LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Baltic Beach Hotel» pārdošanas direktora Oļega Bļinova

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Baltic Beach Hotel» pārdošanas direktora Oļega Bļinova

Baltic Beach Hotel pārdošanas direktors Oļegs Bļinovs ir pārliecināts, ka Baltic Beach Hotel & SPA ir ideāla vieta Jūrmalā gan individuālajiem ceļotājiem, gan biznesa pārrunu, konferenču un svinību organizēšanai. Viesnīca ir atvērta viesiem 365 dienas gadā, līdz ar to tai ir daudz izaicinājumu un reizē iespējas strādāt sekmīgi bez pārtraukuma, lai arī Jūrmala ir sezonālais kūrorts.

BalticTravelnews.com: Kā Jūsu redzējumā aizvadītais gads tūristu skaita ziņā izskatās pret šo gadu? Statistikas dati liecina, ka ceļotāju skaits pieaudzis, bet kas vēl varētu mainīties?

Oļegs Bļinovs: Jūrmala ir lielā mērā atkarīga no laikapstākļiem un sezonalitātes. Rezervācijas viesnīcās pašreiz tiek veiktas divus, trīs mēnešus uz priekšu. Nesezonā šis laiks ir vēl īsāks 2-2,5 nedēļas uz priekšu. Grūti prognozēt, kādi šogad būs tālākie laikapstākļi un attiecīgi rezervāciju skaits viesnīcā. Negribas zīlēt! Es ceru mums izdosies pārspēt pagājušā gada viesu skaita rekordu, kas bija augstākais kopš 2014. gada.

Laikapstākļi ļoti stipri ietekmē Jūrmalas viesnīcu piepildījumu pat arī vasarā, un mēs atceramies, ka pagājušajā gadā labs laiks bija jau maija sākumā un turpinājās vēl septembra beigās. Mums aizvadītais gads viesu ziņā bija labākais aizvadīto piecu gadu laikā. Tik lielu viesu pieplūdumu atceramies tikai tajos gados, kad šeit notika jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", humora pasākumi KBH, Comedy club.  

BalticTravelnews.com: Kā Jūs sīkāk raksturotu viesu pieplūdumu atsevišķos mēnešos? Kas un kad brauc atpūsties uz Jūrmalu?

Oļegs Bļinovs: No oktobra līdz aprīļa vidum Jūrmalā ir pati klusākā sezona. Nedaudz aktīvāks viesu pieplūdums ir starp Ziemassvētkiem un Jaunā gada sagaidīšanu, aprīļa otrajā pusē, maija sākumā, septembrī. Maija otrā pusē, jūnijā, jūlijā, augustā ir pati karstākā Jūrmalas tūrisma sezona. Izdalām vēl superlabu sezonu jūlijā pēdējās divās nedēļās un augusta pirmajās divās nedēļās. Aizvadītā gada karstā laika dēļ superlabā sezona sākās jau 1. jūlijā un turpinājās līdz 25. augustam, kad bija augsts pieprasījums no individuālajiem ceļotājiem.

Ceļotāju ģeogrāfija mainās gandrīz katru mēnesi. Nesezonā izteikti daudz brauc ceļotāji no Baltijas valstīm, mazāk nekā agrāk, bet brauc arī no Skandināvijas valstīm, nedaudz vairāk atceļo somi. No 1. līdz 7. janvārim brauc arī Krievijas tūristi, tāpat viņi atbrauc arī maija brīvdienās.

