Intervija ar ceļotāju - Kalvi Vītoliņu [2]

Vārds, uzvārds: Kalvis Vītoliņš

Vecums: 40
Ģimenes stāvoklis:
Izglītība: Augstākā Valodas: latviešu, angļu, krievu un mazliet vācu
Darba vieta: SIA Loģistikas Partneri, līdzīpašnieks
Dzīves vieta: Rīga
Intereses/hobiji: niršana, raftings, snovbords, cīņas sporti un mocis

VitolinsKalvis

Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Kalvis Vītoliņš: Lielākā daļa no ceļojumiem ir braucieni, kas saistīti ar manu darbu, pašam sanāk diezgan reti plānot savus ceļojumus, tas ir kā visiem - 1 vai 2 reizes gadā, lai atpūstos. Nesen domāju, ka esmu bijis 40 valstīs un saderēju, bet kad sāku skaitīt, izrādījās, ka esmu bijis tikai 37 (turklāt tad, lai šo skaitli "savāktu" nācās pieskaitīt arī tādas valstis, kurām esmu izbraucis cauri tikai tranzītā, piemēram, ar vilcienu).

Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Kalvis Vītoliņš: Vislielāko uzmanību man sanāk veltīt cilvēkiem, vismaz tas tā vienmēr ir manos ar darbu saistītajos ceļojumos, kad ir svarīgi vai un kā sadarboties ar attiecīgo valsti, mēģinot saprast, kādas ir iespējas, kādi trūkumi, no kā jāuzmanās. Un tad, ja sanāk laiks, tad, protams, cenšos apskatīt arī vietējās ievērojamākās vietas, tā var būt gan daba, gan arhitektūra, kas nu kurai valstij ir tas interesantākais. 

VitolinsKalvis

 

Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Kalvis Vītoliņš: Ļoti dažādi, protams, minimālo informāciju var savākt no interneta, tomēr biežāk informāciju sniedz potenciālie darījumu partneri, man jau vienmēr iznāk iepazīties arī ar vietējiem likumiem, biznesa vidi - visu to, kas varētu palīdzēt saprast iespējas sadarboties ar attiecīgo valsti. Kad ierodos kādā valstī, noteikti nopērku vietējo sludinājumu avīzi, tādu, kur ir dzīvokļu pārdošanas un darba sludinājumi, tā es iegūstu precīzu informāciju par cenām un dzīves līmeni attiecīgajā valstī. Un tad mani nevar apmānīt, kā, piemēram, kad man Ukrainā vajadzēja sekretāri un šoferi uz nedēļu, es precīzi zināju, kas ir labs piedāvājums šo profesiju pārstāvjiem.


Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mēķis? Spilgtākie mirkļi?!

VitolinsKalvis

Kalvis Vītoliņš: Pēdējais ceļojums nebija īsti ceļojums, tas bija brauciens uz biznesa forumu Baltkrievijā. Galu galā jāsaka, sanāca diezgan labi iepazīties arī ar valsti. Lieta tāda, ka mana ceļojumu aģente bija kļūdījusies un nopirkusi biļeti uz Minsku tikai no Tallinas (atpakaļ biļete bija uz Rīgu) un pēdējā brīdī nācās turp braukt ar autobusu, jo neko nevarēja vairs mainīt. Tā nu sanāca apskatīt visas autobusa pieturas pa ceļam uz Minsku. Šī valsts ļoti pārsteidz un jāsaka, ka sadarbībai ir perspektīva. Arī iespaidi ir ļoti labi - valsts attīstās, tīrs, sakopts, apgaismots, viss kārtīgs un var redzēt, ka valsts nauda lietota lietderīgi. Biju īstā Baltkrievijas tirgū, pagaršoju kādus 7 veidu desas un - cik tās ir garšīgas Īsta "pareizā PSRS laiku garša"!! Ļoti interesanta ir arī Baltkrievu nacionālā virtuve: "kolduni", "dranņiki" vien ir ko vērts! Tikmēr pati pilsēta ir ļoti moderna, attīstīta un lielāka par Rīgu, bet tur nav lielu sastrēgumu! Šobrīd mūsu starpvalstu attiecības ar Baltkrieviju uzlabojas un nākamnedēļ atkal braukšu uz turieni...

5. Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Kalvis Vītoliņš: Nu, protams, ir daudz tādu pakalpojumu, kurus Latvija objektīvi nevar piedāvāt, ne kalnu tūrisms, ne raftings - pilnā ekipējumā, ne niršana caurspīdīgā un zivju pārpilnā jūrā te nav iespējama, bet tāpēc te ir daudz kas cits. Es vienmēr atrodu, ko parādīt saviem ārzemju ciemiņiem, ja viņi ierodas Latvijā. Starp citu, iesēdināt ciemiņu lidmašīnā un stundu pavizināt, nemaksā vairāk kā 200Ls, var pat būt lētāk. No pārsteidzošākajiem man sniegtajiem "pakalpojumiem" atceros, kā ievēroju, ka Indijā apkopēja ar to pašu lupatu mazgā grīdu un arī galdu noslauka. Bet krekls netika mazgāts, bet "uzvārīts" kaltā, arī gludināšanas "serviss", gan Indijā, gan Ķīnā var nepatīkami pārsteigt. Turcijā man iesmērēja motorolleru "ar speciāli sagatavotu cauru riepu", kas par laimi plīsa braucot kalnā uz augšu, nevis uz leju, kad ātrums būtu daudz lielāks, toreiz gandrīz nogāzāmies no kraujas. Turklāt turki vēl mēģināja padarīt mani par vainīgo riepas saduršanā un gribēja paturēt drošības naudu. Biju ļoti lepns, kad izdevās naudu atgūt un vēl piespiest turkus atvainoties.


