Par Jūrmalas aktualitātēm vēsta Gunta Ušpele

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja Guntu Ušpeli, Jūrmalas tūrisma informācijas centra vadītāju uz interviju par aktualitātēm Jūrmalā, ziemas sezonas piedāvājumiem un notikumiem, kā arī nākamā gada tūrisma sezonas plāniem.

 

Travelnews.lv: Kādi būs šis ziemas aktuālākie notikumi Jūrmalā? Kas no Jūrmalas piedāvājuma ziemā tūristiem ir pats atraktīvākais?

Gunta Ušpele: Ziemas aktuālākie notikumi sagaidāmi Ziemassvētku un Jaunā gada svinībās. Protams, ka Jaunā gada sagaidīšanai Jūrmalas viesnīcas piedāvās dažādas iespējas un pasākumus. Visi pasākumi ir apskatāmi Jūrmalas interneta vietnes tūrisma sadaļā. Starp citu, tai šobrīd tiek izstrādāts jauns dizains un jau nākamā gada sākumā tā būs daudz dzīvāka un atraktīvāka.

Decembrī tiks atklāta slidotavas sezona Majoru slidotavā un to izmantot var ne tikai Jūrmalas iedzīvotāji, bet jebkurš, kas ieradies Jūrmalā. Ziema ir īstais laiks, kad sasildīt kaulus, dodoties izbaudīt spa procedūras vai masāžu, un nevar teikt, ka te pakalpojumi ir dārgāki nekā citur, ka Lietuvas un Igaunijas spa un atpūtas piedāvājumi lētāki nekā Jūrmalā. Jūrmala ir ļoti laba alternatīva arī tiem gadījumiem, kad nevar atļauties doties ceļojumā uz siltajām zemēm. Visi īpašie piedāvājumi ir izvietoti arī www.jurmala.lv

2011./2012. gada ziemā Jūrmalā notiks arī īpašs ziemas pasākums – Latvijas čempionāts ziemas peldēšanā, bet nākamajā ziemā pēc tam pie mums norisināsies jau pasaules čempionāts ziemas peldēšanā un tajā piedalīsies sportisti no daudzām pasaules valstīm.

Travelnews.lv: Vai šajā ziemā Jūrmalā būs pieejama distanču slēpošanas trase?

Gunta Ušpele: Ja būs sniegs un labvēlīgi laikapstākļi, tad tā tiks ierīkota Dzintaru mežaparkā. Tāpat pilsētā būs pieejami arī citi distanču slēpošanas maršruti, tai skaitā Ķemeru nacionālajā parkā.

Travelnews.lv: Kādi būs aktuālākie pasākumi Jūrmalā nākamā gada vasaras sezonā?

Gunta Ušpele: Tāpat kā šogad arī nākamgad vasara Jūrmalā sāksies ar vasaras sezonas atklāšanu. Nākamgad tā notiks 14.05.2010. Pa vasaru Jūrmalā notiks ļoti daudz un dažādi pasākumi, protams, būs Jaunais Vilnis, Baltic Bike Days, baleta festivāls, Summertime, festivāli un daudzi citi atraktīvi pasākumi. Notiks arī Latvijas Jaunatnes sporta olimpiāde. Vasaras sezonas noslēguma pasākums būs 27.08.2010. 2011.gadā Dzintaru koncertzāle svinēs savu 75 gadu jubileju, līdz ar to būs daudz skaistu un pārsteigumiem pilnu kultūras pasākumu.

Šobrīd aktīvi tiek strādāts pie Jūrmalas teritorijas plānojuma un jaunajā variantā būs vēl vairāk iespēju jauniem kūrorta un tūrisma objektiem, tai skaitā jaunajā plānā tiks risināta tualešu problēma kāpās un pludmalē, jo, tikai paredzot tāda veida sezonas konstrukcijas pludmalē plānošanas dokumentos, var problēmu risināt kvalitatīvā veidā.

Travelnews.lv: Kā Jūrmalā darbojas Baltic Bikes divriteņu nomas punkti?

Gunta Ušpele: Baltic Bikes pie mums darbojas patiešām veiksmīgi. Velosipēdi tika iznomāti pat oktobrī, kad laikapstākļi bija ne īpaši labi, bet tagad novembrī, kad jau tika apsvērta doma par to noņemšanu, tie vēl aizvien tiek iznomāti. Jūrmalā nav nozagts neviens no Baltic Bikes riteņiem. 2011.gadā plānojam paplašināt Dzintaru velo nomas punktu.

Travelnews.lv: Pēc populāriem un apmeklētiem pasākumiem Jūrmalas viesi mēdz sūdzēties par tualešu trūkumu un to neapmierinošo stāvokli, savukārt pludmales viesi – par to, ka ir cilvēki, kas tualešu vietā izvēlas atviegloties kāpās. Vai situācija tiks uzlabota?

Gunta Ušpele: Jau pieminētajā Jūrmalas teritorijas plānošanā tiek meklēts risinājums šim jautājumam – tualešu būves būs pievilcīgākas un vieglas konstrukcijas, ērtāk apkopjamas un izvietojamas kāpās un pludmalē.

Travelnews.lv: Vai iebraukšanas nodoklis Jūrmalā, kas pašreiz ir viens lats, tuvākajā laikā tiks paaugstināts?

Gunta Ušpele: Nē, iebraukšanas nodokli netiek plānots paaugstināt.

Travelnews.lv: Kā jūs vērtējat tūrismu ziņu portālu Travelnews.lv un tūrisma industrijas ziņu portālu TurismaBizness.lv?

Gunta Ušpele: Man tie ļoti patīk. Pozitīvi ir tas, ka jūtam aktivitāti no portālu puses, ka tajos tiek atspoguļoti pasākumi gan ar rakstiem, gan fotoattēliem. Protams, ir interesanti redzēt, kā Jūrmala tiek atspoguļota medijos, jo no malas tomēr labāk iespējams novērtēt notiekošo. Iespējams, gribētos redzēt vairāk ziņu no reģioniem portālā Travelnews.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56309414sec.