Jūrmalā mainīta maksas iebraukšanas kārtība - ekspresintervija ar Guntu Ušpeli [6]

Jūrmalā mainīta maksas iebraukšanas kārtība - ekspresintervija ar Guntu Ušpeli

14.01.2011 Jūrmalā stājas spēkā jauni noteikumi, kas attiecas uz auto iebraukšanu pilsētā. Izmaiņas attiecas uz tiem braucējiem, kas iegādājas vienreizējās caurlaides iebraukšanai Jūrmalai - turpmāk pilsētā būs jāiebrauc stundas laikā pēc caurlaides iegādes. Atkārtoti iebraukt pilsētā turpmāk drīkstēs tikai šīs stundas laikā, pēc tam caurlaide jāpērk no jauna. Savukārt uzturēšanās laiks pēc iebraukšanas pilsētā nav ierobežots.

Oficiālajā laikrakstā "Latvijas vēstnesis" publicētā informācija liecina, ka šādu kārtību paredz Jūrmalas domes 02.12.2010 pieņemtie saistošie noteikumi par iebraukšanu īpaša režīma zonā pilsētas administratīvajā teritorijā. Jaunie noteikumi domāti tam, lai novērsti, ka autobraucēji, iebraucot Jūrmalā, izmanto vecas caurlaides.

Ko tas nozīmē un kas mainīsies? To Travelnews.lv jautāja Jūrmalas tūrisma informācijas centra vadītājai Guntai Ušpelei. Papildus informācijai par jauno iebraukšanas kārtību Jūrmalā Travelnews.lv izdevās uzzināt arī citus jaunumus no Jūrmalas.

Travelnews.lv: Kā jaunā iebraukšanas kārtība Jūrmalā ietekmēs ceļotājus un atpūtniekus, kas vēlas doties uz Jūrmalu?

Gunta Ušpele: Manuprāt, izmaiņas tūristus īpaši neietekmēs, jo lielākā daļa cilvēku, kas Jūrmalā ierodas atpūsties - vienalga, vai tie brauc šurp ar vilcienu vai ar savu auto, ir paredzējuši te uzturēties veselu dienu vai vismaz vakaru. Katrā ziņā tiek plānots te pavadīt salīdzinoši ilgāku brīdi. Tāpēc uzskatu, ka jauninājums ir vērtējams ļoti neitrāli un ka atpūtniekus tas ietemēs maz.

Savukārt pati iebraukšanas nodeva, manuprāt, ir vērtējama ļoti pozitīvi. Kad atpūtnieki ierodas Jūrmalā, samaksājot latu par iebraukšanu, autostāvvietas visā pilsētas teritorijā tiek nodrošinātas bez maksas. Tas taču ir milzu ietaupījums, ja salīdzina ne tikai ar Latvijas, bet vispār ar Baltijas jūras piekrastes kūrortpilsētām. Vai tad tepat Latvijas piejūras pilsētās ir iespējams atrast stāvvietu auto uz veselu dienu par vienu latu? Jūrmalā tas tiek nodrošināts. Starp citu, Vācijas Baltijas jūras piekrastes kūrortpilsētās auto stāvvietu cenas ir vēl daudz augstākas nekā Latvijā. Papildus tam ir jāsaprot, ka ne jau tikai stāvvietas ir ieguvums no iebraukšanas nodokļa - Jūrmalā pastāvīgi tiek ieguldīti lieli līdzekļi pilsētas infrastruktūras uzlabošanā un papildināšanā. Tur tiek izmantoti tie lati, ko iekasē par iebraukšanu pilsētā. Jūrmalā taču ir tik daudz sakārtotu un jauku vietu, ko iespējams apmeklēt un izmantot bez jebkādas papildus maksas, piemēram, skaistais un sakoptais Dzintaru mežparks.

Travelnews.lv: Nesen Jūrmalā notika interesanti pasākumi ārvalstu viesiem (skatīt fotogaleriju šeit). Vai pasākumi izdevās veiksmīgi?

