Intervija ar ceļotāju - Baibu Baltaviču

 

Vārds, uzvārds: Baiba Baltaviča

Vecums: 23
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies
Izglītība: augstākā
Darba vieta: AS „Kolonna”
Dzīves vieta: Rīga
Intereses/hobiji: ceļošana, atpūta brīvā dabā

Baltavica


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Baiba Baltaviča: Visbiežāk esmu devusies privātajos ceļojumos. Ceļojumus galvenokārt izmantoju relaksācijai atvaļinājuma laikā.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Baiba Baltaviča: Vislielākā uzmanība ceļojot tiek pievērsta valstij kā tādai – gan pilsētu sakoptībai, atpūtas vietām un krodziņiem, gan dabai, gan cilvēkiem (to attieksmei), gan arhitektūrai un vēsturei. Šīs visas lietas kopā parāda vislabāk pilsētas būtību.


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Baiba Baltaviča: Informācija par ceļojuma galamērķi tiek iegūta konkrētajā tūrisma aģentūrā, ar kuru sadarbojos. Kā arī šeit tiek sniegta visa nepieciešamā informācija par visa ceļojuma norisi un mani interesējošajiem jautājumiem.


Travelnews.lv: Vai Jūs izmantojiet Latvijas tūrisma uzņēmumu pakalpojumus? Vai to piedāvājumi ir daudzveidīgi, kvalitatīvi un atbilst Jūsu prasībām? Vai Jūs, varat minēt kādus piemērus?

Baiba Baltaviča: Jā, izmantoju Latvijas tūrisma uzņēmumu pakalpojumus. Visbiežāk es izmantoju Tūrisma aģentūras „Kolumbs” pakalpojumus. Šo aģentūru izvēlos tādēļ, ka sadarbība ir bijusi veiksmīga un ceļojumi vienmēr izdevušies.


Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Baiba Baltaviča: Latvijas reģionu tūrisma jomu es varētu nosaukt „Rīga un pārējās pilsētas”, jo Rīgā, tiek piedāvāti dažādi tūrisma pakalpojumi un tūrists atbraucot uz Rīgu nevar sūdzēties par garlaicību. Turpretim, pārējās pilsētās nedomāju, ka tiek izmantoti visi iespējamie resursi, kas uzlabotu tūrisma situāciju Latvijā. Piemēram, Liepāja. Tā ir pilsēta ar senu vēsturi, bagātīgu arhitektūru un galvenokārt, populāra ar to, ka tā atrodas Baltijas jūras krastā. Nesaprotami man šķiet tas, ka ūdens tūrisms šajā pilsētā netiek piedāvāts un šo gadu laikā pat neredzu, ka kāds mēģinātu kaut ko darīt šajā jomā.


Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Baiba Baltaviča: Šogad plānoju apskatīt te pat mūsu kaimiņu valsti – Igauniju. Patreizējā ekonomiskā situācija Latvijā piespiež baudīt tuvākus ceļojumus.


Travelnews.lv: Vai Baltijā ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Baiba Baltaviča: Neesmu bijusi Igaunijā, tādēļ arī plānoju turp doties tuvākajā laikā. Man ļoti patīk Lietuvā Palanga. Šī pilsēta piesaista ar skaistajiem namiem, kafejnīcām, sakopto pludmali un piedāvātajām atrakcijām.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Baiba Baltaviča: Noteikti varu būt arī spontāna. Ja būtu labs piedāvājums vai laimests loterijā noteikti varētu saplānot steidzīgi visus darbus un doties ceļojumā kaut 20 minūšu laikā, bet parasti ceļojumus plānoju laicīgi, mierīgi sakārtojot visus neatliekamos darbus, lai atpūtu varētu baudīt bez lieka stresa.

baltavica
Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Baiba Baltaviča: Ar draugu bijām atpūsties Ēģiptē. Piedāvāja mums ceļojumu uz tuksnesi pie beduīniem, kam arī piekritām. Pie viesnīcas gaidījām autobusu. Brauca viens, otrs, trešais līdz sagaidījām mūsu autobusu. Kad jau kādas 30 minūtes braucām pēkšņi kāda sieviete mums teica, ka mēs neatrodamies īstajā autobusā un izlika mūs uz ielas un teica, lai gaidām, mūs savākšot. Bijām nesapratnē. Pēc apmēram, 15 minūtēm mūs savāca kāds vietējais ēģiptietis ar savu personīgo auto un aizveda uz tuksnesi, viss beidzās laimīgi, bet šajā brīdī tā šķita visai satraucoša situācija.


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!
Baiba Baltaviča:

• Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir septembris, oktobris, kad Latvijā jau ir manāms rudens dzestrums, tad aizbraucot uz kādu no siltajām zemēm var turpināt baudīt vasaru.
• Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt aktīvai atpūtai noteikti Slovākiju. Tur vietējie iedzīvotāji ir bezgala laipni un daba tur ir pasakaini skaista.
• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu jūrā, okeānā vai vienkārši uz ielas paceltu akmentiņu, jo tas nav „ražots Ķīnā”, bet tieši atvests tieši no šīs konkrētās vietas. Tos ielieku sekcijā un laiku pa laikam pārcilāju un atceros ceļojumus.
• Lielākais sapnis ir aizceļot uz Meksiku.

• Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī peldkostīms, sauļošanās krēms un zobu birste.
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir izbaudiet visu ko piedāvā PASAULE J

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55733681sec.