Tikai ar individuālajiem ceļotājiem nesezonā mēs nevarētu sasniegt sev izvirzīto mērķi. Tas ir iemesls, kāpēc liekam uzsvaru uz konferenču biznesu. Arī šeit ir atšķirīgi rādītāji, visvairāk konferences vēlas organizēt aprīlī, maijā, jūnijā, septembrī, oktobrī. Decembrī mums ir liels pieprasījums pēc korporatīvajām Jaunā gada sagaidīšanas un Ziemassvētku svinībām. Mums ir plašs ideju un priekšlikumu klāsts grupām no 10 līdz 300 personām, kā padarīt šos notikumus neaizmirstamus. No jūlija sākuma līdz augustam mēs pieņemam ļoti ierobežotu grupu skaitu, jo šajā laikā mūsu viesnīca augsti pieprasīta individuālo viesu vidū, daudzi paliek pie mums ilgi.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs vērtējat Jūrmalas attīstību salīdzinājumā ar citiem kūrortiem Igaunijā, Lietuvā? Vai mēs ar kādām tendencēm ejam pa priekšu kaimiņiem, vai tomēr vai paliekam aizmugurē?

Oļegs Bļinovs: Aizvadītajos gados apjomīgā darba dēļ karstajā sezonā nav sanācis aizbraukt paskatīties citus Baltijas valstu kūrortus. Manuprāt, karstajā sezonā pieprasījums ir diezgan augsts visā reģionā. Prakse rāda, ka visi kūrorti tad jūtas diezgan labi. Mani vairāk uztrauc, ka Jūrmalā nesezonā ir ļoti maz aktivitātes un pasākumu. Jā, mēs labi nopelnām vasarā, bet pēc tam ar to jādzīvo gandrīz visu gadu. Pilsētai noteikti kaut kas jādara vairāk, jāiegulda infrastruktūrā, lai šeit brauktu tūristi arī nesezonā. Ārzemnieki bieži vien grib atpūsties arī vakaros, naktīs, padejot utt., bet Jūrmalā nesezonā gandrīz nav nekādas naktsdzīves. Tikai daži bāri.

Februārī man bija iespēja apmeklēt AHA zinātnes centru Tartu pilsētā un biju pārsteigts par 16 autobusiem, kas stāvēja pie tā. Visi noteikti nenakšņoja, bet esmu pārliecināts, ka šis ir lielisks piemērs, kā pilsēta var piesaistīt tūristus arī nesezonā.  

Jā, vasaras sporta pasākumi Jūrmalā ir labi, tie noteikti pozitīvi arī ietekmē pilsētas tēlu. Taču vairums šo dalībnieku ar atsevišķiem izņēmumiem Jūrmalā nenakšņo. Viens no šādiem izņēmumiem ir starptautiska mēroga turnīrs pludmales volejbolā CEV Satellite Jūrmala. Ne mums atsevišķi, ne apvienojumā ar vairākām citām viesnīcām nav tādu iespēju, lai pilsētā uzceltu kaut ko tūristu piesaistei. Vēl pietrūkst vieta, kur varētu vienlaicīgi paēst vairāk nekā 300 cilvēku. Piemēram, man tikko bija pieprasījums 2020. gadam, bet ar nosacījumu, ka tiek piedāvāta vieta, kurā uzreiz var pusdienot 350 cilvēki. Jāsaprot, ka mēs konkurējam ne tikai savstarpēji Jūrmalā, Rīgā, bet reģionā. Lielas firmas rīko konferences un meklē vietu tām Baltijas valstīs, Polijā, Čehijā. Kur būs labāks piedāvājums un infrastruktūra, to izvēlēsies.

BalticTravelnews.com: Kādas tomēr ir viesnīcu attiecības starp Rīgu un Jūrmalu, jo dzirdēts, ka vasarā šeit cenas ir par augstu un daudzi nakšņo Rīgā. Ir arī otrādi, kad ziemā izmanto Jūrmalas piedāvājumu, jo Rīgā ir augstākas cenas.

Oļegs Bļinovs: Kopumā nesezonā Rīgā ir pieejams plašs viesnīcu piedāvājums, es teiktu, ka šajā periodā ir grūti konkurēt ar cenu, ja vien galvaspilsētā nenotiek daudz un lieli pasākumi.

