Intervija ar ceļotāju - Maiju Liebscher [2]

Vārds, uzvārds: Maija Liebscher
Vecums: 39 gadi
Ģimenes stāvoklis: precējusies

Darba vieta: ķīmijas sfēra
Dzīves vieta: Berlīne
Intereses/hobiji: ceļošana, lasīšana, ekonomika, žurnālistika, riteņbraukšana

Liebscher Maija


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Maija Liebscher: Mani ceļojumi ir privāta rakstura. Savu ceļojuma maršrutu es parasti izvēlos no tūrisma kataloga.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Maija Liebscher: Ceļojuma laikā es vislielāko uzmanību pievēršu gan arhitektūrai, gan dabai un cilvēkiem.


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Maija Liebscher: Informāciju par ceļojuma galamērķi es iegūstu no tūrisma firmu katalogiem!


Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?

Maija Liebscher: Mana pēdējā ceļojuma mērķis bija izzināt Arābu valsti – Apvienotos Arābu Emirātus! Rezultātā iespaidi ir ļoti jauki un nenovērtējami! Es noteikti aizbraukšu uz šo zemi otrreiz! Jauks klimats un oktobrī 35 C! Ūdens temperatūra ne mazāka! Pārsteidzoši laipni cilvēki. Jūties, kā Latvijā! Nav teroristu! Supermarketā Tev visas preces iepako, var iegādātie gandrīz visu, jo ir ļoti bagātīgs preču klāts no visas pasaules, bet pats galvenais ir tas, ka preces ir lētākas kā Latvijā.

Liebscher Maija

Liebscher Maija


Travelnews.lv: Ko Jūs esiet ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Maija Liebscher: Šogad manos plānos ietilpst pavadīt jaukus Ziemassvētkus Latvijā


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Maija Liebscher: Es sajūsmā par Baikālu. Tur biju un noteikti, kaut kad aizbraukšu vēlreiz! Es negribu braukt, piemēram, uz Indiju.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Maija Liebscher: Man nepatīk ceļojumus ilgam laikam plānot! Bet, lai ceļojums būtu labs, tad ir jāmeklē labs piedāvājums, kā arī tas ir jāplāno vismaz 6 mēnešus iepriekš!

Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Maija Liebscher: Šī gada maijā, kad biju Islandē bija ledus slideni ceļi, nedomājām, ka pat spēsim apbraukt apkārt kalniem, kas atrodas Islandes dienvidos! Tas bija piedzīvojums!


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!


Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir ...atkarībā, uz kuru valsti braucam..
Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ...Dubaija!
No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ...atkarībā, kur ceļoju!
Lielākais sapnis ir aizceļot uz ...man nav tāda sapņa... viss notiek automātiski!

Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ...labsajūta, prieks un veiksme!
Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ...Lai Dievs Jūs sargā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Maija 12/06/2008 12:26 No celjojuma visbiezhaak paarvedu taas valsts folkkloras un citu muuziku! Islandes muuzika vienkaarshi vienreitzeeja!Araabu..nemaaceejaam nopirkt..gauduliiga!

2 Maija 12/06/2008 12:13 Mans celjojuma apraksts un galerijas redzamas portaalaa"draugiem". Vismaz 240 bildes!
Pievienoju savu Dubajas celjomuama izklaastu, uz kuru tik plashi neatbiledeeju intervijaa:

Tulkojumaa lietussargi araabu valodaa tiek saukti par saulessargiem, jo lietus jau liist tikai 10 dienas gadaa. Biezhi naacaas Dubajaa uz ielaam redzeet sievietes ar lietussargiem..tas pret sauli.

Kaa saakaas celjojums?

Lidojaam no Berliines ar paarseshanos Frankfurtee/M. No Fraknfurtes liidz Dubai aptuveni 6 stundas celjaa ar sabiedriibu Lufthansa un Boing 747. Bezmaksas apruupe ekonomijas klasee laba..dzeerienu izveele ik peec paaris minuuteem..ko vien sirds veelas! Eedinaashana 2X. Mani paarsteidza netiiriiba un eedienu trauku, aviizhu paliekas, kuras meetaajaas uz griidas ejot caur biznesa klasei..atstaajot lidmashiinu Dubai lidostaa..Liekas, ja lido par augstaaku cenu..tad vari vaartiities pats savos meeslos!

Ielidojot Dubajaa 29 C plks. 23 naktii. Tas oktobra beigaas. Lidostas terminaalaa lielas rindas uz pases kontroli..beidzot esmu tik taalu, ka man noprasa, kaa mans vaards, vai Maija? Jaa, atbildu-Maija. Peec uzvaarda netiek prasiits. Pasee tiek automaatiski ielikts ziimogs ar uztureeshanaas atklljauju Emiraatos uz 60 dienaam! Taa ir arii viiza (man Vaacijas pase) un nekaadas citas formalitaates nav jaaizpilda.

