Intervija ar ceļotāju - Silviju Ziemeli

Vārds, Uzvārds: Silvija Ziemele

Vecums: 60 gadi
Ģimenes stāvoklis: precējusies, divi dēli.
Izglītība: vidējā
Darba vieta: nestrādājoša pensionāre
Dzīves vieta: Liepāja
Intereses/hobiji: ceļošana, rokdarbi, lasīšana, kulinārija, dārzkopība.

Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)?

Silvija Ziemele: Visbiežāk esmu devusies privātajos ceļojumos.

Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Silvija Ziemele: Savos ceļojumos vislielāko uzmanību pievēršu daudzās lietām, piemēram, ja esmu pilsētā tā ir noteikti ir arhitektūra, turpretī ārpus pilsētas, protams, tā ir daba. Īpaši mani piesaista, ja apskatāmā vietā dabā ir neraksturīga mūsējai - Latvijas dabai.

silvija

Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Silvija Ziemele: Galvenokārt informāciju par savu izvēlēto ceļojuma galamērķi es izlasu ceļojumu katalogos. Šogad man ceļojumu ieteica ceļojumu aģentūras Impro Liepājas filiāles darbiniece.

Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Silvija Ziemele: Savā pēdējā ekskursijā braucu tā teikt „piespiedu kārtā”. Proti, man bija apaļa jubileja, un mani bērni man uzdāvināja ceļojuma dāvanu karti 300 latu vērtībā. Jāsaka godīgi, mēģināju no dāvanu kartēm tikt vaļā, taču neizdevās, tad izdomāju sev dažādas slimības un iemeslus, bet tad katalogā paskatījos, ka līdz gada beigām nekas jēdzīgs no mani interesējušiem maršrutiem nav vairs palicis pāri, biju pat noskumusi. Paldies Dievam, saņēmos un tomēr ekskursijā aizbraucu!

silvija

Spilgtākie mirkļi man bija no pirmās līdz pēdējai dienai! Man patika viss! Gan neredzēti augstie kalni, gan krāsu pārbagātība, gan jaukie ceļojuma biedri.


Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt šogad?

Silvija Ziemele: Man gribētos aizbraukt tepat uz Palangu. Ir jau būts Palangā daudz reižu, bet šoreiz es gribētu tā – viena pati.


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Silvija Ziemele: Ļoti gribētu apskatīt Itāliju. Vēlreiz gribētu aizbraukt uz Budapeštu un Sanktpēterburgu, uz Ermitāžu, bet atkal viena, kaut vai vienu dienu, bet viena!


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Silvija Ziemele: Protams, ka varētu pusstundas laikā sataisīties (bet varbūt arī nē). Man vairs nav tie gadi, kad liekās, ka visa dzīve vēl ir priekšā.


Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Silvija Ziemele: Tas laikam bija Čehijā. Mums tika dots brīvais laiks, un brīvajā laikā, protams, jāķemmē veikali. Arhitektūras pieminekļus un citas labas lietas parādīs un pastāstīs gids. Tāds viņa amats. Mans vīrs staigāja aiz muguras purkstēdams, sak vai tad Latvijā veikalu nav! Ko tad Tu te pirksi, vai tu mācēsi paprasīt u.t.t. No savas pieredzes varu teikt, ka tādos veikalu ķemmēšanu gadījumos vīrs ir jānosēdina ēnā ar alus pudeli un lai sēž, kamēr tiks atļauts celties.

Tad nu tā, meklēju, skatījos un neko neredzēju tādu, kas jau nebūtu redzams arī pie mums.

Pēkšņi mani" uzrunāja" no viena plaukta tāds pelikāna un pingvīna krustojums ar kaķādiņu ap kaklu. Pats tas radījums bija no māla. Tādu nebiju pie mums redzējusi. Nopirku un vedu uz Liepāju. Vai man kādam tas būtu jāstāsta, kā es ar to mīļumu auklējos!

Atvedu, noliku plauktā, priecājos, jo viņš man patiešām patika! Un kur tad vēl piedzīvotās visas attransportēšanas grūtības!

silvija

Nākošajā dienā aizgāju uz tirgu, un tur blakus bija veikals "NILLE''. Neko man tur nevajadzēja, bet iegāju sev par nelaimi. Un kā jau var noprast, tur bija pusplaukts pilns ar tādiem pašiem radījumiem, tikai mazāka auguma.

Tagad mans pelikāna, pingvīna hibrīds ir aizgājis pa „skujutaku” saplīstot, un man viņa nemaz nav žēl.


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Silvija Ziemele:

• Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir ...rudens
• Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ... Horvātiju
• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ... suvenīrus, kas ir raksturīgi šai vietai
• Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... Itāliju

• Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ...Tīra veļa, maiņas apavi, higiēnas piederumi
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ...ceļošanai vecums nav šķērslis, jo mūsu organisms nav mazais bērns. Tas zina, kad var paslinkot, un kad ir jāmobilizējas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29860902sec.