LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie viesnīcas «Relais le Chevalier» direktora Jevgēņija Nahmana

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie viesnīcas «Relais le Chevalier» direktora Jevgēņija Nahmana

Viesnīcas «Relais le Chevalier» direktoram Jevgēņijam Nahmanam karjera viesnīcās veidojusies apgrieztā secībā, strādājot vispirms Amerikā, Krievijā, Azerbaidžānā, Armēnijā, un tad atgriežoties Latvijā. Viņa vadītā dizaina viesnīca Vecrīgas vidū īsā laikā kļuvusi par tūristu augsti novērtētām naktsmājām Latvijas galvaspilsētā, un virtuālajās atsauksmju grāmatās internetā "Relais le Chevalier" tā saņem ne mazāk par 9.4.

BalticTravelnews.com: Kāds 2019. gads būs Latvijas viesnīcu tūrismam?

Jevgēņijs Nahmans: Manuprāt, nesezonā strādāt būs grūtāk, jo Rīgā ir jau atklātas un būs vēl jaunas viesnīcas. Konkurenci rada jaunatklātās viesnīcas "Grand Poet Hotel", "Wellton Riverside SPA Hotel", kā arī "Albert Hotel" jaunais piedāvājums. Savukārt reizēm ir tā, ka starptautisku viesnīcu ķēžu viesnīcas atšķiras, atkarībā no atrašanās vietas, un te piemērs ir "Pullman Riga Old Town Hotel", kas, manuprāt, Rīgā varētu būt augstākā kvalitātē. Tā tas ir tādēļ, ka viesnīca Rīgā var nopelnīt tik, cik tā var nopelnīt.

Vasarā prognozēju pozitīvas tendences, bet viesu pieplūdums būs atkarīgs no laikapstākļiem. Aizvadītā vasara bija karsta, visi vēlējās apmeklēt Jūrmalu, bet tur dzīvot bija nedaudz dārgāk nekā Rīgā, līdz ar to viesi apmetās pie mums. Augustā nebija pat brīvu numuru. Ja pieprasījums ir tik augsts, tad vidējo cenu arī nedaudz paaugstinām.

Redzu, ka maijā jau ir daudz rezervāciju. Mūsu viesnīca nav tik labi piemērota grupu tūrismam, līdz ar to vairāk strādājam ar individuālajiem klientiem. Piemēram, janvārī viesu pieplūdums ir mazs, līdz ar to esam elastīgi, samazinām cenu. Šogad tā ir pat zemāka par šo pašu laika periodu aizvadītajā gadā. Konkurence arī piespiež regulēt cenas.

BalticTravelnews.com: Kuri tūristi Rīgu apmeklē nesezonā?

Jevgēņijs Nahmans: Lietišķie cilvēki, kuriem Rīgā ir kādi darījumi. Tad vēl tie, kuri vēlas atpūsties, paskatās, ka kādai aviokompānijai ir lēts lidojums, un lido pie mums. Es gan pilnībā neņemu vērā aviokompāniju paziņojumus par pārvadāto cilvēku skaitu. Ja airBaltic paziņo, ka pārvadāts vairāk, tad jāskatās, cik no šiem cilvēkiem tiešām paliek Rīgā, jo diezgan daudzi starptautisko lidostu "Rīga" izmanto tranzīta lidojumiem. Tā nevajadzētu būt, ka nozares līmenī apmierināti runājam par to, ka visiem ir vietas palikšanai. Vajadzētu būt tik lielam tūristu skaitam, ka tiek skaļi pacelts jautājums par vietu trūkumu viesnīcās.

