Intervija ar ceļotāju - Agnesi Kleinu [2]

Vārds, uzvārds: Agnese Kleina

Vecums: 26
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies
Izglītība: Kultūras Akadēmija, Starptautiskie kultūras sakari Latvija-Francija
Darba vieta: Žurnāls SANTA
Dzīves vieta: Rīga
Intereses/hobiji: žurnālistika, mode, kino

Kleina Agnese


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Agnese Kleina: Man ir bijuši arī pāris komandējumu, bet pārsvarā es ceļoju privāti. Parasti katra gada nogalē plānoju lielāku ceļojumu. Līdz šim esmu sev nolikusi plānu apskatīt lielākās pasaules metropoles (Londona, Parīze, Tokija, Ņujorka). Izskatās, ka šogad plāns tiks izpildīts un varēs sāk lūkoties pēc kāda eksotiskāka galamērķa.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Agnese Kleina: Arhitektūra manu ceļojumu laikā ir otršķirīga, arī daba ir otrajā plānā (izņemot brīžus, kad tā nostājas pirmajā vietā – piemēram, Grīnvičas parkā Londonā vai rudenīgi sarkani iekrāsotais parks Tokijā). Pirmajā vietā vienmēr ir cilvēki – kā viņi izskatās, kā uzvedas, par ko interesējas un kaut vai vienkārši – kā viņi sēž metro vai lasa, klausās iPodu vai raksta īsziņas savā mobilajā telefonā? Katrā valstī un pilsētā šie paradumi atšķiras un tas ir tas, kas mani saista un fascinē.


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Agnese Kleina: Skatoties – par kādu galamērķi ir runa? Ja tā ir Japāna, tad pietiekami daudz informācijas jau man ir pašai, kas tika uzkrāta, veselu gadu tur padzīvojot. Ja, savukārt, tā ir Londona, izprašņāju un paļaujos uz māsu, kura tur pāris gadu jau dzīvo. Bet ja tā ir Ņujorka, tad vai cik daudz bildīšu jau ir redzēts, vienkārši skatoties katru trešo Holivudas filmu! Bet kad vajag sastādīt precīzu ceļojuma plānu, es vēršos pie Wickipedia Travel.

Kleina Agnese


Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Agnese Kleina: Pēdējais ceļojums man bija uz Londonu, kura mērķis – uzlādēt iedvesmas baterijas, paskatīties, kas jauns britu galvaspilsētā, un apmeklēt vintage filmu plakātu izsoli Christies izsoļu namā Sautkensingtonā. Spilgtu mirkļu tur bija daudz, kaut vai kāds padzīvojis itāļu pāris, kas līkņāja gar pirms izsoles izstādē izliktajām mēbelēm un pētīja, ko vērts solīt nākamajā Christies izsolē, kā arī vīrs ar sirmo zirgasti un ar līmlenti salīmēto briļļu kājiņu, kurš sēdēja izsolē man blakus.

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Agnese Kleina: Tūrisma firmu pakalpojumus nekad neesmu izmantojusi, tādēļ neko īpašu nevaru ieteikt. Taču ir sajūta, ka pasaulē, piemēram, Japānā, visdažādākajiem pakalpojumiem var dabūt kaut mazākās, bet atlaides. Atliek tikai zināt, vai pirms tam jāizdrukā no interneta kāds kupons vai kaut kas tamlīdzīgi.


Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Agnese Kleina: Šogad plānoju apskatīt jauno latviešu hot spot – Ņujorku.


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

 

Agnese Kleina: Gribu apskatīt Dienvidameriku, īpaši Čīli un Peru, kā arī doties road trip pa ASV dienvidiem. Ar automašīnu vai autobusu – vienalga. Galvenais, lai pa ceļam satiktu visdažādākos cilvēkus un redzētu, kā dzīvo īsti dienvidamerikāņi. Tas, patiesībā, ir galvenais, kas jāizdara katrā jaunā vietā – jebkādā veidā jānodibina kontakts ar vietējiem, jo tikai tā var sajust un izjust īsto vietējo garšu un nebūt vienkārši tūrists.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāna un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Agnese Kleina: Īsākais laiks, kas man bijis, lai sagatavotos ceļojumam, bija divas dienas. Taču tas bija komandējums, kur visa ceļojuma programma jau bija izdomāta – man tikai atlika piedalīties. Tomēr es varētu būt spontāna – mierīgi. Galvenais, saorganizēt tā, lai darba devējam nav iebildumu.


Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējusi/piedzīvojusi!

Kleina Agnese

Agnese Kleina: Pagājušajā gadā pabiju Tokijā. Kādā dienā ar ceļabiedru izkāpām no metro un dovāmies uz Shibujas krustojumu – slaveno vietu, ko dienā šķērsojot ap 2 miljoniem ļaužu. Jautri triecam visādus niekus, nekautrēdamies runāt salīdzinoši skaļi, jo neviens taču mūs nesaprot. Pēkšņi man blakus kāda sieviete sāk ar manu ceļabiedru runāt...latviski! Tā un tā, cik jauki dzirdēt dzimto valodu, ko tad mēs te darot utt. Kādu brīdi nevarēju saprast, kas gan tā par sievieti un kā gan mans ceļabiedrs viņu pazīst. Un tikai pēc pāris minūtēm man pielēca, ka patiesībā taču man jābrīnās par ko citu – kā gan miljonu pilsētā Tokijā mēs varējām uzskriet virsū tieši savai tautietei!?


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Agnese Kleina:
Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir ... atkarībā no tā, ko šajā sezonā piedāvā izvēlētais ceļamērķis. Taču vienmēr ir prieks doties ceļojumā novembrī, īsi pirms Ziemassvētkiem. Jebkurš galamērķis jau pošas svētkiem, apkārt ir pirmssvētku noskaņa, bet Latvijā ir pelēkais novembris, kuru nav žēl palaist garām.
• Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ... vietas un pasākumus, kas īpaši atšķiras no Latvijas. Ķiršu ziedu skatīšanās pikniku Japānā, izsoles Londonā, muzejus Francijā.
No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ... kurpes. Tās ir mana vājība. Un vēl – visdīvainākie gadžeti.
Lielākais sapnis ir aizceļot uz kādu tropisku pludmali ar gaišzilu ūdeni, un pavadīt tur vismaz nedēļu ar daudz grāmatām un filmām.

• Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ... ērti, bet uzmanību piesaistoši apavi, roku krēms un Haruki Murakami paperback novele angļu valodā.
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... veidot pašiem savus maršrutus un izvairīties no tūrisma firmu pakalpojumiem. Un doties ceļojumā tikai ar tādu cilvēku, kuram ir līdzīgas intereses kā Jums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Peksis 01/23/2015 08:40 Lielākais sapnis ir aizceļot uz kādu tropisku pludmali ar gaišzilu ūdeni, un pavadīt tur vismaz nedēļu ar daudz grāmatām un filmām.To es daru mājas, tā lētāk, ērtāk, biežāk, bet tādā pludmalē jābauda saule, ūdens, koraļu smilts un klusums. Domāt vajag, nevis skricelēt... .

2 a es 06/25/2009 15:16 tieshi ta

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.03.2024 - 27.02.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20251203sec.