Vasarā viss atkarīgs no klienta. Krievijas klienti, kā arī citu valstu ceļotāji vasarā pārsvarā ir gatavi maksāt to cenu, kāda ir tobrīd Jūrmalas viesnīcās. Karstākās sezonas laikā Jūrmala spēj piedāvāt dažādas vietas, lai varētu atrast kur apmesties par jebkura līmeņa cenām.

Nesezonā individuālos viesus mēs piesaistām ar plašu servisa un pakalpojumu klāstu – SPA, restorāni, 25 metru peldbaseins. Jūrmala ir unikāla vieta, kur katrs var atrast harmoniju starp dabu un pilsētvidi.

BalticTravelnews.com: Rīgā drīz būs redzamas visas ārzemēs pazīstamākās viesnīcu ķēdes. Jūrmalā nav neviena starptautiska viesnīcu tīkla, no kā varētu būt ieguvums arī citām viesnīcām, piemēram, tur notiekošo lielo konferenču dēļ.

Oļegs Bļinovs: Bieži vien arī sev uzdodu šādu jautājumu, kāpēc joprojām Jūrmalā nav starptautiska zīmola. Situācija var mainīties, kad beidzot renovēs bijušo Ķemeru sanatoriju, un šo vietu pārvaldīs starptautisks zīmols. Es ticu, ka tam būs liela ietekme uz Jūrmalas kopējo tēlu.

BalticTravelnews.com: Jūs vairākkārt uzsvērāt, cik nozīmīgs ir konferenču tūrisms. Paraksturojiet, kas izvēlas Baltic Beach Hotel saviem pasākumiem, konferencēm?

Oļegs Bļinovs: Šajā segmentā mums ir klienti no visas pasaules, tā pagājušajā gadā mēs apkalpojām konferenču biznesa organizatorus no 40 valstīm. Mūsu klients ir vietējais vai ārzemju uzņēmums, kas meklē augstākā līmeņa servisu ar unikālu pieredzi, lai organizētu konferences, reģionālās sanāksmes, komandu saliedēšanas vai produktu prezentāciju pasākumus.

Tādā veidā apvienojot unikālās iespējas konferencēm, SPA un ēdināšanas iespējas, mēs varam piedāvāt absolūti atšķirīgu pieredzi jūsu pasākumam, nekā to var izdarīt lielākā daļa Rīgas viesnīcu.

BalticTravelnews.com: Kāda ir plūsma no starptautiskās lidostas "Rīga", vai tomēr vairāk viesu ierodas ar automašīnām? Tie, kuri ierodas no lidostas, kā ir apmierināti ar taksometru piedāvājumu?

Oļegs Bļinovs: Grūti pateikt proporcijas, bet es uzskatu, ka ceļotāji no Baltijas valstīm galvenokārt ierodas ar automašīnu, bet pārējo valstu viesi atlido. No tiem, kuri no lidostas atbraukuši ar taksometru, neko sliktu neesmu pēdējā laikā dzirdējis.

Savukārt man pašam bija nesen ļoti slikta pieredze, kad atlidoju un par braucienu, kura cenai vidēji jābūt 14 EUR, man paprasīja 35 EUR. Tā nevajadzētu būt, jo taksometri ir daļa no pilsētas vizītkartes. Turklāt viesi, kuri brauc uz Jūrmalu regulāri, taču zina, ka ir iespējams atbraukt par 15 – 20 EUR, un dārgāka cena uzreiz radītu aizdomas par krāpšanos. Manuprāt, ļoti pareiza ir to valstu galvaspilsētu prakse, kur taksometros iekāpjot, ir redzama fiksētā maksa, ar kuru jārēķinās braucienam līdz centram.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs raksturotu Jūrmalas tūrisma informācijas centra darbu? Vai tā īstenotās aktivitātes palīdz darbā? Varbūt ir kādi ieteikumi, lai esošo darbu uzlabotu?