Lielas cerības nākotnē lieku uz tūristiem no Ķīnas, kuru Latvijā ierodas aizvien vairāk. Viņi ceļo individuāli, ir pietiekami labi situēti, bieži vien pieliek arī mūsu viesnīcā. Tie nav gluži tikai rūpnīcu strādnieki, kuri brīvdienās cenšas nokļūt dzimtajā ciemā, bet var atļauties redzēt pasauli. Mazliet līdzīgi kā Latvijas iedzīvotāji tūkstošgades mijā, šie tūristi no Ķīnas ir izglītoti, labi runā angļu valodā, un es neredzu atšķirību starp viņiem un tūristiem no kādām Eiropas valstīm. Viņi varētu izglābt Latvijas nesezonu, jo Ķīnā februāris lielai daļai darbinieku ir atvaļinājums - tātad tie var atbraukt arī pie mums. Nevajag daudz! Pietiktu ar diviem lidmašīnu reisiem nedēļā – 800 cilvēkiem. Īpaši tas būtu atspaids mazajām viesnīcām, kurām galvenie viesi ir individuālie ceļotāji.

BalticTravelnews.com: Visticamāk, šie ceļotāji ir jau bijuši citur Eiropā? Varbūt tās kontekstā viņi arī jāuzrunā vairāk?

Jevgēņijs Nahmans: Pieļauju, ka jā. Interesanti, ka, pasekojot Ķīnas tūristu atsauksmēm, neesmu ierakstos redzējis neko sliktu par mūsu viesnīcu vai Latviju. Protams, piedāvājumam jābūt daudzveidīgam Baltijas vai pat Skandināvijas valstu kontekstā.

Interesanti, ka viesi mūsu istabas rezervē ne tikai Booking mājaslapā, bet atrod arī mūsu mājaslapu un rezervē pa tiešo. Tas ir sarežģīti, bet ceram, ka nākotnē tas būs vēl plašāk, un mēs varēsim aizvien vairāk uzņemt viesus bez Booking starpniecības, tā saglabājot 25% no ienākumiem, ko atdodam, ja rezervācija ir veikta caur Booking. Tiešo rezervāciju skaita palielināšana ir liela māksla. Mazajām viesnīcām cīnīties ar Google ir bezcerīgi, taču, strādājot prasmīgi, ir iespējams viesnīcas mājaslapā palielināt tiešo rezervāciju skaitu.

BalticTravelnews.com: Kas pietrūkst Rīgā, lai nesezonā varētu ceļotājus ieinteresēt vairāk tās apmeklējumam?

Jevgēņijs Nahmans: Mums pietrūkst liels konferenču centrs, par ko jau daudz runāts un runāts. Nav lielas izstāžu telpas. Ķīpsalā notiekošais ar nesakārtoto apkārtējo infrastruktūru, automašīnu sastrēgumiem izstāžu dienās, nav nekas labs.

Rīgā ir jau iestrādes daudzām interesantām lietām, bet kāpēc gan Street Food festivālu nesezonā nerīkot katru nedēļas nogali vai vismaz reizi mēnesī? Ja kādi interesanti pasākumi būtu regulāri, tos būtu vieglāk reklamēt, tūristiem būtu garantētas interesantas nodarbes, atbraucot jebkurā ziemas nedēļā. Nevar būt arī tā, ka Kalnciema ielas tirdziņš paziņo, ka būs Itāļu garšas sestdiena, es aizeju, bet tur nav itāļu garša... tur ir vjetnamiešu, uzbeku garšas, un, jā, 1 – 2 itāļu garšas piedāvājumi. Bet es esmu nācis pavisam cita iemesla dēļ – itāļu garšas.

Laba lieta ir Rīgas maratons, kas ir regulārs pasākums, dalībnieki zina, ko no tā gaidīt, savukārt manā viesnīcā jau uz šo laiku tiek veiktas rezervācijas. Visiem labi!

Varbūt ziemā vajag centrā savest daudz sniega un sarīkot kādu slēpošanas maratonu vai tml.?! Redzam, cik liela atsaucība ir slēpošanas maratonam apkārt Alauksta ezeram, kas arī ir tradicionāls. Tur brauc ļoti daudz cilvēku.

BalticTravelnews.com: No kā šādām iniciatīvām vajadzētu nākt? No privātā uzņēmēja, kā idejas autora, vai pašvaldības, valsts institūciju darbiniekiem?