Travelnews.lv: Ko Jūs esiet ieplānojis apskatīt vēl šogad?

Kalvis Vītoliņš: Grūti teikt, šogad var nebūt laika, bet var pamēģināt kaut kur ātri aizlaisties ar "snovu" vai arī uz dažām dienām ienirt Ēģiptē ... nu ļoti vajadzētu, bet nezinu vai vēl šogad sanāks.


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijis, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Kalvis Vītoliņš: Jā - Jaunzēlande un Austrālija. Arī Islande un Uguns zeme un Klusā okeāna saliņas ļoti vilina, bet tam vajadzīgs vairāk laika.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Kalvis Vītoliņš: Nē, tā kā braucu bieži, tad varu būt gatavs pusstundas laikā, turklāt cenšos braukt ar mazu rokas bagāžu, ja ļoti vajag - labāk papildinu savu bagāžu uz vietas. Atceros no piedzīvojumiem ar "spontanitāti", tad gadās arī, ka plāni mainās ļoti radikāli. Atceros, bijām ar kazahiem sarunājuši tikties Austrijā. Ielidojām Vīnē un atnākam uz Austrijas partneru biroju, te zvana kazahi un prasa - veči - vai esat jau Austrijā, mēs sakām, ka, jā - gaidām viņus... bet kazahi saka, ziniet mums bija steidzami jābūt Maskavā - vai varat arī jūs būt rītdien Maskavā? Tā un līdzīgi mums ir gadījies bieži, strādājot ar Austumeiropas vai Centrālāzijas partneriem. Esam tam vienmēr gatavi.

VitolinsKalvis

Piedzīvojumi jau ir bijuši daudz. Nu šogad esmu nokavējis lidmašīnu 2 reizes. Vienu reizi esmu "ielikts" nepareizajā lidmašīnā. Bieži savienotie reisi nesakrīt un ir gadījies lidmašīnās un lidostās kopā pavadīt gandrīz 2 diennaktis, es gan zinu, ka tas nekāds rekords nav. Visvairāk atmiņā ir iespiedusies reize, kad mani pirms 10 gadiem, ielidojot Indijā naktī lidostā neviens nesagaidīja. Toreiz vēl nerunāju angliski un mūsu goda konsulu atradu tikai pēc 36 stundām, pa šīm 36 stundām jau biju sācis runāt angliski. Tā es goda konsulam, kurš bija indietis visu varēju paskaidrot angliski. Pēc diviem mēnešiem, kad atgriezos no Indijas, runāju tīri labi, tikai daži vārdi bija ar specifisku indiešu izrunu ... Tajā pašā Indijā man izbeidzās nauda, tirgū satiku vienu krievu, viņš man iedeva 100$ un pateica: "nākošajā dzīvē atdosi" vairāk neesmu viņu saticis. Vēl, atceros, braucot no Kirgīzijas un Kazahstānu iekļuvu avārijā, šoferis, kas uzbrauca virsū vienam cilvēkam aizmuka, bet pēc dažiem kilometriem bija noslāpis, jo automašīnas ventilatoru bija nobloķējusi - līķa riba. Piedzīvojumi mēdz būt visādi, piemēram, nokļūt demonstrācijā un konstatēt, ka esi vienīgais "baltais" un visi apkārt kaut ko kliedz. Vienreiz Maskavā nācās nopirkt visu jaunu - uzvalku, kreklu, šlipsi - un labāk nejautājiet - kāpēc...


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Kalvis Vītoliņš:
• Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir ...rudens un auksts pavasaris, kad citās zemēs ir saule vai sniegs
• Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ... ienirt pie Illes Medes - pie salām Spānijā.
• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ... kartes un noteikti - fotogrāfijas.
• Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... Austrāliju.

• Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ... dažādu sistēmu banku kartes, niršanas apliecība un fotoaparāts
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... censties novērtēt to, kas ir un vienmēr pret visu izturēties pozitīvi, pat tad ja servisā kas neapmierina, vai liekas, ka "citur bija labāk", jo nav vērts bojāt garastāvokli, sevišķi citiem, un ja var gūt jaunus iespaidus, tad tie ir jāgūst!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 simo 03/01/2010 11:42 man patika,par to Maskavas negadijumu ar uzvalku!

2 Baiba 03/13/2009 13:11 feins rakstiņš, saistošs...ar dzīvīgu dzīvesprieku...neskatoties ne uz ko...:)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20880699sec.