Oļegs Bļinovs: Mēs sadarbojamies, sniedzam plašu informāciju par Baltic Beach Hotel aktivitātēm. Ja kādreiz atbrauc uz Jūrmalu žurnālisti, vienmēr esam pretimnākoši, parādām viesnīcu, lai viņi iespējami labāk atspoguļotu Jūrmalā notiekošo. Es vienmēr jūtu Jūrmalas tūrisma informācijas centra darbinieku atbalstu un proaktīvu darbu.

Viens no maniem ieteikumiem būtu paplašināt mārketinga materiālu piedāvājumu. Es zinu, ka Jūrmala jau pie šī smagi strādā, ir izveidotas daudzas lietas, kas mums palīdz, bet tomēr vēl daudz darāmā.  

Piemēram, kompaktās prezentācijās un video mums ir jāparāda tieši pārdošanā svarīgākais, kādas konferenču organizēšanas iespējas mēs varam piedāvāt visos gadalaikos, kur ir iespējams rīkot svinīgās vakariņas vai komandas saliedēšanas pasākumu brīvā dabā.

Konferenču bizness Jūrmalai noteikti ir svarīgs ienākumu avots, īpaši nesezonā, un šiem potenciālajiem organizatoriem ir uzskatāmi jāparāda lietas, ko var darīt Jūrmalā. Konferences menedžeris Spānijā nesēdēs stundām internetā, lai kaut kā atrastu katru no šīm iespējām, viņam vajag to visu parādīt kompleksi. Piemēram, es, prezentējot Baltic Beach Hotel, vispirms stāstu par Latviju – cik tā ir droša un zaļa valsts utt. Sākumā jāpārdod virziens!

BalticTravelnews.com: Jūrmalā ir trīs lielākās viesnīcas Baltic Beach Hotel, Hotel Jūrmala SPA, Semarah Hotel Lielupe. Kā jūs savstarpēji sadzīvojat vai arī sadarbojaties?

Oļegs Bļinovs: Vasarās individuālos klientus noteikti esam sadalījuši, katrai viesnīcai ir citi savi klienti, un dalījums atkarīgs arī no viņu maksātspējas un prasībām. Es uzskatu, ka nesezonā mēs konkurējam Baltijas tirgū. Konferenču klienta iegūšanā noteikti visu gadu valda milzīga konkurence, un katrai viesnīcai ir savas stiprās puses. Tā kā īpaši konkurences cīņa ir jūtama nesezonā, kad katra viesnīca cenšas piedāvāt kaut ko unikālu, nebijušu. Mūsu atrašanās vieta faktiski pludmalē ir viens no unikālajiem pārdošanas punktiem no maija līdz septembrim. Esam vienīgā viesnīca pilsētā, kas mūsu klientiem var piedāvāt kokteili saulrietā un reizē BBQ mūsu pludmales teltī. Tajā pašā laikā mums ar citām Jūrmalas viesnīcām ir pieredze dalīt lielus, starptautiskus pasākumus. Tas man patīk visvairāk, ka, lai arī esam konkurenti, spējam uzturēt atklātas un draudzīgas attiecības.

BalticTravelnews.com: Ik pa brīdim Baltic Beach Hotel ziņās Travelnews.lv pamana apgalvojumus – "lielākais SPA Austrumeiropā" utml. Cik tas ir reāli?

Oļegs Bļinovs: Sakām gan, ka viens no lielākajiem. 4800 kvadrātmetri, kuros trīs stāvos piedāvājam viesiem vairāk nekā 400 procedūras, ir patiešām daudz plašā reģionā.  

BalticTravelnews.com: Jūsu viesnīcā notiek dažādas pārmaiņas. Kas aizvadītajos trīs gados ir paveikts viesnīcas uzlabošanā?

Oļegs Bļinovs: Viesnīcas būve ir celta 1982. gadā, tādēļ daudz ieguldām modernizācijā. Esam pateicīgi viesnīcas īpašumtiesību uzņēmumam, jo bez pārtraukuma veicam uzlabojumus, lai uzlabotu un attīstītu produktus. Nav bijis tāda gada, kad nebūtu ieguldīts viesnīcā vai produktu kvalitātes uzlabošanā.

