Video intervija angļu valodā ar Martinu Gausu, Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» izpilddirektoru un valdes priekšsēdētāju

Travelnews.lv redakcijas uzdevumā Marta Mackeviča 32 minūšu ilgā sarunā ar Martinu Gausu, ar Martinu Gausu, kurš ir Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs, pārrunā:

- Trīs svarīgākie «airBaltic» notikumi vai lēmumi 2022.gadā, kas būtiski ietekmēja lidsabiedrību?
- Visa pasaule šobrīd cenšas palīdzēt Ukrainai sakarā ar Krievijas militāro agresiju. Vai arī «airBaltic» ir iesaistījies šajā kustībā?
- Rīgas lidosta ir «airBaltic» dzimtās mājas. 2022.gadā lidosta Rīga prezentēja jauno stratēģiju «RIX Airport City». Kā Jūs to vērtējat no lidsabiedrības skatupunkta šo stratēģiju? Vai tas stiprinās «airBaltic» pozīcijas un kas tieši ir tas nozīmīgākais šajā stratēģijā? Vai ir kādas papildus vēlmes?
- Ar vēsturisku skatu: kā Jūs vērtējat nu jau aizgājušās Latvijas valdības darbību pandēmijas laikā attiecībā uz gaisa satiksmi?
- Pandēmijas laikā Latvijas nacionāla lidsabiedrība «airBaltic» tika atbalstīta ar Latvijas nodokļu iemaksām. Vai «airBaltic» ir jau plāns kā šo naudu būs iespējams atgriezt Latvijas valsts kasē?
- «airBaltic» gaisa flote ir papildināta ar jaunām lidmašīnām, proti, 38 jaunas Airbus A220-300 lidmašīnas no 50 ieplānotajām. Vai «airBaltic» ģeopolitisko izmaņu dēļ spēj efektīgi izmantot visas šīs lidmašīnas?
- Lidsabiedrība «airBaltic», pateicoties jaunajām lidmašīnām, piedāvā aizvien tālākus galamērķus, taču pasažieru sēdekļi ir vairāk piemēroti 2-3 stundu lidojumam. Vai ir plānots aprīkot dažas jaunās lidmašīnas ar ērtākiem sēdekļiem un izklaides iespējām, piemēram, monitoriem?
- Daudziem jauniešiem darbs lidsabiedrībā «airBaltic» ir prestiža lieta, lai gan tas nav nemaz tik viegls un romantisks kā tas dažiem šķiet no malas. Daudzas pasaules lidsabiedrības žēlojas par personāla trūkumu. Kā sokas «airBaltic» šajā jautājumā?
- «airBaltic» piedalās tūrisma izstādē «Balttour 2023». Ar kādiem jaunumiem un piedāvājumiem?
- Tā kā «airBaltic» lido uz ļoti daudziem galamērķiem, tad noteikti ir objektīvs vērtējums par šī brīža Latvijas tūrisma nozares piedāvājumu. Vai Rīga un Latvija pēc pandēmijas tūrisma piedāvājumā ir kļuvusi spēcīgāka salīdzinājumā ar mūsu kaimiņiem vai tieši otrādi?
- Cik nozīmīga vieta «airBaltic» biznesā ir ceļojumu aģentūrām un tūroperatoriem?
- Ko labu mēs sagaidīsim no «airBaltic» 2023.gadā?
- Kāds ir Jūsu novēlējums visiem ceļotājiem un tūrisma nozarei Jaunajā gadā?

Lūdzu skatiet video pēc uzlādes... zemāk!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46201801sec.