Venēcieši peldas kanālā, lai bloķētu kruīzu kuģu ienākšanu

Aptuveni 50 protestētāji, tērpušies hidrotērpos, vismaz uz stundu bloķējuši kruīzu kuģu kustību Venēcijas Lielajā kanālā. Viņu darbības no krasta atbalstījuši vēl gandrīz tūkstotis venēciešu.

Protests apzināti tika rīkots dienā, kad garām Svētā Marka laukumam bija jākuģo 12 kruīzu laineriem, kas ir ievērojami vairāk nekā ierasts.

"Demonstrācija bija veiksmīga, un tagad mēs ceram, ka valdība ņems vērā šo pamudinājumu, lai atbrīvotos no kruīzu kuģiem Venēcijas lagūnā," atzinis Silvio Testa, protestētāju pārstāvis.

Tikmēr kruīzu kuģu operatori ir pārliecināti, ka lielie laineri nerada ne piesārņojuma, ne kādus citus draudus. Turpretī vietējo iedzīvotāju bažas par drošību pastiprinājušās pēc pērnā gada incidenta ar kuģi "Costa Concordia" un neseno avāriju Dženovas ostā, kurā bija iesaistīts kāds kravas kuģis un gāja bojā septiņi cilvēki.

Kruīzu kuģu satiksmes aizstāvji norāda, ka to kustība pa kanālu garantē darbu aptuveni 5 000 vietējo ģimeņu. Tomēr protestētāji iebilst, ka pilsēta ik dienu cieš no tūristu viļņa, kuri izkāpj krastā, nopērk kādu suvenīru un dodas tālāk. Piemēram, sestdien Venēcijā ar kruīzu kuģiem ieradās aptuveni 35 000 tūristu, kas ir vairāk nekā puse no pilsētas iedzīvotāju skaita.

Demonstrācijas dalībnieku pārstāvis Testa atzinis, ka deviņi no 12 kuģiem, kas pilsētā ieradās sestdien, 2013. gada 21. septembrī, pārsniedza valdības noteikto tonnāžas ierobežojumu Venēcijā – 40 000 tonnas.

Tomēr šķiet, ka nu politiķi gatavi spert soli, lai pieliktu punktu gigantisko laineru satiksmei Venēcijā.

"Pienācis laiks pieņemt lēmumu. Lielajiem kuģiem jāpazūd pēc iespējas ātrāk," pavēstījis Venēcijas mērs Džordžio Orsoni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54563284sec.