Intervija ar ceļotāju - Beatrisi Nadeždinu [1]

Intervija ar ceļotāju - Beatrisi Nadeždinu

Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devusies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.), un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?
Beatrise N.:
Līdz šim, dodoties ārpus Latvijas robežām, visbiežāk esmu devusies privāti. Bērnībā pāris reizes devos dziedāt uz Vāciju, pabiju vēl Dānijā. Iepriekšējais lidojums bija uz Vāciju, kur apciemoju draudzeni. Vēl apbraukāju Baltijas valstis. Lielākoties ceļojuma maršrutus izplānojam kopīgi ar ceļa biedriem un tā kā vasarā esmu strādājusi Tūrisma Informācijas centrā, tad nepieciešamos materiālus un informāciju sameklēt nav grūti.

Travelnews.lv: Jums kā akcijas "Travelnews.lv 15% atlaižu karte" galvenās balvas ieguvējai bija iespēja pabūt Korfu salā. Kas Jūs pārsteidza un kas palika atmiņā visvairāk?

Beatrise N.: Pirmkārt, mani pārsteidza pati daba, tās klimats – it kā karsts, bet pateicoties mitrajam gaisam, ar kuru jau ātri apradu, bija viegli elpot un karstums nelikās tik liels! Otrkārt, iedzīvotāji – laipni, atsaucīgi, sirsnīgi. Treškārt, salas savdabīgums – it kā tā pēc visiem datiem, kur lasa, skaitās blīvi apdzīvota, taču ir tik daudz vietiņu, kur nolīst un atpūsties pašam vai ar kādu kopā. Burvīgi, liekas, ka patiešām uz salas vēl dzīvo Svētais Spiridons!

Travelnews.lv: Kam būtu jāpievērš uzmanība dodoties atpūsties uz Korfu salu? Bez kā var iztikt jeb kas noteikti ir jāpaņem līdzi, ja esiet uz salas?

Beatrise N.: Uzmanība esot Korfu salā ir jāpievērš savai ādai, jo tā var apdegt pēc peldēšanās sāļajā Vidusjūras ūdenī un palikt sausa pēc mazgāšanās viesnīcas nedaudz hlorētajā ūdenī. Šeit var iztikt bez neskaitāmiem apģērbu gabaliem, lai gan man pašai likās svarīgi līdz ņemt vairāk apģērbu, ja nu kas.., bet bez tā patiešām var iztikt, ja dzīvo tikai pa pludmali un tik retu reizi iegriežas pilsētiņā vai dodas ekskursijā. Obligāti jāņem līdz sauļošanās krēmi - pirms un pēc, kā arī labi daudz ķermeņa losjona, kas mitrina ādu.

Travelnews.lv: Vai tūrisma piedāvājumi (sportiskās aktivitātes, gastronomiskais piedāvājums, utt) uz salas ir daudzveidīgi, kvalitatīvi un atbilda Jūsu prasībām un velmēm?

Beatrise N.: Sākšu ar pašu viesnīcu: tur bija pieejamas dažādas aktivitātes – vizināšanas ar parašūtu virs ūdens, tenisa korti, ūdens polo un ūdens aerobika, pludmales volejbols, dārti, galda teniss, braukšana ar ūdensslēpēm, daivings. Viesnīcā darbojās animatori - jauniešu komanda, kas aicināja cilvēkus uz dažādām aktivitātēm. Iesaku noteikti piedalīties, jo var iepazīt jaunus cilvēkus un izmēģināt savus spēkus attiecīgajā sporta veidā! Ārpus viesnīcas, mazajā pilsētiņās redzējām peintbolu.

Travelnews.lv: Ko Jūs ieteiktu noteikti apmeklēt un pārvest līdzi no ceļojuma uz mājām?

Beatrise N.: Noteikti ir jāapskata pati Korfu pilsēta, jāuzbrauc augstākajā virsotnē, kādu vakaru jāapmeklē grieķiem raksturīgās Tavernas, kur skan gan viņu spēlēta mūzika, gan var izbaudīt grieķu ēdienus.

nadezdina

Galvenais ir apbraukt salai apkārt, lai redzētu tās dabu un vairāk izprastu šo salu. No ceļojuma var pārvest dažnedažādus suvenīrus, galvenais – olīvu ziepes, pašas olīves (tikai labāk jautāt pārdevējam par to, kuras labākas!), Kumquat liķieris – Korfu produkts. Īsāk sakot, pārvest var visu, kas saistīts ar olīvēm, olīvkokiem, jo visi šie produkti tiek gatavoti uz salas.

Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Beatrise N.: Tālāki ceļojumi šovasar vairs nav plānos, vienīgi varbūt rudens laikā došos ārpus Latvijas. Drīzumā plānots apceļot mūsu pašu Kurzemi.


Travelnews.lv: Vai Baltijā/Latvijā ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Beatrise N.: Jā, tā īsti vēl neesmu izzinājusi minēto Kurzemi un daļu Lietuvas, gribētos arī aplūkot Roņu salu! Pagājušo gadu braucām pa Igaunijas salām – Sāremā un Hījumā. Šīs salas ir ļoti skaistas un manī ir atstājušas tās labākās atmiņas un gaišākās domas!


Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējusi/piedzīvojusi!

Beatrise N.: Atmiņā ir palikusi bērnībā apmeklētā Dānijas Legozeme, kur bija iespēja iegādāties dažādus suvenīrus, bet dažus eksponātus tik aplūkot – atceros no maziem Lego klucīšiem uzceltu tikpat kā divus metrus lielu un apaļīgu cilvēciņu. Tā gribējās to paņemt līdz.. Sāremā salā ceļmalās dažviet ir suvenīru veikaliņi, vienā no tiem bija nopērkams nevis mazs krēsls zirdziņa veidolā, bet gan aitiņa, kur apsēsties varēja uz īstas aitas vilnas darināta pārvalka un šūpoties.


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

• Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ... Korfu salu, jo ceļojuma laikā radās daudz patīkamu iespaidu un iespaidīgu vietu ko apmeklēt!
• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ... dažādus mazus suvenīriņus, kas pieejami apmeklētās vietas veikalos un kas raksturīgi šai valstij vai pilsētai!
• Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... noteikti uz Austrāliju un ticu, ka man tas arī izdosies!

• Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ... man liekas, ka galvenais ir, lai līdz būtu pase, nauda un telefons.
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... ceļojot centieties izbaudīt katru mirkli ik vienā jaunā vietā, kā arī apskatīt visu, kas pieejams un atcerēties par atpūtu, jo tad radīsies sajūta, ka ceļojums ir izdevies un mājās varēsiet pārbraukt ar vislabākajām atmiņām, kā man tas izdevās kopā ar draugu atgriežoties no laimētā ceļojuma uz apburošo Korfu salu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Mārča 07/16/2008 19:44 Labs Beatris, tā turpināt!!!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54556298sec.