Naakoshaa dienaa- Dubajas apskate.

Kaut gan muusu viesniica ir centraa, tomeer pilseetas centru nevar izstaigaat kaajaam. Dubaja ir liela pilseeta. Vislabaak paarvietoties ar taksi, kursh maksaa no 4 liidz 7 eiro. Bet ljoti jaauzmanaas, jo taksometru shoferi ir pieradushi vest ar liikumiem..tad cena var sanaakt triiskaarshiiga! Muus veda tuurisma businjsh. Dubai pilseetas apskatee celjaa esam 6 stundas! Apskatam visas ieveeriibas cieniigaas vietas, neizpaliek Dubajas muzejs, vecpilseeta un ieveeriibas ciniigais tirgus ar savu zelta veikau ielu..Jaamaak tirgoties. Cenu vismaz vajag nokauleet par 50%! Tomeer norunaajot cenu..redzu atgriehzoties Berliinee, ka kurs uz eiro ir par 50 eiro mainiijies uz slikto pusi un par zelta rotaslietu esmu samaksaajusi 50 eiro vairaak, kaa bijam norunaajushi. Garshvielu tirguu paardeveeji maana ar svaigaam garshvielaam un visu paareejo..blakus tepikju tirgus..nopeerku mazu ziida tepikjiiti par 15 eiro. Citi peerk tradicionaalaas viirieshu galvas segas galdautu izmantoshanai..es arii iegaadaajos tradicionaalo viirieshu apgjeerbu un galvassegu...tomeer suveniirs! Taalaak veikali, kuros nav apgjeerbu izmeeri iipashi noraadiiti..ieshuj vai paplashina dreebes turpat uz vietas bez maksas veikala darbniicaa..paaris minuutees.

Naakoshaa riitaa viesniicas businjsh aizved uz privaato pludmali. Uudens t ir 30 C jau no pasha riita. Meegjinu savu balto kjermeni uztureet uudenii, jo sauljoties negribu apdegt. Bet tomeer..apdegu..un triis dienas pludmalei..ardievas. Peec tris stundu uztureeshanaas pludmalee, muus panjem viesniicas businjsh..to ir neskaitaami pludmalee..no dazhaadaam viesniicaam..viss par velti! Redzeejaam daudzas moslema sievietes, kuras peldeejaas ar visiem apgjeerbiem..pelkostiimos izgjeerbties taam nav tradiicijas. Peec paaris dienaam atgriezhoties pludmalee..redzu, ka taas baltaas smiltis ir piesaarnjotas ar cigareshu galinjiem liidz nemanjai, jo ir ieradusies tuurismu pluusma no austrumu zemeem..Braucot pa Dubaju, varam redzeet arii sievieshu privaataas pludmales, lai moslema sievietes neiekaarotu ljaunas citu viirieshu acis!

Peecpusdienaa no viesniicas businjsh ved uz iepirkshanaas centru. Dubai City Centre. Centrs ir milziigs, bet paartikas veikals kaa Rimi ir saliidzinoshi leetaaks kaa vieteejie mazie marketi. Cigaretes paka maksaa no 8-15 eiro! Izveele produktos no visas pasaules. Plaukti pilni ar alinjiem..bezalkoholiskajiem! Cenas taadas pashas kaa Vaacijaa. Redzami arii saldumi, bet neieraudziis plauktos nekad konfektes spirtaa, kaa, piemeeram, „Moncheri“. Alkohols nav veikalos nopeerkams. Savu gaisho matu kraasas deelj, mani privaao veikalu paardeveeji centraa aicinaaja krievu valodaa iegriezties..es no saakuma to nesapratu, bet tad redzeeju daudzas krievu sievietes..visas bija blondas..

Iepirkshanaas centraa iedzeeraam kapuchino..taa nebija liela kafeiniica..labi, ja 5 galdinji bija aiznjemti, bet tos apkalpoja vismaz 9 oficianti..triis muus apkalpoja, paareejie rinjkjoja ap citiem galdinjiem, vai vienkaarshi bija kustiibaa..(Taapeec jau Emiraatos nav bezdarbnieku..paarsvaraa apkalpojoshaa sfeeraa straadaa pakistaanieshi, indieshi, no Bangladeshas u.c. par 300 eiro meenesii..viss notiek aatri, jo liels straadnieku skaits uz mazu plekjiiti!)Atstaajaam dzeramnaudaa 3 Dirhamas-70 eiro centus. (Veelaak uzzinaaju, ka tas ir apvainojums atstaat siiknaudu uz galda, ja neatstaaj 10 dirhamas veertiigu banknoti-2 eiro).

