Intervija ar ceļotāju Lauru Remerti-Petterssoni

Vārds, uzvārds: Laura Remerte-Pettersson
Vecums: 22 gadi
Ģimenes stāvoklis: precējusies
Izglītība: vidējā profesionālā
Darba vieta: Ryanair
Dzīves vieta: Zviedrija, Upsala
Intereses/hobiji: mūzika, ceļošana

Laura


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Laura Remerte-Pettersson: Tā kā es strādāju par stjuarti, pārsvarā visas vietas, kurp lidoju ir sakarā ar darbu, bet ārpus darba, kad vēlos atpūsties varētu teikt, ka ir arī privātie ceļojumi.

Maršrutus izvēlos parasti no darba, kādas skaistas vietas, kuras gribu vairāk apskatīt, no pasažieru vai arī no kolēģu stāstītā, un arī no bildēm.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Laura Remerte-Pettersson:

Vislielāko uzmanību ceļojuma laikā pievēršu:

- kultūrai (cik iespējams), bet to nevar pilnībā izzināt pāris dienu laikā, bet pateicoties manam darbam, ir iespējams izprast katras valsts kultūru ikdienā;

- dabai, cik sakārtota tā ir, kāds ūdens ir vietā, kur apmetos brīvdienās, cik sakoptas ir ielas...


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Laura Remerte-Pettersson:

Informāciju par ceļojuma galamērķi parasti izlasu internetā, tāpat uzzinu no cilvēkiem, kuri ir iepriekš tur bijuši. Savu pēdējo ceļojumu kārtoju caur ceļojumu aģentūru – līdz ar to saņēmu informāciju, kas mani interesēja aģentūrā.


Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?

Laura Remerte-Pettersson:

Laura

Mans pēdējais ceļojums bija mans medusmēnesis, lidojām uz ASV, Miami. Divas dienas pavadījām Miami pludmalē un nedēļu uz kruīza kuģa, kurš piestāja uz 4 salām- Labadee, Haiti; Montego Bay, Jamaika; Grand Cayman, Cayman islands; Cosumel, Mexico.

Kruīza kuģis noteikti bija iespaidu pilns, sākot no tā cik viss ir izplānots, par visu ir ļoti labi padomāts un apkalpošana vienkārši izcila.

Uz kuģa bija galvenā iela ar veikaliem, picēriju, bāriem. Ēdiens neierobežots 24 stundas katru dienu. Restorāna zāle bija ļoti liela telpa ar 3 stāviem. Katru vakaru bija noteikta tēma, kā jāģērbjas un divus vakarus bija jāģērbjas uzvalkos un vakarkleitās. Par kuģi vien varētu stāstīt un stāstīt.

Uz katras salas bija iespējams izvēlēties kāda veida ekskursiju... viena no tām, ko mēs izvēlējāmies, bija braukt ar kalna riteņiem pa džungļiem un iepazīt maiju cilts vēsturi, tāpat arī ar džipiem braucām cauri apelsīnu plantācijām, iepazinām vergu vēsturi Jamaikā, kā arī apskatījām banānu un kafijas kokus. Redzējām arī kolibri putniņu. Laiks bija saulains un karsts, katru dienu ēnā bija 30-35 grādi.

Cilvēki uz šīm salām pārtiek tikai no tūristu nopirktā, tāpēc viņi ir ļoti uzstājīgi uz pārdošanu un gandrīz vai velk tūristus skatīties, ko viņi pārdod, tāpēc apskatīt lietas netraucēti nav iespējams.

Tāpat par pilnīgi visu sakot, ar taksi no lidostas uz viesnīcu līdz pat autobusa šoferim uz kādu no atrakcijas vietām viņi sagaida dzeramnaudu, kas nav ierakstīts nekādās grāmatās, par to cik vajadzētu dot. Tad ir tikai uz minēšanu.

Aprakstīt nav iespējams visu piedzīvoto. Katra diena bija iespaidu pilna un katra vieta, kuru apmeklējām bija skaista.

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Laura Remerte-Pettersson:

Man grūti teikt, vai Latvijā, kas pietrūkst, jo noteikti nezinu visu, kas Latvijā tiek piedāvāts...


Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Laura Remerte-Pettersson:

Šogad noteikti vairs tikai atlidošu uz Latviju kādu reizi, un plānošu ceļojumu nākamajam gadam.


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Laura Remerte-Pettersson:

Vieta, kur noteikti plānoju aizlidot, ir Jaunzēlande un Austrālija.

Pašlaik noteikti pēdējais ceļojums ir palicis atmiņā vislabāk, jo mans sapnis aizlidot uz Ameriku beidzot ir piepildījies. Tas bija ļoti liels piedzīvojums gan man, gan manam vīram.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Laura Remerte-Pettersson:

Es īstenībā varētu teikt, ka tas ir atkarīgs no piedāvājuma un situācijas. Skatoties no tā vai kāds ceļo kopā ar mani vai ceļoju viena.

Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Laura Remerte-Pettersson:

Laura

Tāds mazs starpgadījums notika Jamaikā - mēs tikko nokāpām no kuģa, izgājām cauri visām kontrolēm uz salas, un atradām vietu, kur sākas mūsu ekskursija. Mūsu gide atnāca un visi kopā devāmies uz džipiem. Pa ceļam cauri ostai redzu, ka viens vīrietis pienāk pie mana vīra un sāk ar viņu par kaut ko runāt. Nesapratu par, ko viņi runā, tikai redzēju, ka vīrs mēģināja izvairīties no šī cilvēka. Izrādās, ka jamaikietis piedāvāja viņam kaut ko uzpīpēt, kas nebūt nebija cigaretes...


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Laura Remerte-Pettersson:

• Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir ... maijs
• Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ... Parīzi
• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ... pastkartes
• Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... Jaunzēlandi

• Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ...pase, maks, fotoaparāts
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... atpūsties un izbaudīt savu ceļojumu līdz galam!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.230793sec.