Jevgēņijs Nahmans: Tai jābūt kopīgai lietai, jo ar reklāmu vien par Rīgu, Latviju nepietiek. Latvijā ir problēma visiem saiet kopā un kaut ko sarunāt. To jau redzam valdības veidošanas procesā, jo diemžēl tāda ir tendence. Jānotiek tūrisma attīstībai, nepietiek, ka atbrauc daži ārzemju blogeri un kaut ko uzraksta. Ja izdomātu jaunas aktivitātes, sākumā tās varbūt pat nebūtu finansiāli izdevīgas, bet ticu, ka ar laiku iesāktais darbs šajā jomā noteikti atmaksātos. Būtu jāpaskatās, vai iespējams piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus.

Sākotnēji var pavērot, kas interesētu mūsu kaimiņiem, nevajag skatīties uz tālām valstīm Franciju, Spāniju. Iespējams, varētu iesaistīt izglītības iestādes, kurās mācās vai studē tūrismu. Tā tomēr ir nozare, kas nodarbina tik lielu darbinieku skaitu, par to būtu vairāk jādomā valdības, pašvaldību līmenī. Turklāt šādi ir iespēja attīstīt brīvprātīgo kustību. Mēs redzam, kā tas darbojas pasaulē, ka pat ļoti turīgi cilvēki ņem atvaļinājumu, lai tikai varētu būt brīvprātīgie Olimpiskajās spēlēs. Mums arī noteikti izdotos piesaistīt cilvēkus, kuriem ir lepnums par savu valsti, šejienes notikumiem!

BalticTravelnews.com: Kā raugāties uz privātiem uzņēmējiem, piedāvājot dzīvokļus, mājas Booking.com vai airbnb.com vietnēs? Pēc Travelnews.lv vērojumiem, daudzi šejienes viesnīcu vadītāji paši ārzemēs labprāt izmanto šos pakalpojumus, lai gan Latvijā apartamentu īpašniekus sauc par negodīgiem konkurentiem.

Jevgēņijs Nahmans: No vienas puses šāds piedāvājums viesnīcniekiem sarežģī dzīvi, bet no otras puses padara Rīgu atraktīvāku tūristu acīs. Jārēķinās, ka ir cilvēki, kuri vēlas dzīvot tikai viesnīcās vai tikai privātos apartamentos. Kādai daļai restorānu šādi viesi, iespējams, dod papildu peļņu.

Esmu par godīgu konkurenci un pieļauju, ka apartamentu izīrētāji vairāk ir ēnu ekonomikā. Jaunākā tendence ir tāda, ka airbnb.com aicina sadarboties arī viesnīcas. Sekmīga apartamentu izīrēšana ceļ nekustamā īpašuma un kopējā īres tirgus cenu. Daudzi nolemj, ka nopirks centrā dzīvoklī, izīrēs tūristiem un pelnīs. Nedaudz mākslīgi sadārdzinās nekustamo īpašumu īres tirgus. Peļņa nedaudz tiek arī veikaliem, restorāniem, taksistiem un visvairāk aviokompānijām.

BalticTravelnews.com: Ja raugāmies no brīža, kad tūrists sākt doties uz Latviju un to atkal atstāj, kas ir vājākais posms viņa ceļojumā?

Jevgēņijs Nahmans: Tas, kas notiek taksometru jomā starptautiskajā lidostā "Rīga", ir kauns Latvijas galvaspilsētai un man, kā rīdziniekam! Aizvien ir reizes, kad mūsu klienti uz Vecrīgu atbrauc par 50,- Eiro. Diemžēl!

Vecrīgā nav arī daudz labu restorānu, kuri piedāvātu ēdienus, kas pagatavoti no vietējiem produktiem. Ēdināšana pārsvarā ir diezgan līdzīga. Esmu runājis ar vairākiem restorānu vadītājiem un saprotu arī viņu problēmas, ka vietējie neiet ēst vecpilsētā, vietējos produktus nopirkt ir dārgi, regulārā un vajadzīgajā apjomā to trūkst.