Nozīmīgs viesnīcas jaunieguvums ir Beach Club, kas atrodas jūras krastā, atbilst augstiem Eiropas standartiem. Viesiem, kuri pie mums nakšņo, vasarā ir iespēja izmantot arī pludmales guļamos krēslus bez papildu maksas. Viesi var baudīt šeit arī dzērienus, ēdienus, rīkot arī pasākumus. Jaunajā sezonā mēs šeit atklāsim arī vietu, kur mūsu viesi varēs baudīt masāžas un dažādas SPA procedūras.  

Tāpat pirms dažiem gadiem esam atklājuši jaunu un omulīgu jūras velšu terasi Seafood&Oyster Terrace, kas strādā no maija līdz augusta beigām, aicina viesus izjust Côte d’Azur atmosfēru Baltijas jūras krastā. Te var nogaršot dažnedažādus aizjūru iemītniekus, piemēram, svaigas austeres ar franču šampanieša glāzi, vieglus vasaras salātus ar glāzi atdzesēta vīna vai mīdijas tomātu mērcē ar kraukšķīgo bageti.

Ļoti daudz darba un līdzekļu ieguldām viesu numuru renovācijā, aizvadītajā gadā esam pabeiguši visu istabu renovāciju. Pēc viesu vēlmēm daļā numuru esam vannas nomainījuši pret duškabīnēm.

Vēl pilnībā esam atjaunojuši Power Lab Fitness sporta zāli, kas tagad, vērtējot pēc aprīkojuma un iespējām, ir pati modernākā Jūrmalā.

Iecerēts renovēt arī konferenču centru, pārveidot tā interjeru, tehniski aprīkot vēl modernāk. Protams, jāatrod šiem darbiem piemērotākais laiks, lai neizjauktu konferenču grafiku, kā arī vasarā netraucētu individuālajiem atpūtniekiem.

Pašreiz viesnīcā ir klasisks, 25 metrus garš peldbaseins ar jūras ūdeni. Es uzskatu, ka tā ir unikāla pieredze Baltijas jūru baudīt 365 dienas gadā. Arī šo zonu vēlamies renovēt un attīstīt, piemēram, padarīt pievilcīgāku ģimenēm ar bērniem.  

BalticTravelnews.com: Ko par šo viesnīcu sakāt potenciālajiem viesim? Kā Jūs gribētu, lai viņi to saredz?

Smilšaino kāpu un krāšņo priežu mežu ieskauta, Baltic Beach Hotel & SPA ir 5* viesnīca, kas atrodas Baltijas jūras krastā, pašā Jūrmalas sirdī. Viesnīca piedāvā aprīkotu privāto pludmali ar restorāniem un kafejnīcām. Tā ir ar panorāmas skatu uz Baltijas jūru. Viesi var baudīt jūras bangas skaņas tieši no saviem elegantajiem numuriem

Mūsu plašais SPA BalticBeach, gandrīz 4800 m2 platībā, ir ieguvis medicīniski sertificētas iestādes statusu, un tas piedāvā vairāk nekā 400 SPA procedūru un relaksācijas iespēju, turklāt viss ir pielāgots katra klienta individuālajām vajadzībām. Viesiem ir iespēja apmeklēt autentisku krievu pirti ar tās veselīgajām ķermeņa kopšanas procedūrām vai arī ūdens relaksācijas kompleksu

Gardēžiem un viesiem, kuri novērtē izsmalcinātas garšas kompozīcijas, Baltic Beach Hotel & SPA piedāvā modernu Eiropas un klasisku itāļu virtuvi. Restorāni View Restaurant & Lounge un il Sole iepriecinās visus klientus ar izmeklētiem ēdieniem, pagatavotiem no rūpīgi atlasītiem, augstas kvalitātes produktiem, kā arī plašu vīnu un dzērienu klāstu. Lobija bārs, kurš ir atvērts 24 stundas 7 dienas nedēļā, piedāvā populārākos desertus, kokteiļus un premium klases dzērienus. Vasaras sezonā viesus sagaida omulīga jūras velšu terase Seafood & Oyster Terrace un pludmales bārs Beach Bar&Grill ar nepiespiestu atmosfēru.

