Par Air Tour un biletes.lv aktualitātēm stāsta Sergejs Treņins

Par Air Tour un biletes.lv aktualitātēm stāsta Sergejs Treņins

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja ceļojumu aģentūras Air Tour un tiešsaistes aviobiļešu rezervācijas portālu biletes.lv direktoru Sergeju Treņinu uz interviju par aģentūras jaunākajiem pakalpojumiem, piedāvājumiem un maršrutiem, lidojuma biļešu iegādi internetā un ieteikumiem ceļotājiem.

 

Travelnews.lv: Kādi ir populārākie produkti un ceļojumi, ko šobrīd iegādājas gan aģentūras Air Tour, gan arī portāla biletes.lv klienti? 

Sergejs Treņins: Populārākie virzieni ceļojumu aģentūrā šobrīd ir tie paši tradicionālie - tie ir čartera ceļojumi uz Turciju, Spāniju un Grieķiju. Savukārt vispieprasītākās lidojuma biļetes ir uz Āziju - ļoti populāra ir Ķīna ar Pekinu un Honkongu, arī Taizeme ir iecienīta. Nesen lidsabiedrība Aerosvit piedāvāja ļoti izdevīgas biļetes uz Bangkoku, tās arī uzreiz tika izpirktas.

Travelnews.lv: Kādi ir jaunākie piedāvājumi, ko ceļojumu aģentūra Air Tour piedāvā klientiem?

Sergejs TreņinsPie jaunumiem noteikti var pieskaitīt grupas braucienus uz Ķīnu un Tibetu, kas ātri guvuši piekrišanu. Mūsu aģentūra piedāvā arī ceļojumus uz Karību reģionu, Dominikānas republiku un Kubu. 

Travelnews.lv: Kāda ir jūsu cenu amplitūda? Vai piedāvājat ceļojumus dažādām mērķa grupām? Vai jebkurš cilvēks, kas iet garām jūsu birojam un vēlas ceļot, var kļūt par jūsu klientu un saņemt savam budžetam atbilstošu piedāvājumu?  

Sergejs Treņins: Jā, mēs piedāvājam ceļojumus dažādām gaumēm un iespējām. Mēs apkalpojam gan ceļotājus, kam salīdzinoši mazs budžets, gan arī luksusa klases ceļotājus. Izņēmums laikam gan būtu cilvēki, kas mēģina atrast itin visu par Ryanair cenām.

Travelnews.lv: Kāpēc cilvēkam labāk pirkt aviobiļeti interneta vietnē biletes.lv, nevis pašam internetā pie lidsabiedrības?  

Sergejs Treņins: Galvenais iemesls un galvenā priekšrocība, kāpēc biļetes iegādāties biletes.lv, ir tas, ka atšķirībā no lidsabiedrībām, kur vienā meklēšanas reizē tiek uzrādīti vienas lidsabiedrības vai labākajā gadījumā vienas lidsabiedrību grupas piedāvājumi, biletes.lv iespējams uzreiz redzēt visus piedāvājumus. Biletes.lv piedāvā objektīvu informāciju, kas ir piesaistīta nevis nosaukumam, lidsabiedrības vārdam, bet reālajai cenai. Jāatzīst, pirkt lidsabiedrības airBaltic biļetes lētāk būs viņu interneta vietnē, kur tiek nodrošināti paši zemākie iespējamie tarifi, bet mums ir tas pluss, ka biletes.lv vienmēr var piezvanīt, parunāt, pastāstīt par problēmu vai nesaprašanos. Savukārt citu lidsabiedrību gadījumā lidbiļetes pie mums nebūs dārgākas, tās būs pieejamas vai nu par tādu pašu cenu kā lidsabiedrības interneta vietnē vai arī par ļoti niecīgu summu dārgākas. Praktiski kopumā biļešu cenas būs vienādas, bet mēs piedāvājam vēl arī konsultācijas, mēs atbildam par savu klientu.

Travelnews.lv: Kā jūs rūpējāties par saviem klientiem vulkāna krīzes laikā, kad Eiropas gaisa satiksme bija paralizēta un cilvēki netika mājās, tūkstošiem lidojumi tika atcelti.  

