Intervija ar ceļotāju - Ritu Pavloviču

Vārds, uzvārds: Rita Pavloviča

Vecums: 34 gadi

Ģimenes stāvoklis: precējusies

Izglītība: augstākā

Darba vieta: RPPV

Dzīves vieta: Rīgas rajons, Acone

Intereses/hobiji: ceļošana

Rita

 


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Rita Pavloviča: Esmu devusies tikai privātajos ceļojumos, kurus organizē kāds no maniem kolēģiem vai draugs. Man patīk ceļot tuvu draugu kompānijā, ar kuriem ir kopējas intereses, lai būtu interesantāk un, protams, arī drošāk.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Rita Pavloviča: Ceļojot mani interesē iepazīt tās valstis, uz kuru dodos, kultūru, cilvēkus, arhitektūru un arī dabu. Lielu uzmanību pievēršu tam ko ceļojuma laikā stāsta gids, kā arī pirms tam internetā mēģinu atrast informāciju par vietām uz kurām dodos. Tā es gūstu priekšstatu par to, kas mani sagaida šajā braucienā.


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Rita Pavloviča: Līdz šim esmu devusies ceļojumos, kur maršruts un galamērķi jau ir norādīti ceļojuma aprakstā.


Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Rita Pavloviča: Manā pēdējā ceļojumā es braucu ar grupu, kuru organizēja mana kolēģe. Mūsu mērķis bija Dienvidfrancija, pa ceļam apskatot Vīni, Venēciju, Dženovu un Monako. Spilgtākie mirkļi no visa šī ceļojumā bija Monako apskate, viesošanās Kannās, Napoleona ceļš, kas ved gar Verdonas aizu un uzbraukšana Monblānā.

Rita

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Rita Pavloviča: Manuprāt, Latvijā ir tik daudz tūrisma firmas, ka katrs sev par piemeklēt gan piemērotāko pakalpojuma sniedzēju, gan piemērotāko cenu piedāvājumu, gan piemērotāko maršrutu. Tāpēc nedomāju, ka Latvijā trūktu kāds tūrisma pakalpojums.

Pagaidām mani nekas nav pārsteidzis pakalpojumu sniedzēju rīcībā, ja nu vienīgi autobuss varēja būt labāks, lai nav jāuztraucas par tā remontiem.


Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Rita Pavloviča: Diemžēl šogad ir sācies kārtējais darba periods, tā kā nekāda lielā ceļošana neiznāks, bet mēģināšu uz Ziemassvētkiem aizbraukt uz Angliju vai Beļģiju.


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Rita Pavloviča: Oooo, man gribas aizbraukt visur. Tā kā ceļot sāku samērā nesen, tad uzskatu, ka esmu redzējusi vien miljono daļu no visa, ko var apskatīt. Mans sapņu ceļojums ir uz Ameriku, domāju, ka šī valsts man būtu piemērota. Tā kā man pašai patīk siltums un saule, tad ceļot man patīk uz tām valstīm, kur tā visa ir pa pilnam. Noteikti negribētu braukt uz aukstām zemēm.

Rita
Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Rita Pavloviča: Vispār jau man patīk plānot ceļojumu, bet domāju, ka varētu pakļauties spontānitātei un būt gatava ja ne, pusstundas tad stundas laikā noteikti! (it īpaši, ja tas ir saistīts ar siltām zemēm ziemas laikā).


Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Rita Pavloviča: Viens no piedzīvojumiem, kas bija mana pēdējā ceļojuma laikā, bija tāds, ka brīvajā dienā mēs gribējām no Nicas atkal atgriezties Monako, bet atpakaļ ceļā iegriezties Ezē, lai iegādātos franču smaržas. Neviena no mums nezināja franču valodu, vadījāmies vien pēc kartes. Iekāpām autobusā un uzsākām ceļu augšup kalnā. Daža kolēģe no sajūsmas spiedza, jo ceļš bija diezgan bīstams. Mūsu mazo grupiņu labprāt uzņēma, izstāstīja par smaržu vēsturi, apstrādes procesu un pat ļāva mums izvēlēties savu smaržu komplektu, nevis no standarta, ko piedāvā viņi. Vēlāk bija iespēja salīdzināt ar Grassē piedāvāto, varu teikt droši, ka tūristus vajag vest uz Ezē, tur mums patika labāk. Pārējie, kas nebija devušies ar mums bija šokā, ka viņi mājās neaizvedīs šādu suvenīru un nākamajā dienā pat tika nedaudz mainīts maršruts, lai varētu doties uz Grassi un iegādāties smaržas pārējiem.


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Rita Pavloviča:

Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir - jebkura, visas sezonas ir labas!

Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt - Monako.

No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu - suvenīrus (atslēgu piekariņus, krūzītes, vietējos izstrādājumus – saldumus, pārtiku utt.)

Lielākais sapnis ir aizceļot uz - Ameriku.

Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī - fotoaparāts ar papildus baterijām, labi apavi un kosmētikas somiņa ar pirmās nepieciešamības precēm (tā man vienmēr ir “kaujas” gatavībā)

Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir - braukt ar tādu noskaņojumu, lai varētu apskatīt, uzzināt, izprast un izbaudīt pēc iespējas vairāk jauna!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.70422196sec.