BalticTravelnews.com: Sievietēm skaidrs, viņas Jūsu viesnīcā var doties uz SPA procedūrām. Ko darīt vīriešiem?

Oļegs Bļinovs: Iet pirtī! Mums ir unikāls pirts komplekss, kas izveidots un 12 tonnām marmora. Es nezinu Latvijā nevienu līdzīgu pirti mūsējai. Turklāt var izmantot pirtnieka pakalpojumus. Turklāt vīriešiem noteikti pietiks jau pieminētajā sporta zālē. Pagājušajā gadā no vīriešiem izjutām aizvien lielāku un lielāku pieprasījumu pēc Skaistuma&Detoksa programmas. Lai gan vīrieši mūsu reģionā ir diezgan konservatīvi, ievērojam pieprasījuma pieaugumu no viņu puses plašākam mūsu piedāvāto pakalpojumu klāstam. Esmu pārliecināts, ka šajā jomā spējam izpildīt vīriešu galvenās vēlmes.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs nonācāt tūrismā?

Oļegs Bļinovs: Esmu audzis un mācījies Rīgā, pabeidzu Rīgas 1. Tehnisko liceju (Rīgas 74. vidusskola – red.), iestājos Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā RISEBA. Studējot, piedalījos biznesa plānu konkursā, ko organizēja American Chamber of Commerce un Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā, iekļuvu finālā un biju viens no uzvarētājiem. Mans darbs bija par iespēju māju Jūrmalā pārveidot un piedāvāt viesiem pēc principa bed&breakfest, kas tolaik vēl šeit nebija pazīstams. Žūrijā bija arī pārstāvji no Radisson Daugava viesnīcas, un es tiku paaicināts tur 3 mēnešus praktizēties finanšu departamentā.  Pēc tam man piedāvāja strādāt šīs viesnīcas pārdošanas daļā. Tā es arī nonācu tūrismā. Pēc diviem gadiem viesnīcai radās ideja attīstīt konferenču biznesu un vest uz Latviju grupas no Krievijas.  Tas bija izaicinājumu pilns un iedvesmojošs periods. Daudzi cilvēki palīdzēja no mūsu DMC kompānijām, tā reizē palīdzot man gūt panākumus šajā projektā. Piemēram, šajā laikā bija pirmā reize, kad mums vajadzēja īrēt vienlaicīgi divas AirBaltic čartera lidmašīnas un vilcienus uz Rīgu. Ik pēc laika es braucu uz Maskavu, apmeklēju dažādus uzņēmumus, stāstīju par Latviju, lidojumu iespējām un ko šeit darīt. Tobrīd mani uzaicināja strādāt par pārdošanas un mārketinga direktoru tikko atklātajā viesnīcā Jūrmala SPA.   

Tad vienā brīdī manī radās ambīcijas pasākt kaut jaunu uz piekritu braukt strādāt uz Barselonu, Spānijā, bet šis darbs nebija saistīts ar viesnīcu biznesu. Es izveidoju kādas starptautiskas kompānijas pārstāvniecību Eiropā. Iecerētais pusotrs gads pārvērtās sešos gados, ko tur pavadīju. Sākumā man teica, ka pietiks ar angļu valodu, bet izrādījās, ka ātri jāiemācās spāņu valoda. Sēdēju un vakaros mācījos no grāmatām spāņu valodu, jo kolēģi citādi ne vārda nesaprata. Izrādījās, ja nav iespēja runāt citā valodā, tad svešvalodu var iemācīties ātri. Tā manā dzīvē bija liela pieredze un reizē izaicinājums. Kompānijā mēs sākām trīs cilvēki, bet vēlāk izveidojām lielu izplatīšanas ķēdi, pārdošanas komandu un loģistikas centru Spānijā.