Naakoshaa dienaa braucam uz Sharjah un Ajman. Abas pilseetas robezhojas ar Dubai..nevar atshkjirt pat robezhu. Tajaas celjaas augsteltnes..liidziigas Dubajai. Pa celjam redzeejaam ielu remontu straadniekus..visi viesstraadnieki..atkal 7 straadnieki uz 1m2 . Sharjah pilseetaa apskatiijaam moslema muzeju..tieshaam ieveeriibas cieniigs apskates objekts..viss par moslemu kultuuru un tradiicijaam. Tad vakaraa ap plkst. 18 no tuveejaas moshejas izdzirdeejaam dziedaashanu-luugshanu..viss skaneeja gaisaa..taa bija vienreizeeja noskanja. Moslemi luudz 5X dienaa. (Riitaa, kad saule lec, pusdienaas, kad eena sakriit ar savu augumu, peecpusdienaa, kad saule riet, tad vakaraa, kad ir palicis tumsh, tad pusnaktii). Kursh nevar buut moshejaa, tas vienkaarshi luudz parkaa, seedot zaalaajaa..u.c. Luugshana ilgst 8 min. Ja straadaajoshie dienaa to nedara, tad visas luugshanas 40 min. var atkaartot vidusnakts luugshanaa plkst. 24 naktii 40 min.

Juuras krastaa ieraudziijaam naftas platformas. Apskatiijaam Sharjah zivju tirgu..araabi need divas dienas vecas zivis. Tirguu redzeejaam jauno zivju piegaadi..taas tiek tiiriitas un taalaak nodotas zivju tirgotaajiem..zivju nosaukumi diivaini..saakot no kakju mazajaam haiziviim..beidzot ar krabjiem..Diemzheel nevareejaam taas iegaadaaties..viesniicas istabaa nebija virtuves!:((

Naakoshaa dienaa devaamies uz Abu Dhabi. Kaarteejo reizi izbraucaam cauri Dubajas Sheikh Zayed ielai, uz kuras atrodas 241 augstceltne-debesskraapji, kuri uzcelti peedejos 4 gados. Skats ir vienreizeejs..braucot pa sho ielu. Aatrgaitas celji ir apzaljumoti..pa vidu zaalaaji, kuros sastaadiitas palmas un atrodas ik peec 50 m laternas. Vakaros visi celji Emiraatos ir izgaismoti..kaa pilseetaa.

Abu Dhabi sagaidiija muus ar augstceltneem un savu pasaulee labaako un tiiraako atziito un apbalvoto promenaadi! Ieveriibas cieniigs apskates objekts bija Abu Dahi mosheja. Viirieshi vareeja iet pez jebkaadaam galvassegaam..tikai , lai buutu garaas bikses. Moshejaa sievieteem tika izdaliitas garaas melnaas kleitas un lakati, kuri nosedz kjermeni un galvu.Tajaas mees arii ieteerpaamies. Kurpes visiem bija jaanovelkt. Moshejaa ir speciaala sievieshu luugshanaas zaale, bet mees vareejaam ieiet galvenajaa kopeejaa zaalee..tur pasaulee lielaakais tepikjis..bet parasti, ja notiek luugshana, tad viirieshi atrodas zaales priekshaa, sievietes aizmuguree, lai kaada iekaariiga viirieshu acs nenoveerstu luugshanu uz skaistaam sievieteem..

Naakamajaa dienaa pludmale, vakaraa devaamies safari izbraukumaa.Muus veda jauns vieteejais iedziivotaajs..mashiina dzips..Toyota. Mashiinaa bija visi viirieshi..saakot no kanaadieshiem..beidzot ar pakistaanieshiem..nemaakot anglju valodu, sazinaajaamies..Vinjsh tieshaam ralleeja aatraa gaitaa pa tuksnesha smilshu kalniem..mana pashsajuuta to neiztureeja, jo domaaju, ka dzips apgaaziisies..taa veselu stundu!Bet secinaaju, ka viss bija manis deelj! Vakarinjas peec izbraukuma bija smilshu poligononaa, kur bija vakarinjas araabu stilaa, tad veel vedera deju priekshnesumi. Dejoja Eiropas sieviete..centaas, kaa vareeja, ne vieteejaa..eh..mani tas galiigi neintereseeja! Vareeja izbraukt ar kamieljiem..nee arii es negribeeju.