Pietrūkst interaktīvas izklaides. Redzu, ka labas lietas organizē Rīgas Zooloģiskais dārzs, Rīgas Motormuzejs, bet tas arī viss. Visa pasaule runā ko un kā pārdot kā pieredzi, piedzīvojumu. Rīgā tā ir ļoti maz. Varētu būt vairāk aktivitāšu, lai cilvēki varētu atraktīvā veidā, piemēram, iedziļināties mūsu vēsturē, iesaistīties amatu apgūšanā, meistarklasēs. Piekrītu, ka varētu būt aktivitātes, kas saistītas ar šeit uzņemtajām filmām. Ja skatāmies uz Krievijas tūristiem, tad viņiem noteikti varētu būt saistošas vietas un aktivitātes no vietām, kur padomju laikā filmēja vairākas slavenas filmas, piemēram, par Šerloku Holmsu.

BalticTravelnews.com: Vai varat minēt kādu vietu Eiropā, kur tiešām viss strādā par labu tūristam?

Jevgēņijs Nahmans: Pēdējā laikā vairāk esmu bijis Āzijā, Krievijā un grūtāk spriest par pārējo Eiropu. Nesen biju Spānijā, bet neteiktu, ka mani tur kaut kas īpaši iedvesmoja. Barselona, protams, ir patīkama pilsēta, tur ir izdomātas dažādas ekskursijas, piemēram, saistībā ar pasaules slaveno kataloniešu arhitektu Antonio Gaudi. Tās notiek ne tikai dienā, bet pat naktī.

BalticTravelnews.com: Ko saka Jūsu viesi, kādēļ viņi brauc uz Rīgu?

Jevgēņijs Nahmans: Daudziem šī ir vieta, kur viņi vēl nav bijuši ceļojumā. Paskatās, kāds ir pieejamais budžets un izvēlas interesantu pilsētu. Pēc atsauksmju vērtējuma Booking, Tripadvisor, Expedia mēs esam Rīgas viesnīcu TOP 5, jo jau ilgstoši tās nav zemākas par 9.4. Cilvēki paļaujas uz atsauksmēm, un arī es pirms ceļojuma viesnīcu izvēlos pēc tām un zinu, ka, sākot no 9, es nokļūšu tiešām labā viesnīcā.

BalticTravelnews.com: Vai viesnīca "Relais le Chevalier" pēc pusotra gada darba ir attaisnojusi uz to liktās cerībās?

Jevgēņijs Nahmans: Tikai 23 numuru esamība mums savā ziņā ir problēma, jo sarežģīti uzņemt grupas. Taču es ar šo jau iepriekš rēķinājos. Pietrūkst lielāka konferenču telpa. 6. stāvā esošajā telpā varam rīkot nelielas saiešanas, svinīgas brokastis utml. Ja runā par tendencēm, tad gan darījumu cilvēki, gan ģimenes vēlas individuālas viesnīcas, īpašu apkalpošanu, meklē atšķirīgu dizainu. No vienas puses esam labā nozīmē klasiska dizaina viesnīca bez ekstravagancēm, kuras istabiņā ir gulta, skapis, galds, bet no otras puses katra istaba ir atšķirīga. Cilvēki saka, ka dzīvē istaba izskatās pat labāk nekā fotogrāfijā. Pasūtot istabu, bieži vien tiek pieteikts, ka vēlas konkrēta dizaina numuru, kuru ieraudzījuši viesnīcas mājaslapā.

Viesi ir ļoti apmierināti, jo dzīvo vecpilsētas vidū, bet reizē klusos numuros. Reizēm ir viesi, kuri būtu vēlējušies citu skatu pa logu, taču nonākot mūsu brokastīs, zūd pat mazākā neapmierinātība! Viņi par tām ir sajūsmā!

