Intervija ar ceļotāju - Ričardu Pānu

Vārds, uzvārds: Ričards Pāns
Vecums: 20
Ģimenes stāvoklis: Neprecējies
Izglītība: Nepabeigta augstākā
Darba vieta: Students
Dzīves vieta: Jelgavas rajons, Staļģene
Intereses/hobiji: Mūzika, Capoeira, grāmatu lasīšana

pans


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Ričards Pāns: Lielākoties esmu ceļojis pateicoties dažādiem apmaiņas projektiem, tāpēc man vēl nav bijusi tāda iespēja ceļojuma galamērķi izvēlēties pašam.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Ričards Pāns: Ceļojuma sākumā es pievēršos vietējiem iedzīvotājiem, cenšos izzināt viņu sadzīves paradumus, kā arī viņu mentalitāti un attieksmi pret iebraucējiem. Pēc tam var arī pievērsties arhitektūrai, taču lielākoties tikai tādos gadījumos, ja ir kardināla atšķirība no jau mājās apskatāmā. Un visbeidzot māte daba, kas mani saista visbiežāk ar savu varenību, kad var apskatīt tādas lietas kā kalnus, okeānus, tuksnešus un džungļus, atkal visu to, ko pie mums pat ar lupu nesaskatīt.


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Ričards Pāns: Par savu ceļojuma galamērķi visu informāciju iegūstu pārsvarā no interneta. Reizēm arī no paziņām, draugiem, radiem, bet tas retāk.


Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

 

Ričards Pāns: Mans pēdējais ceļojums bija uz Turciju. Tas bija jauniešu apmaiņas projekts, kur sabrauca jaunieši no vairākām valstīm, lai dalītos savā kultūras unikalitātē ar citu valstu pārstāvjiem, kā arī ar vietējiem iedzīvotājiem. Kā viens no spilgtākiem mirkļiem bija tas, ka es pirmo reizi kāpu kalnā. Tas bija lieliski, īpaši skats no augšas uz mazo pilsētiņu Amasya.

pans


Travelnews.lv: Ko Jūs esiet ieplānojis apskatīt vēl šogad?

Ričards Pāns: Šogad esmu nolēmis doties vasarā uz Angliju, un septembrī uz 1 semestri uz Spāniju vai Somiju – vēl neesmu izlēmis, taču ceļot noteikti šogad ir ieplānots.


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijis, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

pans

Ričards Pāns: Kur neesmu bijis – tādu vietu ir daudz, taču noteikti gribētu aizlidot uz ASV, Austrāliju un Japānu. Tās ir manējās „Varenās trīs zemes”, kuras vēlētos „iekarot”.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Ričards Pāns: Tas ir atkarīgs no tā, cik tālu no manis atrodas pase, jo nemēdzu to turēt pie sevis. Bet ja man 30 minūšu laikā būtu jāizlemj vai doties ceļā, tad jā, es to spētu.


Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis jeb piedzīvojis!

Ričards Pāns: Tas tik bija piedzīvojums. „Lieliskais” atgadījums notika tajā pašā pēdējā braucienā uz Turciju. Pirmais joks bija tāds, ka dienā, kad mēs ieradāmies Stambulā viss bija kārtībā, iesēdāmies mēs autobusā, kas mūs veda uz Amasya un viss bija forši. Kad ieradāmies Amasyā mums jautā kā mēs tikām līdz galamērķim, jo Stambulā esot streiks, sabiedriskais transports nekursējot. Mēs bijām laimīgi tikuši tam cauri, bet kā saka, nepriecājies pirms laika. Pēc nedēļas mēs uzzinājām, ka šāda veida padarīšana viņiem nav retums. No rīta pamodušies Stambulas centrā sākām „štukot” kā dosimies uz lidostu, bet jaukais hosteļa pārvaldnieks mums piedāvā doties uz lidostu ar mikroautobusu, kas pa tiešo kursē no hosteļa uz lidostu, bet kad pienāk laiks doties, izrādās, ka Stambulas centrā sabiedriskais transports nekursē, jo ir riteņbraukšanas sacīkstes. Mēs izmisumā devāmies taksometra meklējumos, policija arī bezspēcīga, tad pēkšņi atrodam vienu vienīgu taksi, kas atrodas pilsētas centrā, bet šis mūs piedāvā aizvest tikai par nieka 120 EUR, protams, mēs viņam samaksājām, jo līdz lidojumam bija atlikušas tikai 30 min. Un tā mēs četrvietīgā taksometrā braucām pieci cilvēki + vēl bagāžā, kas bagāžniekā visa neietilpa.

pans
Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Ričards Pāns:
Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir ... viss gads, jo viss atkarīgs no galamērķa
Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ... tās vietas, kas ir attiecīgās vietas vizītkarte, piemēram, Parīzē tas būtu Eifeļtornis, Sanfrancisko – Golden Gate Bridge, Londonā – Big Ben vai London Eye utt., jo atgriežoties atpakaļ tas ir pirmais, ko jautā draugi un paziņas: „Vai esi redzējis ... ?”
No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ... vietējos (tradicionālos) mūzikas instrumentus, kādus mūzikas ierakstus ar nacionālo mūziku vai arī mūzikas instrumentu miniatūras atdarinājumus kā piekariņus.
Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... Austrāliju

Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ... Zeķes, tualetes papīrs, dzeramais
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... nav svarīgi uz kurieni dodies, bet gan kāpēc dodies!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19409704sec.