Sergejs Treņins: Negatīvākie iespaidi no vulkāna krīzes laika ir ar lidojumu biļešu kompensāciju atgūšanu, ko mums nācās piedzīvot ar air Baltic un kādu citu lidsabiedrību Hahnair, kas bija mākslīgi radīta kompānija. Ar Hahnair mums nācās cīnīties divarpus mēnešus, lai izcīnītu kompensācijas. Neskatoties uz Eiropas Savienības regulām, kas nosaka, ka lidojumu atcelšanas gadījumā kompensācija izmaksājama septiņu dienu laikā, tās kavējās par diviem mēnešiem. Savukārt lidsabiedrība airBaltic paziņoja, ka visas kompensācijas tika izmaksātas vēlākais jūnijā, bet zināms, ka pat vēl jūlijā visas kompensācijas tomēr nebija izmaksātas.
Mēs vulkāna krīzes laikā strādājām ar klientiem, ļoti daudz zvanījām pa telefonu, runājām. Protams, pirmais bija pārliecināt klientus, ka to nauda tiks atdota atpaļ. Pēc tam informējām par izmaiņām, par lidostām, kas darbojas, kas tiek slēgtas, par lidojumiem un iespējām. Žēl par to, ka mēs neizskatījāmies labi klientu acīs tieši attiecībā uz kompensāciju izmaksu - lai mēs varētu naudu atgriezt, mums tā jāsaņem no lidsabiedrības, bet klients taču zina tikai to, ka naudu ir maksājis mums, tāpēc no mums to arī gaida atpakaļ.

Travelnews.lv: Kādi būs jūsu piedāvājumi nākotnē? Vai būs kas pavisam jauns?  

Sergejs Treņins: Mēs noteikti paplašināsim Āzijas virzienus - Ķīnu, Japānu, Taizemi, Malaiziju, jo interese par tiem ir liela. Bet attiecībā uz Austrāliju plānojam paplašināt mūsu piedāvājumus ļoti apjomīgi - piedāvāsim izglītību, informācija par kursiem, studijas, informēsim par vīzām, palīdzēsim tās nokārtot, galvenokārt piedāvāsim palīdzību, kā orientēties lielās informācijas telpā.

Travelnews.lv: Kā jums pašam liekas - cik cilvēku aizbrauc prom no Latvijas?  

Sergejs Treņins: Es nevaru nosaukt ciparus, bet varu teikt, ka pārdoto vienvirziena biļešu skaits noteikti kāpj. Protams, var būt tā, ka atpakaļbiļeti pērk uz vietas vai iepriekš citur, tomēr ir skaidrs, ka skaits ir ļoti palielinājies. Cilvēki pērk biļetes uz Kanādu, Amerikas Savienotajām Valstīm, Jaunzēlandi, Austrāliju. Mēs viņiem palīdzam uzzināt, kur varēs iegūt informāciju par dzīvi tur. Mēs noteikti iesakām cilvēkiem doties prom tikai tad, ja darbs svešajā valstī jau ir sameklēts. Īpaši Austrālija un Jaunzēlande nav tās valstis, kur var aizbraukt un tāpat dabūt darbu. Tur jākārto daudz formalitāšu, jābūt sertifikātam, jāzina valoda.

Travelnews.lv: Cik vidēji maksā lidmašīnas biļetes uz Austrāliju turp un atpakaļ?  

Sergejs Treņins: Laba Austrālijas biļetes cena ir aptuveni 700 latu. Gadās akcijas un piedāvājumi, kad iespējams dabūt biļetes par 650-670 latiem. Ar šīm biļetēm gan es domāju lidojumus no Rīgas uz Austrāliju. Pēc lidojuma no Rīgas ir pārsēšanās Apvienotajos Arābu Emirātos, Abu Dabi, no kurienes ir lidojums uz Austrāliju. Attiecībā uz Austrālijas lidojumiem vai patiesībā jebkuriem garo distanču lidojumiem es noteikti iesaku iegādāties kompleksu biļeti, nevis divas atsevišķas biļetes, kad pašam jāsatraucas, vai paspēs uz lidojumu un cik ilgi būs jagaida. Lidmašīna var nokavēties un tādējādi ir nokavēts viss atvaļinājums. Lai nopirktu biļeti tās pašas vai nākamās dienas ceļojumam tranzīta lidostā, ir jārēķinās ar milzīgām summām.