BalticTravelnews.com: Vai varat nosaukt TOP 3 šīs viesnīcas numurus, kuri ir visvairāk pieprasīti?

Jevgēņijs Nahmans: Vienmēr ir aizņemti divi mazākie numuri, kuriem ir zemākā cena, jo kopējais serviss ir nemainīgs. Šie cilvēki vienmēr ir ļoti apmierināti, jo it kā saņem pa vienu cenu nedaudz vairāk. Noslogotākie ir numuri ar skatu uz Līvu laukumu, jo paveras superīgs skats! Par istabu dizaina izvēli jāsaka, cik gaumes, tik izvēles. Vieniem patīk zilie, citiem pelēkie toņi. Vieni neparko negrib dzīvot dzeltenā istabā, bet citi grib dzīvot tieši tajā numurā.

BalticTravelnews.com: Šajā viesnīcā ir tikai pieejamas brokastis, kā iztiekat bez restorāna?

Jevgēņijs Nahmans: Viesiem atkarībā no vēlmēm iesakām pārbaudītus restorānus, kurp aiziet paēst. No vienas puses, restorāns mums palīdzētu, bet no otras puses, zinot, cik šodien ir grūti ar darbaspēku, kāda ir kopējā ekonomiskā situācija, esmu pat priecīgs, ka mums nav restorāna.

Postpadomju valstīs kopumā ir ļoti grūti izdzīvot mazajām viesnīcām. Tie var būt nelieli ģimenes uzņēmumi, kurā strādā virs un sieva, dalot pienākumus. Taču mazajām viesnīcām nav ar ko dalīt izmaksas, kuras veidojas neatkarīgi no viesu skaita, piemēram, grāmatvedības izmaksas. Lielajām viesnīcu ķēdēm šajā ziņā noteikti ir vieglāk.

BalticTravelnews.com: Vai viesnīcas pakalpojumus izmanto arī vietējie iedzīvotāji?

Jevgēņijs Nahmans: Jā, daudzi ir iecienījuši mūsu brokastis. Samaksājot 15, - Eiro, tās var paēst jebkurš un jebkurā dienā. Citi vēlas nosvinēt kādu sev svarīgu notikumu, un mēs to palīdzam īstenot, saklājam kafijas galdu vai tml. Dažreiz tiek sarīkotas arī nelielas konferences. Esam ļoti elastīgi! Savus pakalpojumus reklamējam arī viesnīcas sociālajos tīklos.

BalticTravelnews.com: Kura viesnīcā "Relais le Chevalier" ir Jūsu mīļākā vieta?

Jevgēņijs Nahmans: Soliņš Līvu laukumā, kur apsēžos un skatos uz viesnīcu. Pārdomāju, cik daudz šeit esmu paveicis, atceros, cik daudz problēmu esmu atrisinājis, cik daudz jau ir ar ko palepoties, un kas vēl jāpaveic...

BalticTravelnews.com: Kā esat skolojies, nonācis tūrismā?

Jevgēņijs Nahmans: Trešajā paaudzē esmu dzimis un audzis rīdzinieks. Man pašam bija doma kļūt par lidmašīnas pilotu, bet tolaik nebija īsti skaidrības par aviācijas nākotni un šo domu atmetu. Mans tētis gribēja, lai studēju ārzemēs. Ap 2000. gadu moderni bija mācīties tūrismu, un es aizbraucu iestāties tūrisma – biznesa skolā Lozannā, Šveicē. Mani uzņēma, un pēc vidusskolas biju ļoti apmierināts ar izvēli. Skolā mācījās vairāk nekā 70 nacionalitātes, kursā vairāk nekā 40 valstu pārstāvju. Man patīk strādāt ar cilvēkiem, risināt problēmas, vadīt uzņēmumu, un viesnīcā tas viss ir pieejams.

BalticTravelnews.com: Kas bija tas, ko saņēmāt ārzemju skolā tādu, ko nebūtu ieguvis, studējot Latvijā?

