Intervija ar ceļotāju - Mariku Vāli

Vārds, uzvārds: Marika Vāle
Vecums: 20
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies
Izglītība: Rīgas Stradiņa Universitāte

Eiropas Studiju fakultāte, Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas
Darba vieta: AS „BTA”
Dzīves vieta: Rīga
Intereses/hobiji: dejošana, fotogrāfija/fotografēšana

Marika Vale


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Marika Vāle: Mani ceļojumi, galvenokārt, ir bijuši privāta rakstura. Lielākoties ceļojumu galamērķis ir bijusi kāda konference, seminārs vai kāda cita veida starptautisks pasākums, taču to laikā tiek pagūta arī vietas apskate.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Marika Vāle: Ceļojumos uzmanību pievēršu visam tam, kas man konkrētajā brīdī šķiet uzmanības vērts. Cenšos saskatīt to, ko nav iespējams redzēt un sastapt Latvijā. Varētu teikt, ka cenšos atrast kaut ko eksotisku latvieša acij un tajā pašā laikā precīzi raksturojošu konkrētajai vietai, valstij utt. Līdz ar to tā var būt gan daba, gan arhitektūra, gan arī cilvēki, viņu paradumi, izskats utt. Man nav konkrēta mērķa, ko ieraudzīt, tādēļ tveru visu interesanto, ko konkrētā vieta ir spējīga piedāvāt.

Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Marika Vāle: Visērtākais un ātrākais veids neapšaubāmi ir internets, kurā var atrast gan tūrisma firmu aprakstus par valstīm un ceļojumu galamērķiem, gan arī individuālos iespaidus no dažādiem ceļotājiem. Taču, ja ir iespējas, tad pati cenšos informāciju iegūt no sev pazīstamiem cilvēkiem, kas konkrētajā vietā ir bijuši un zina pastāstīt kādas konkrētas detaļas vai sīkumus, kas tūrisma ceļvežos tiek palaisti garām. Personīgi pazīstamie cilvēki var arī labāk izstāstīt par vietām, ko patiešām būtu vērts redzēt, ne tikai tās, kas tiek uzskatītas par populārākajām tūristiem.

Marika Vale
Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Marika Vāle: Mans pēdējais ceļojums bija uz Gruziju. Jau pirms došanās zināju, ka Gruzija būs iespaidu bagāta un ceļojums manas cerības patiešām apstiprināja. Lai gan ceļojuma mērķis bija starptautiska konference, tomēr paguvu tās laikā iepazīt arī nelielu daļiņu Gruzijas, viņu kultūras un vides. Viens no spilgtākajiem mirkļiem neapšaubāmi bija ekskursija uz Krievijas-Gruzijas konfliktā cietušo Gori pilsētu, un ciematiņiem, kas atradās blakus Chinvali (pilsētai, kura joprojām atrodas Krievijas kontrolē).

Marika Vale

Man ļoti iespaidīga likās gan Gruzijas daba un kalnainā vide, gan sadzīves apstākļi un nacionālā virtuve. Ļoti izbaudīju gruzīnu viesmīlību un atvērtību, tajā pašā laikā arī viņu dzīves veidu un tempu, kas ir neapšaubāmi daudz mierīgāks un brīvāks nekā pieņemts Latvijā. Būtībā Gruzija ir pretstatu pārbagāta un tajā var izbaudīt gan to, kas mums vienmēr ir bijis nepazīstams un aizraujošs, gan arī to, kas Latvijā un latviešos jau sen zudis.

 

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

 

Marika Vāle: Tūrisma firmu pakalpojumus neesmu izmantojusi, tādēļ ir visai grūti spriest par to piedāvātajām iespējām. Manuprāt, labāk ceļojumu ir veidot pašam pēc saviem ieskatiem, izņemot gadījumus, kad nākas doties uz kādu patiešām tālu un svešu zemi, kurā bez profesionāļu palīdzības nevarētu iztikt.


Travelnews.lv: Ko Jūs esiet ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Marika Vāle: Jaunu gadu noteikti varētu sākt ar kaut ko aizraujošu un apskates vērtu!


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Marika Vāle: Pavisam noteikti gribētu aizbraukt uz kādu attālāku un eksotiskāku zemi, piemēram, kādu Āfrikas valsti. Taču man ir grūti pateikt, kura vieta palikusi atmiņā vislabāk, jo katrai redzētajai vietai ir savs šarms un atmiņas, kas neļauj to salīdzināt ar citām.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Marika Vāle: Domāju, ka ceļojumā došanās man noteikti prasītu daudz laika, jo man patīk visu izdomāt līdz sīkām detaļām -gan par to, kādu apģērbu ņemšu līdzi, gan to, ko apskatīt, kur aiziet un ko iegādāties.

Marika Vale
Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Marika Vāle: Nevarētu teikt, ka gadījums bija sevišķi kuriozs vai interesants, bet varētu teikt, ka beidzot arī es piedzīvoju tādu situāciju, kāda iepriekš bija dzirdēta vai iztēlota neskaitāmas reizes- lidostā paliku bez kofera. Pats labākais bija tas, ka tā bija Spānija un attiecīgi laiks pat pavasarī krietni siltāks nekā Latvijā. Tā kā koferis bija pazaudēts, tad nācās pastaigāties pa Barselonu garajos rudens zābakos, kas spāņu acij izskatījās pietiekami jocīgi. Tā nu nācās improvizēt, cenšoties novērst uzmanību no zābakiem, kuri sniedzās pāri celim. Nākamās dienas laime saņemt koferi bija neaprakstāma.


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Marika Vāle:
Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir... laiks, kad konkrētajā galamērķī ir silts un saulains.
Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ...Gruziju!!!
No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ...lietiņas, kas man saistās ar konkrēto valsti, kā arī kaut ko no nacionālās virtuves.
Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... Kubu, ciemos pie retro mašīnām

Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ...fotoaparāts, smaržas, nauda
Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... Censties izbaudīt kaut daļiņu no katras konkrētās valsts vietējo iedzīvotāju patiesās ikdienas dzīves, nevis akli pakļauties tūrisma firmu plāniem un stāstiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18602991sec.