Naakoshaa riitaa devaamies uz oaazes pilseetu Al Ain. Celjsh no Dubajas aizvien vairaak ievirziijaas tuksnesii..gaishaas smiltis nomainiija sarkanaas tuksnesha. Pa cekljam piestaajam pie kamielju jaashanas saciikshtu trases. Kamielju trasei abaas malaas noasvalteeti celji, lai liidzjuteeji vareetu ar mashiinaam braukt un uzmundrinaat savus favoriitus. Saciikstes neredzeejaam, bet treninjus. Parasti kamielju saciikshu trase ir 21 km garumaa. Zirgiem-taa ir 5 km, jo zirgs auljo 5 apljus, bet kamielis nekad otreiz vienu trasi neskries. Tas ir intelektuaals dziivnieks..radiits tuksnesim. Kad nomaldaas tuksnesii..kamielim ir laba atminja..nekad neies vienu apli..Taa agraak izdziivoja cilveeki..jo kamielis aizveda tur, kur bija vajadziigs, lai izureetu tuksnesha slaapes. Kamielis uzglabaa sevii 150 l uudens. Tas var bez dzershanas paarvietoties 40 dienas. Uudens taa veederaa tiek fermenteets, taapeec tik ilgi saglabaajas..ne velti kamielji ir cenu zinjaa liidziigi lietotaam mashiinaam..ap 10 tuukst eiro!

Al Ain apskatiijaam muzeju..iepazinaamies ar Emiratu dinastijas paastaavjiem. Izraadaas, ka Emiiram Zayed (Emiraatu valsts dibinaataajam 1971 gadaa) bija 19 deeli..Tagad viens valda.

Vispapkaar taas dzimtes iipashumi. (aizliegts fotograafeet). Ljoti interesants bija muzejs..moslema tradiiciju stilaa.. Iepazinaamies ar moslemu viiru maaju, jeb viesu maaju. Araabi parasti draugus un cienminjus neved savaa maajaa, bet peec to tradiicijaam ir blakus uzcelta Viiru maaja. Maajaa ir hierartija (tur var uztureeties arii sievietes..taam pat vairaak tiesiibu kaa viirieshiem). Viduu seezh gjimenes vecaakais..blakus tiem –peec vecuma..Saimnieks pasniedz viesiem kafiju..tas araabu dzeeriens..ne teeja. Kafijas kruuzi jaatur kreisajaa rokaa, ar labo jaapasniedz tase cieminjiem! Drikst ieliet tikai ¼ dalju no tases! Vairaak buutu apvainojums cieminjam. Cieminjsh nedriikst tasi nolikt uz galda..tas buutu apvainojums saimniekam..ja veelas cieminjs..pasniedz tasi..saimnieks ielej pusi no tases, ja izdzer un veelas vairaak..saimnieks pielej pilnu tasi! Ja cieminjsh kafiju vairs neveelas..tad krata roku ar tasi! Vieteejie iedziivotaaji piekopj shiis tradiicijas!

Apskatiijaam Al Ain kamielju tirgu..tirgotaaji mums deva zaales rokaas kamielju baroshanai..un muus fotograafeeja..tad pieprasiija 2 eiro! Es iedevu tikai vienu..man tas bija izbriins! Celja malaa ieraudziijaam beigtu kamieli..jaa laikam no vecuma vai no karstuma nomiris..tas liels zaudeejums iipashniekam, jo kamielis ir lielaa cenaa!

Al Ain ir oaazes pilseeta, kuras tuvumaa atrodas Hafit kalni-1200 m.. taa ir iista aoaze, kur no kalniem iztek termaalie uudenji..kaa Islandee..uudens tieshaam bija karsts! Apkaartnee viss zaljsh..tur uzturas nedeeljas nogalee Dubajas un citu pilseetu iedziivotaaji, jo kalnos klimats ir veesaaks!

Braucot garaam benzintankiem, nekur neredzeejaam cenas. Un nav jau briinums, cena visos benziintankos vienota..valsts noteikta! Maksaa apmeeram 22 eiro centi litraa!Bet kaiminjvalstii varot benziinu iegaadaaties par 8 eiro centri litraa.. tadaa pashaa valuutaa! Ar diizeljdegvielu mashiinaam neviens nebrauc, jo maksaa 5X vairak kaa benziins! Tas dabas aizsarziibai! Bet smagajaam automashiinaam ir noteikta cita cena..tikai 3X daargaaka..

Atpakalj maajaas..lidojums naktii..Bet ieteicams jebkuram celjotaajam iegriezties Dubajas Duty free shopaa! Tur viss no visas pasaules! Arii alkoholiskie dzeerieni! Labi, ka tos nenopirku! Fraknfurtes lidostaa man iznjeema no rokas bagaazhas visu shkjidrumu! Nopirkaam Dubajaa austraalieshu fostera alinju..riitaa negribeejaam dzert..4 pudeles! Viss aizgaaja meestuvee..
Laiks paardomaam, bet shii zeme ir jaaredz..pirms uz to vairs neviens negribees braukt! Katram laika solim ir savs meers!


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30222893sec.