Jevgēņijs Nahmans: Mācībspēki tomēr tur bija cita līmeņa, viņi visi ieņēma arī nozīmīgus amatus tūrisma industrijā pasaulē. Izglītība bija sabalansēta starp akadēmisko un praktisko apmācību, kas pietrūkst Latvijā. Es iepazinu tik daudzas nacionalitātes! Tur bija visa pasaule, un gūtā pieredze man noder arī šodien.

Strādāt tūrismā, nozīmē būt profesijā, nevis strādāt darbu kā tādu. Piemēram, viesmīlis ir profesija, viņu varētu pieņemt vēlāk jebkurā darbā, kurā ir saskare ar cilvēkiem, komunikāciju, bet pie mums to tā neuztver.

BalticTravelnews.com: Vai pēc studijām Šveicē atgriezāties Latvijā?

Jevgēņijs Nahmans: Nē, aizbraucu uz Ameriku. Denverā biju apmaiņas programmā "Hyatt" viesnīcā ar 1100 numuriem. Attiecīgi risināju visas operatīvās situācijas, kas aktuālas maiņas menedžerim. Pēc tam aizbraucu strādāt uz tā paša tīkla "Hyatt" viesnīcu Maskavā, kur vēlāk jau kļuvu par vadītāja asistentu. Vēl vēlāk pārcēlos uz "Hyatt" viesnīcu Azerbaidžānā, no kurienes tālāk jau uz Erevānu, Armēnijā. Zinot politisko fonu, tas bija pavisam savādi, es pat starpposmā atbraucu uz Rīgu nomainīt pasi. Armēnijā atklāju viesnīcu, tā sāka strādāt un tad jau saņēmu piedāvājumu atgriezties Rīgā, kur vajadzēja īstenot jau šīs viesnīcas iesākto projektu. No vēlāka skatupunkta tā bija ļoti laba iespēja būt atkal tuvāk ģimenei mums nozīmīgā laikā. Tas bija kā no Dieva nolikts brīdis...

BalticTravelnews.com: Kādi vēl ir Jūsu profesionālie sapņi? Visticamāk, neaprobežosieties ar 23 numuru viesnīcas vadīšanu.

Jevgēņijs Nahmans: Daļa sapņa ir saistīta ar modernajām tehnoloģijām un to ieviešanu viesnīcās. Es varētu atgriezties strādāt kādā no iepriekšējām viesnīcām vai atvērt vēl kādu jaunu, ja būs spēks un nebūšu pilnībā nosirmojis. Tas ir īpašs process, kad māja no nekustamā īpašuma kļūst par kaut ko daudz vērtīgāku. Tā vairs nav tikai māja...

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji?

Jevgēņijs Nahmans:  Man patīk gatavot ēdienus no Eiropas, Āzijas, Kaukāza virtuves, mājās ir daudz dažādu pavārgrāmatu. Vienīgi molekulāros ēdienus neprotu pagatavot. Man patīk slēpošana – no bērnības man tuvākie ir Kaķīškalns un Pilsētas trase Siguldā. Labprāt turp dodos arī šoziem. Esmu padzīvojis Maskavā, un 40 minūtes automašīnā man nav nekas sevišķs! Tagad gatavojos 21 kilometra braucienam ar distanču slēpēm apkārt Alaukstam. Trenējos Uzvaras parka trasē. Labprāt ceļoju, iedvesmojos pasaulē. Tikko biju Vjetnamā, kur man ļoti patika apkalpošana. Es pat domāju tur atgriezties, lai pamācītos apkalpošanu tūrismā.

BalticTravelnews.com: Ja Jums gadu dotu iespēju pavadīt kādā no valstīm, kuras un kāpēc tās būtu?

Jevgēņijs Nahmans: Sanktpēterburgā, Krievijā, jo tur ir baudāma laba kultūra, bāri, restorāni utt. Ņujorka ir viena no pasaules centrālajām pilsētām, ļoti daudz un dažādu cilvēku, no kuriem pamācīties, interesanta virtuve. Vēl varētu padzīvot Saigonā jeb Hošiminā, lielākajā Vjetnamas pilsētā.

