanās galamērķī, īpaši tad, ja ceļojat ar vairākām pārsēšanām.

Tādēļ ceļošana ar prāmi būs piemērota tiem ceļotājiem, kas vēlas neraizēties par līdzi paņemtās bagāžas svaru un gabarītiem. Daudzi prāmju operatori, kā piemēram prāmju pārvadātājs DFDS, kas katru dienu kursē no kaimiņvalsts Lietuvas uz galamērķiem Zviedrijā un Vācijā, neierobežo ceļotājus uz klāja, ļaujot ņemt līdzi visu, kas nepieciešams komfortablam ceļojumam.

Patīkams bonuss ceļojumam ar prāmi noteikti būs arī visiem tiem, kam liekas raizes sagādā lidmašīnā atļautais ierobežojums šķidrumu pārvadāšanai. Ceļojot ar prāmi, ir iespējams bez raizēm paņemt līdzi visu sauļošanās krēma iepakojumu, vai iecienītāko limonādi bērniem.

Izvēlies mierpilnu atpūtu

Katrs, kas ir ceļojis ar lidmašīnu zina, ka reizēm steiga, gaisa spiediena maiņa un orientēšanās lielās lidostās var būt liels stresa avots, īpaši tad ja ceļojam lielākā kompānijā ar ģimeni vai draugiem. Ceļojuma galamērķa plānošana, izvēloties pārbraucienu ar prāmi, atvieglos drudžaino gaidīšanas laiku un steigu, ko parasti izjūtam lidostās.

Prāmju operatori ir parūpējušies par to, lai arī ceļš līdz galamērķim var būt gluži kā SPA apmeklējums – ērtas gultas, garšīgs ēdiens un relaksējošs skats aiz loga, ko papildina jūras svaigais gaiss. Laikam būtu grūti iedomāties vēl relaksējošāku veidu, kā ierasties ceļojuma galamērķī.

Turklāt, izvēloties prāmja pārbraucienu naktī, no rīta galamērķī ieradīsieties ne vien izgulējušies, bet arī paēduši gardas brokastis un izbaudījuši rīta kafiju ar skatu.

Ja ceļojums ir plānots ar ģimeni, tad pārliecinieties, ka bērniem ir pietiekami daudz vietas, lai varētu izkustēties, skriet, gulēt vai spēlēties, jo neviens noteikti savā atpūtas braucienā nevēlas piedzīvot niķus. Piemēram, prāmju operators  DFDS piedāvā saviem pasažieriem ne tikai ērtas kajītes patīkamai nakšņošanai, bet arī restorānus gardām maltītēm, veikalus nesteidzīgai atpūtai un rotaļu telpu pašiem mazākajiem ceļotājiem.

Ieplāno apskates objektus pa ceļam

Lai atvaļinājums sāktos jau izbraucot no mājām, ir vērts ieplānot arī dažādus pieturas punktus un apskates objektus tepat Latvijā vai Lietuvā. Dodoties ceļā ar prāmi no Klaipēdas, iespējams piestāt pa ceļam un apskatīt Šauļu pilsētu un nogaršot gabaliņu īstas šokolādes kaimiņu šokolādes muzejā “Rūta”.

Ja ceļā dodaties ar ģimeni, apmeklējuma vērts būs arī Dino parks, kas atrodas nepilnu 30 minūšu braucienā no Klaipēdas ostas un mazajiem ceļotājiem ļaus izlocīt kājas, smelties enerģiju un redzēt iespaidīgas dinozauru figūras gluži kā tās, kas redzētas multenēs un filmās.

Kad viss interesējošais apskatīts, vēl pirms kāpšanas uz prāmja klāja, lai dotos tālākā piedzīvojumā, ceļotāji var iestiprināties ar lietuviešu nacionālo ēdienu cepelīniem, kas Klaipēdā būs atrodams teju katrā kafejnīcā.

Protams, pirms kāpšanas uz prāmja klāja, vēlams pārliecināties par to, cikos tas atiet, lai laicīgi būtu uz klāja un aizņemtu labākās vietas uz prāmja klāja, vērojot kā prāmis pamet ostu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13350391sec.