Par tūroperatora Novatours aktualitātēm vēsta Leonīds Močeņovs

Par tūroperatora Novatours aktualitātēm vēsta Leonīds Močeņovs

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja starptautiskā tūroperatora Novatours direktoru Leonīdu Močeņovu uz interviju par Novatours piedāvātajiem galamērķiem un ekskursijām.

 

Travelnews.lv: Uz kurieni jūs ieteiktu doties ceļotājiem, kas nekad nav devušies atpūtas ceļojumos?

Leonīds Močeņovs: Populārākais ceļojumu virziens ir Antālija Turcijā cenas un kvalitātes attiecības dēļ. Tieši ar šo galamērķi arī iesaku sākt, jo jāsāk no tādiem virzieniem, kas jau ir populāri masu tūrismā. Tas nozīmē, ka galamērķī ir laba infrastruktūra, ka tur cilvēki un pakalpojumu sniedzēji jau ir pazīstami ar latviešu tirgu un pazīst mūsu specifiku.

Informāciju par to, kurp doties, ceļotāji šodien daudz biežāk uzzina no draugiem un paziņām, nevis no ceļojumu aģentūras. Viņi jau atnāk uz aģentūru zinot, kurp vēlas doties. Tūristi kļuvuši daudz zinošāki, ieguvuši pieredzi. Tādējādi arī mums ir vieglāk strādāt. Tūristi zina, ko vēlas saņemt par savu naudu. Iepriekš reizēm nācās sastapties ar situāciju, kad ceļotājiem tika sniegta neprecīza informācija, bet tagad ir pieaugusi kvalitāte.

Travelnews.lv: Kad tūristi dodas ekskursijās kādā no Novatours ceļojumiem, kādā valodā ekskursijas tiek vadītas? Cik liela ir iespēja, ka ekskursija tiks vadīta latviešu valodā?

Leonīds Močeņovs: Vēsturiski Novatours latviešu klientu ir vairāk nekā citvalodīgo klientu. Aptuveni 60% mūsu klientu ir latvieši. Jāatzīst, ka visos ceļojumos un virzienos cenšamies nodrošināt gidus, kas runā gan latviski, gan krieviski. Arī paši mūsu klienti, ceļotāji nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta - viņi zina, kurp dodas, jo dodas ceļojumos jau otro, trešo, ceturto reizi, tāpēc bieži ir ļoti kompetenti. Vēsturiskās ekskursijās mēs vienmēr nodrošinām latviešu vai krievu valodu. Starp citu, arī ceļojumu grupas cenšamies formēt, ņemot vērā valodu. To mazāk ņem vērā izklaides ekskursijās.

Travelnews.lv: Kas jauns ir Novatours interneta vietnē?

Leonīds Močeņovs: Jāatzīst, viss ir tāpat, kaut arī pastāvīgi meklējam uzlabojumus. Mums ir svarīgi, lai tūrists viegli atrod to, ko meklē. Tūrists ir zinošs, tāpēc ļoti svarīgs ir meklētājs. Mums interneta vietnē būs jauna moduļa versija, ko varēs integrēt arī aģentūru interneta vietnēs.

Travelnews.lv: Ar cik ceļojumu aģentūrām sadarbojas Novatours?

Leonīds Močeņovs: Mēs sadarbojamies ar aptuveni 500 ceļojumu aģentūrām. Dažas no tām varētu vairs nefunkcionēt. Reāli tirgū ir varbūt kādi divi simti aģentūru aģentūru. Vasarā ir vairāk, ziemā mazāk.

Travelnews.lv: Kāds ir jūsu mīļākais galamērķis?

Leonīds Močeņovs: Man pašam vislabāk patīk Grieķija, Krēta, bet sievai un dēlam - Tenerife, tāpēc man arī patīk Tenerife. Pretstatā siltajiem galamērķiem man patīk arī kalnu slēpošana. Turp dodos, kad meklējam jaunus galamērķus. Visos tajos ceļojumos, ko piedāvā Novatours, esmu bijis arī es pats.

Travelnews.lv: Kā jūs vērtējat tūrismu ziņu portālu Travelnews.lv un tūrisma indrustrijas ziņu portālu TurismaBizness.lv?

Leonīds Močeņovs: Teikšu tā, ka visos medijos tūrismam un ceļojumu ziņām atvēlēts maz vietas. Protams, skandāli vienmēr ir ejoša tēma, bet parastu, aprakstošu rakstu par valstīm ir maz. Cilvēkiem vajadzētu lasīt par to, ko svešās zemēs darīt, kurp vispār braukt, ko tur pirkt. Senāk šādus rakstus rakstīja par sponsoru līdzekļiem, bet vairs ne, jo budžets ir samazināts, rakstu kļūst mazāk. Arī tūrisma aģentūrās informācijas ir maz, vairāk ir piedāvājumu. Savukārt jūsu portāli dod informāciju, dod substanci par to, kas notiek pasaulē. Tieši tāpēc jūs Latvijas interneta vidē esat palikuši vienīgie savā jomā.

--------------------------------------

Intervijas otrā daļa, kas veltīta tūrisma industrijas aktualitātēm, lasāma tūrisma ziņu portālā profesionāļiem www.TurismaBizness.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Grand Palace Hotel
,


Kaļķu vārti
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49299407sec.