Tomēr, ja esi viesmīlībā, tad vienmēr gribas tajā atgriezties, un es to izdarīju, kad man 2014. gada martā piedāvāja strādāt Baltic Beach Hotel par pārdošanas vadītāju.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji?

Oļegs Bļinovs: Makšķerēšana un sēņošana. Vairāk pat esmu sēņotājs nekā makšķernieks. Darbā katru dienu tiekos ar cilvēkiem, atdodu enerģiju, un man ir vajadzīgs laiks, lai atjaunotos, pabūtu ar savām domām. Šie hobiji ir tādi, kur varu atpūsties minētajā veidā.

Manā skatījumā vērtīgākās sēnes Latvijā ir baravikas, apšubekas, sviestbekas. Jāsaka, ka makšķerēju es ārpus Latvijā, labprāt dodos pēc zivīm uz Norvēģiju, kur man galvenā trofeja ir mencas. Savukārt sēņoju no Jūrmalas virzienā uz Kolku, tad tālāk līdz Ventspilij un atpakaļ. Aizvadītajā gadā es pirmo reizi biju sēņot Igaunijā. Sēņošana ir kā klusas medības, jāvēro daba. Braucu, un man iekšējā balss saka, ka te varētu būt sēnes. Protams, to var redzēt pēc kokiem, zemes, augiem.

BalticTravelnews.com: Kad zināt, ka nu jau pietiek salasīto sēņu? Ko gatavojat no sēnēm?

Oļegs Bļinovs: Īstam sēņotājam nekad nepietiek. Vienreiz es salasīju 500 baravikas, ģimene palīdzēja tās tīrīt visu nakti. Nākamreiz, ja atvestu tik daudz, vajadzētu vienam tīrīt... Toties draugiem garšo sēnes, zina, ka vienmēr uzcienāšu. Protams, ka es viens to visu nespētu apēst līdz nākamajam gadam. Sēnes es marinēju, sālu, kaltēju. Visvienkāršākā recepte – notīra, novāra un ieliek saldētavā.

BalticTravelnews.com: Vai ir kādi hobiji, kuriem pašlaik nav laika, bet nākotnē Jūs labprāt ar tiem nodarbotos?

Oļegs Bļinovs: Es labprāt vairāk ceļotu. Jo ilgāk dzīvoju, jo vairāk saprotu, ka šajā dzīvē lielākā nozīme ir gūtajiem pārdzīvojumiem, emocijām.

BalticTravelnews.com: Kurā no valstīm Jūs gribētu nodzīvot gadu?

Oļegs Bļinovs: Japānā, jo es aizraujos ar vēsturi, un šis reģions mani piesaista īpaši ar savu vēsturi, tradīcijām. Būtu interesanti tur padzīvot, baudīt turienes kultūru, tikties ar vietējiem cilvēkiem. Droši vien vēl dotos uz Sibīriju, kur ir mežonīga daba. Vēl es gribētu apceļot ASV, kur man Ņujorkā dzīvo radinieki, bet vienīgais no ģimenes dažādu iemeslu dēļ viņus nekad neesmu apciemojis.

BalticTravelnews.com: Kurās vietās Latvijā Jums patīk atpūsties?

Oļegs Bļinovs: Jā jāpamaina vieta pie jūras, tad dodos uz Vecāķiem, kur ir ļoti mierīgi. Man patīk Krāslava, Latgale – turienes daba, cilvēki, tur arī sēņoju. Man ļoti patīk braukt arī virzienā uz Kolku, Ventspili. Latvijā ir tik daudz interesantu vietu, kuras var atklāt un atklāt no jauna.

BalticTravelnews.com: Vai ir kāds ceļojums, kas aizvien silda?