Travelnews.lv: Ko jūs pats ieteiktu ceļotājiem apmeklēt? Kas jums pašam ceļojumos ir paticis?  

Sergejs Treņins: Atpūtas ceļojumiem es noteikti iesaku Taizemi. Tūrisma ziņā tur pastāv tiešām lieliska attiecība starp cenu un kvalitāti. Protams, tiem, kas var atļauties, iesaku doties uz Austrāliju. Lidojumi turp ir dārgi, bet, ja patīk skaista daba, tad Austrālija vai Jaunzēlande ir īstā vieta - daba tur ir fascinējoša. Austrālijā arī tiek rīkotas lieliskas vīna tūres un ekskursijas. Turp ieteicams doties laikā no oktobra līdz martam, bet, ja karstums nav mīļš, tad ne decembrī vai janvārī. Optimālais laiks ir oktobris-novembris vai februāris-marts. Ja nav bail no karstuma, tad, protams, decembris-janvāris. Arī mēs Air Tour plānojam ieviest tādu praksi, ka tūristi paši raksta atsauksmes par gardēžu tūrismu, par to, kur un kā kvalitatīvi un oriģināli paēst. Austrālijas vīna tūres ir lieliska iespēja izbaudīt gan lieliskus vīnus, gan gardas maltītes.

Travelnews.lv: Kāds bija jūsu iepriekšējais ceļojums? 

Sergejs Treņins: Tas bija ceļojums uz Dienvidāfriku Ziemassvētku un Jaungada svētku laikā. Man ļoti patīk Dienvidāfrikas daba, nevis pilsētas. Krīgera parks ir vieta, ko es ieteiktu apmeklēt jebkuram. Katram, kas tur bijis, iespaidi paliek uz ilgi laiku, tie ir koši un neaizmirstami. Dienvidāfrikā es noteikti iesaku apmeklēt Krīgera parku un Keiptaunu - okeāna pilsētu.
Krīgera parkā visiespaidīgākie dzīvnieki ir lauvas - tas nudien ir neaizmirstami, kad rodas iespēja atrasties trīs, četru metru attālumā no savvaļas lauvas. Krīgera parks ir liels, tas pieder valstij un parka apmeklētājiem spēkā ir ierobežojumi, kas liek turēties tikai uz ceļiem, nedrīkst atvērt mašīnai logus. Savukārt teritorijās, kas atrodas apkārt parkam, noteikumi nav tik stingri. Tur ir iespēja doties braucienā ar lendroveriem divu pēddziņu pavadībā un tā dzīvniekus var apskatīt daudz tuvāk. Jāatzīst, ka šādi mums gadījās sastapties ar saniknotu ziloni. Ziloņi dzīvo matriarhātā, tāpēc mēdz būt, ka ir ziloņu tēviņi, kas no bara ir izraidīti. Tie reizēm mēdz kļūt agresīvi. Reiz pēc vakara safari mēs jau devāmies atpakaļ uz safari lodge, kad uz mūsu izvēlētā ceļa ieraudzījām divus diezgan agresīvi noskaņotus izraidītos ziloņus. Pirmais no viņiem nobijās no mūsu pavadones sauciena un nogāja nost no ceļa, bet otrs tiešām kļuva agresīvs un nāca virsū mašīnai, tāpēc mums nācās savus 300-400 metrus braukt atpakaļgaitā, līdz tikām uz cita ceļa un vaļā no nevēlamā, agresīvā pavadoņa.

Travelnews.lv: Papildiniet teikumus!

Sergejs Treņins: 

Mans mīļākais restorāns Rīgā ir... Gan Bei un Thali.

Latvijā vislabākā vieta atpūtai ir... Jūrmala, Pumpuru pludmale.

Interesantākie tūrisma objekti Latvijā ir... Minhauzena muzejs, Ventspils.

Lielākais svars, ko kādreiz esmu pacēlis, ir... 110 kilogramus trīs reizes un 125 kilogramus vienreiz.

 --------------------------------------

Intervijas otrā daļa, kas veltīta tūrisma industrijas aktualitātēm, būs lasāma tūrisma ziņu portālā profesionāļiem www.TurismaBizness.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


SIXT Latvija
,


Estravel Latvia
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.96464396sec.