Intervija ar ceļotāju - Ervīnu Elksni

Vārds, uzvārds: Ervīns Elksnis

Vecums:
Ģimenes stāvoklis: neprecējies
Izglītība: augstākā
Darba vieta:
Dzīves vieta: Rīga
Intereses/hobiji: moto, foto, austrumu cīņas un filozofija

Ervins Elksnis


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Ervīns Elksnis: Ja agrāk biežāk ceļoju darba sakarā, tad tagad vairāk privāti. Vieta un maršruts tiek izvēlēts atbilstoši gadalaikam un noskaņai. Piemēram, ja LV ir auksts un drēgns, labprāt aizbraucu uz kādu siltāku vietiņu. Ja Alpos ir sniegs, labprāt dodos turp slēpot.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Ervīns Elksnis: Ceļojot vislielāko uzmanību pievēršu - noteikti dabai. Kliamtiskajiem apstākļiem, florai un faunai ir izšķirošā nozīme, lai pieņemtu lēmumu. Arhitektūra ir tikai pakārtota. Bet cilvēki visur vienādi ar savām problēmām, neskatoties uz ādas krāsu, izglītību vai materiālo stāvokli.


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Ervīns Elksnis: Daudz izmantoju internetu. Pērku Lonely Planet, National Geografic grāmatas un kartes. Kontaktējos ar cilvēkiem, kas jau pabijuši mana nākamā ceļojuma galamērķī.

Ervins Elksnis
Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mēķis? Spilgtākie mirkļi?!

Ervīns Elksnis: Pēdējais bija darba darīšanās. Vācija, Oktoberfest. Taču es nekad nebrauktu uz Oktoberfest privāti. Milzīgie cilvēku pūļi, troksnis, netīrība... Pozitīvi bija tas, ka vismaz viesnīca šajā laikā bija klusā Alpu ciematiņā.

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Ervīns Elksnis: Atzīšos, ka sevišķi neorientējos šajos piedāvājumos. Man patīk ekspedīcijas veida ceļojumi, kurus pats plānoju, un kopā ar draugiem tos realizējam. Interneta laikmetā šī plānošana nesagādā grūtības un pat ir ļoti aizraujoša.


Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Ervīns Elksnis: Šī gada novembrī došos uz ASV un Panamu.


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijis, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Ervīns Elksnis: Ir daudzas skaistas vietas Latvijā, kuras līdz šim neesmu apmeklējis. Mēs skrienam apkārt pa pasauli meklējot skaisto, bet nepamanam to sev degungalā.

Esmu novērojis, ka man paiet vairāki mēneši, līdz emocijas nosēžās un iespaidi par braucienu izkristalizējās. Tad var domās vēlreiz un vēlreiz izdzīvot to. Ļoti patīkama sajūta. Mana mīļākā vieta laikam tomēr ir Latīņamerika.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Ervīns Elksnis: Man patīk rūpīgi visu izplānot un vēlāk to pārbaudīt. Neko nedaru spontāni. Garākam un tālākam ceļojumam sāku gatavoties mēnešus 3 iepriekš.


Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Ervīns Elksnis: Iebraucot Kubā, pie pasu kontroles lodziņa sieviete formā sāka mēdīties, rādīja nesaprotamus žestus, un pat palīda zem galda. Tā tas turpinājās kādu pusminūti. Laikam tas bija kāds, tikai Kubā saprotams, psiholoģiskais tests, lai iebrauktu valstī.

Ervins Elksnis
Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Ervīns Elksnis:
Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir ... Katram tas ir individuāli. Bet es nesaprotu tos, kas vasarā brauc uz siltajām zemēm
Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ... Ķīnu
No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ... Fotogrāfijas
Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... Jaunzēlandi

Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ... Pase, Kredītkarte, Fotoaparāts.
Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... Atcerieties, ka nekur nav tik labi kā mājās!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 27.02.2024 Liepājai pērn rekordliels tūristu skaits Liepājas reģiona TIB
2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpoti 112 714 viesi, kas ir līdz šim pilsētas augstākais rādītājs naktsmītņu datu apkopošanas vēsturē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1946032sec.