Oļegs Bļinovs: Aizvadītajā vasarā bijām ar ģimeni Norvēģijā, kur beidzot paceļoju ar automašīnu vairāk, nekā tikai apmeklēju konkrētu makšķerēšanas vietu. Lielu iespaidu atstāja kalni, ūdenskritumi. Tāpat Spānijā esmu skaisti paceļojis pa mazām pilsētām, ciematiem, kas tuvāk jau Andorai. Šis ceļojums arī man ir atstājis spilgtas atmiņas.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs iedvesmojaties ceļojumam, kā izdomājat, ka jādodas ceļā uz konkrētu vietu?

Oļegs Bļinovs: Man gribas aizdoties vēl tūristu tik daudz neiepazītos ceļojumos, jo Eiropā jau visur viss iepazīts, viss līdzīgs. Gribētos aizbraukt uz Jordāniju. Mums mājās ceļojumus izplāno un sagādā mana sieva, jo citādi mēs nekur neaizbrauktu. Ģimenē aug piecgadīga meita un astoņgadīgs dēls, tādēļ gribu arī viņiem daudz ko parādīt. Ja vien ir iespēja, vasarā vedu bērnus dabā, lai ir iespēja padzīvot bez televizora, spēlēm. Protams, arī Jūrmalā var labi atpūsties ar bērniem, jūra krastā ir sekla, var apmeklēt Dzintaru Mežaparku, Jūrmalas brīvdabas muzeju.

UZZIŅA

  • Vienīgā pieczvaigžņu viesnīca Jūrmalā ar unikālu atrašanās vietu tiešā pludmales tuvumā.

  • Ar panorāmas skatu uz Baltijas jūru, Baltic Beach Hotel piedāvā 165 modernus numurus un luksus.

  • 12 dažādas platības konferenču zāļu ar kopējo platību 1100m2

  • SPA BalticBeach, gandrīz 4800 m2 platībā, ir ieguvis medicīniski sertificētas iestādes statusu, piedāvā vairāk nekā 400 SPA procedūru un relaksācijas iespēju.

  • Viesnīcas viesiem ir iespēja apmeklēt modernu sporta kompleksu ar kardio un svaru zāli, saunu un vienīgo Latvijā 25 m garu peldbaseinu ar siltu jūras ūdeni.

  • 2018. gadā atjaunota Powerlab Fitness profesionālā sporta zāle

  • Autentiskas pirtis, pirts komplekss "The Banja" un ūdens relaksācijas komplekss "The Garden".

  • Baltic Beach Hotel & SPA piedāvā modernu Eiropas un klasisku itāļu virtuvi – trīs restorāni, lobija bārs atvērts 24 stundas diennaktī.

  • Vienīgā viesnīca Jūrmalā ar privāto pludmales klubu un bāru.

  • Viesnīcā darbojas klubs bērniem.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis..

Rīgā

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

Neatliec savus sapņus un plānus uz nākotni!

Mans iecienītākais restorāns...

kur es varu izbaudīt apkārtējo vidi un ēdienu

Labu pašsajūtu rada...

harmonija privātajā un profesionālajā dzīvē, un kad tiek sasniegti personīgie mērķi

Kad kļūšu pietiekami drosmīgs, es...

izlēkšu ar izpletni, ko plānoju kopš 14 gadu vecuma

Trīs lietas, kuras es šogad paveikšu...

pārstāšu smēķēt, aizceļošu uz jaunu galamērķi, izlasīšu vismaz 5 grāmatas

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

abiem vectēviem man būtu 100 jautājumi. Diemžēl viņi nomira, kad es biju ļoti jauns.

Ja es zīmētu komiksu, tas būtu par...

bruņiniekiem. Mani ļoti interesē viduslaiku vēsture.

Es iedvesmojos no...

iespējas atbalstīt un piepildīt manu radinieku sapņus.

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

Japānu

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Sasniegt sev izvirzītos mērķus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78362608sec.