BalticTravelnews.com: Kurā vietā Jums patīk Latvijā?

Jevgēņijs Nahmans: Kuldīgā, kas ir vēsturiska un skaista pilsēta, kurā var labi paēst. Tāpat man patīk Cēsis, Sigulda, kuras ir tuvu Rīgai, var paslēpot ar kalna slēpēm. Šogad pabiju Jūrkalnē, kur man par pārsteigumu ir tiešām labi, tur no dzīves var atpūsties pa īstam. Labprāt atklātu Latgali, ko vēl nemaz neesmu iepazinis.

BalticTravelnews.com: Kas Jums patīk labāk – Lietuva vai Igaunija?

Jevgēņijs Nahmans: Igaunija, jo tā ir daudz skandināviskāka, tur aizvien mazāk un mazāk paliek padomiskais. Agrāk daudz ceļojām uz Somiju, kas man ļoti patika.

BalticTravelnews.com: Kurš no ceļojumiem Jūs vēl aizvien vēl silda, ir atstājis paliekošu iespaidu?

Jevgēņijs Nahmans: Brauciens uz ASV. 2.5 tur pavadītie gadi uz mani atstāja īpašu iespaidu. ASV es iemācījos strādāt, lai gan sākumā pavisam nepadevās iekļauties viņu ritmā. Citu valstu iedzīvotājiem tas nekad arī līdz galam tā neizdodas kā turienes vietējiem. Tolaik pabiju Ņujorkā, Vašingtonā, Bostonā, Čikāgā, Arizonā, Lasvegasā u.c. Apskatīju Lielo Kanjonu. No tūrisma viedokļa mana favorīte ir Uzbekistāna – austrumu pasaka. Tur biju vēl 2010. gadā, kad Uzbekistānā viss bija ļoti autentisks.

UZZIŅA

  • Viesnīcā "Relais le Chevalier" izvietoti 23 numuri, katrs no 15 kvadrātmetriem līdz 24 kvadrātmetriem liels.

  • Luksusa numura platība ir 45 kvadrātmetri.

  • Kalvados bārā visas dienas garumā pieejama viena no plašākajām kalvadosu izvēlēm Rīgā, vasarā to var baudīt terasē.

  • Boutique "Le Chevalier by Akcenty" apkopotas rotaslietu, smaržu, dizaina priekšmetu un interjera dekoru kolekcijas, ko radījuši vairāk nekā trīsdesmit Eiropas mākslinieki, galvenokārt no Itālijas un Francijas.

  • Viesnīcā iespējams rīkot biznesa tikšanās, kāzas, dzimšanas dienas svinības, vai jebkāda cita veida sanākšanas – kafijas pauzes, pusdienas vai vakariņas. 6. stāva zālē iespējams uzņemt līdz 45 viesiem.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

Rīgā

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

Vairāk lasīt

Mans iecienītākais restorāns (-i) ir...

"ENTRESOL"

Labu pašsajūtu rada...

Ēdienu gatavošana

Kad kļūšu pietiekami drosmīgs, es...

...uzsākšu savu biznesu

Trīs lietas, kuras es šogad paveikšu...

...iemācīšos skriet ar distanču slēpēm un Rollerslēpēm slīdsolī. Izlasīšu 36 grāmatas. Aizceļošu uz Irānu.

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

...Sorosu

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

...Kubu, Ziemeļkoreju un Birmu

Es iedvesmojos no...

...Sporta

Mana ideālā diena...

...no rīta uzsākt dienu ar darbu. Vakarā pasportot un pēc tam uztaisīt veselīgas vakariņas, pirms gulēšanas palasīt interesantu grāmatu

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

...Vairāk attīstīt Fecebook lapu, lai tur varētu redzēt vairāk informācijas

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45407605sec.