Intervija ar ceļotāju - Ingu Patejenoku

Vārds, uzvārds: Inga Patejenoka

Vecums: 23
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies
Izglītība: augstākā, Studēju uzņēmējdarbības vadību 3.kursā.
Darba vieta: Nakts Mēbeles
Dzīves vieta: Jelgava
Intereses/hobiji: kalnos kāpšana, riteņbraukšana,

pavadīt laiku kopā ar draugiem

Inga Patejenoka


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devusies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Inga Patejenoka: Man patīk ļoti ceļot. Ir bijuši gan komandējumi, gan arī privātie ceļojumi. Visbiežāk, protams, esmu devusies privātajos ceļojumos. Mana draudzene dzīvo Skandināvijas valstī un es esmu iemīlējusi Skandināviju – man ļoti patīk Bergena, Norvēģijā.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Inga Patejenoka: Ceļojot es savu uzmanību pievēršu dabai galvenokārt, man patīk daba, pastaigas, skatos debesīs un izbaudu laiku. Ceļojot to visu var apvienot. Man dabas skati ir ļoti svarīgi un protams, patīk vērot arī cilvēkus. Pavisam nesen pavadīju nedēļas nogali Norvēģijā un mani pārsteidza, ka cilvēki ir laipni, smaidīgi un uzticas viens otram.


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Inga Patejenoka: Informāciju es iegūstu galvenokārt no interneta resursiem un, protams, uzklausu, ko saka mani draugi, kuri jau ir bijuši manā izvēlētajā ceļojuma galamērķī.

Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Inga Patejenoka: Ierodoties Bergenā (pilsēta Norvēģijas dienvidrietumos, osta Ziemeļjūras krastā) skati jau no lidmašīnas loga ir iespaidīgi - kalni, sniegotās kalnu galotnes, fjordi, ūdenskritumi. Skaisti, varu apgalvot, ka ļoti skaisti!

Es nespēju novērst skatu no tā skaistuma, kas ir Bergena. Kalni, kalni, kalni... Pirmais vakara piedzīvojums – kāpt kalnā Stoltzekleiven, kas ir 313,5 metrus augsts. Skati Bergenā vakarā, apbrīnojami, gaismas visapkārt. No Stoltzekleiven devāmies pa kalna virsotni uz Fløyen kalnu 320 metri virs jūras līmeņa, izbaudījām skaisto skatu, kas pavērās lejup uz pilsētu. Lejā braucām ar Fløybanen, un uzzināju, ka tas ir vienīgais tāda veida bānis (funikulieris) Skandināvijas valstīs. Dzīvojām mēs Bergenes centrā. Šeit var apskatīt Brigene – viduslaiku mājiņas, kas ir vāciešu būvētā divslīpju jumtu mājiņas, kuras vērstas pret Vogenas līci, Bergene ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Svētās Marijas baznīca vecākā celtne Bergenā, un protams, Domas baznīcā (ļoti atgādina Ģertrūdes baznīcu Rīgā), staigājām pa dažādām ielām un baudījām Bergenes nakts burvību. Skaisti, skaisti, skaisti...

Bergenu dažkārt sauc par lietus pilsētu, jo tur līst ap 280 dienām gadā. Esot pat joks šajā sakarā, proti, tūrists vaicā zēnam, vai te kādreiz nelīst arī, uz ko zēns atbild, ka viņš nezin, jo viņam tikai divpadsmit gadi. Piedzīvojām visu – gan lietu, gan sauli. Izmirkām līdz kauliem. Devāmies uz Sotru – pāri skaistajiem tiltiem, vētras laikā, kad vēja ātrums bija 26 m/sek. Bija iespēja izbraukt arī naktī pa 2 km garu tuneli zem ūdens uz salām Bjoroy un Tyssoy. Brīnišķīgas Dieva dotas dienas. Klāt jau arī svētdienas rīts – devāmies ar draugiem uz Vasarsvētku draudzi Pinsekirken Tabernaklet uz dievkalpojumu. Pēc dievkalpojuma braucām uz Vosu. Pa ceļam redzi upes ar strauju tecējumu. Piebraucām pie ūdenskrituma. WOW.!!!!! Iespaidīgi! Vienkārši - bez vārdiem. Ja neesat bijuši Ulrikenā - tad neesat bijuši Bergenā. Es biju Bergenā. Piedzīvojums uz viesiem 1000% . Ulrikens ir 643 metri virs jūras līmeņa. Ausgtākais no septiņiem kalniem. Kāpt Ulrikenā ir jāizbauda ikvienam, tas ir brīnišķīgs piedzīvojums. Es esmu pateicīga Dievam par labiem draugiem, ar kuriem es varēju pavadīt brīnišķīgu laiku Norvēģijā.


Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Inga Patejenoka: Ja, viss būs labi, labprāt dotos uz Angliju apskatīt šo valsti.


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Inga Patejenoka: Es neesmu bijusi Anglijā un Īrijā. Gribētu aizbraukt uz šīm valstīm.

Man noteikti atmiņā paliks Bergena- kalni, fjordi, naksnīgie skati, draugi, tuneļi, kalnos kāpšana, man patīk Bergena. Esmu bijusi Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Francijā, Turcijā, Zviedrijā, Baltkrievijā, Vācijā, Šveicē, bet Norvēģija – Bergena paliks atmiņā vislabāk.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāna un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Inga Patejenoka: Jā, es esmu spontāna un esmu gatava kaut tūlīt doties ceļojumā.

Inga Patejenoka
Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējusi/piedzīvojusi?

Inga Patejenoka: Kuriozs noteikti man viens paliks atmiņā ilgi un dikti. Lidojot uz Latviju no Turcijas, mēs ar kolēģi pamanījām izkritušu telefonu krēslā. Sākās jautāšana par telefonu, kam tas pieder un neviens neko nesaka. Stjuarti uztraucās un izrādījās, ka bija paziņojuši par iespējamo teroraktu. Nolaidāmies ātri Rīgas lidostā, pļavā. Vēl nezinājām, kas notiek. Iesēdināja mūs autobusā un lika visiem pasažieriem uzgaidīt vienā no geitiem. Kamēr pārmeklēja lidmašīnu un somas. Tas bija satraukumu pilns laiks. Viss beidzās labi. Latvijas drošībnieki bija uzdevumu augstumos. Un tā bija tikai viltus trauksme.

Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Inga Patejenoka:
• Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ... Norvēģiju - Bergena
• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ... saldumus
• Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... Itāliju – Romu, Spāniju - Barselonu

• Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ... kosmētika, fotoaparāts un Bībele.
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... Izbaudīt ceļojumu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 27.02.2024 Liepājai pērn rekordliels tūristu skaits Liepājas reģiona TIB
2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpoti 112 714 viesi, kas ir līdz šim pilsētas augstākais rādītājs naktsmītņu datu apkopošanas vēsturē. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21949506sec.