Gunta Ušpele: Jā, tie bija ļoti labi apmeklēti un veiksmīgi. Šogad 1. un 6. janvāra pasākumi Jūrmalā tika organizēti viesnīcu viesiem, jo tas bija izmēģinājuma pasākums, vēlējāmies izmēģināt, kāda būs viesu atsaucība un kuras atrakcijas tiem patiks vislabāk. Pasākumu mērķis ir nodrošināt, lai 1. janvārī (Jaungada dienā) un 6. janvārī (Pareizticīgo Ziemassvētkos) Jūrmalas viesiem tiek rīkotas papildu atrakcijas. Tagad ir skaidrs, ka pasākumus noteikti rīkosim arī nākamgad un ka tajos tiks iesaistīti ne tikai ārvalstu viesi, bet arī daudzi citi interesenti.

Travelnews.lv: Kuras no piedāvātajām atrakcijām viesiem patika vislabāk?

Gunta Ušpele: Piedāvātas tika daudzas atrakcijas, tostarp gan jocīgi, gan arī tradicionāli laika kavēkļi. Izrādījās, ka viesiem vislabāk patika mācīties tradicionālās latviešu dejas jestras latviešu mūzikas pavadībā. Nav patiess apgalvojums, ka latviešu dziesmas lielākoties ir sērīgas - ir arī daudz lustīgu meldiņu.

Travelnews.lv: Kas Jūrmalas viesiem vispār vislabāk patīk ziemā?

Gunta Ušpele: Gan Latvijas, gan ārvalstu viesi iecienījuši ārstnieciskās un spa procedūras, distanču slēpošanu, slidošanu. Jaukā laikā daudz cilvēku redzams Jomas ielas promenādē un pludmalē arī ziemā.

Travelnews.lv: Kādi šobrīd ir aktuālākie piedāvājumi ceļotājiem Jūrmalā?

Gunta Ušpele: Šobrīd ļoti aktīvi notiek darbs pie Jūrmalas popularizēšanas ārvalstu tūristu vidū, kā arī tiek izstrādāti piedāvājumi tūristiem pavasarī un vasarā, piemēram, jauni maršruti. Daudzās viesnīcās jau pieejami īpašie piedāvājumi Valentīna dienas (14.02.) un 8. marta pavadīšanai.

Travelnews.lv: Kāda Jūrmalā ir situāciju ar sniegu un ledu un tā novākšanu? Kā ir ar auto satiksmi un gājēju celiņiem?

Gunta Ušpele: Pilsētā pastāvīgi notiek darbs ar sniega izvešanu, ielu tīrīšanu. Jā, sniega ir daudz, bet situācija ir pozitīva - mašīnām ir vieta autostāvvietās un gājēji pārvietojas. Ņemot vērā sniega daudzumu, jāsaprot, ka tik liela darba gadījumā iesaistīts tiek gan ļoti daudz tehnikas vienību, gan arī cilvēku.


Vairāk informācijas par tūrisma iespējām Jūrmalā iespējams atrast interneta vietnē www.jurmala.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 www.jurmala.lv 01/18/2011 17:34 Bērna vecāks, kura bērns mācās Jūrmalas izglītības iestādē (t.sk. bērnudārzā) un kurš nav deklarējies Jūrmalā un kuram nepieder nekustāmais īpašums Jūrmalā, var dabūt gada/sezonas iebraukšanas atļauju ar 50% atlaidi.

2 Jautajiens! 01/15/2011 13:57 Un ari man ir piebilde. Vasara mashinu parkings Jurmala ir totali pilns. Un mes, ar auto iebraukushie, liekam mashinu, kur to ir iespejams nolikt - maksas parkinga... ta ka nesakiet, ka izdevums ir lats... Kā ir un bus ar tiem, kas ved bernus uz Jurmalu - uz kadiem pulciniem, vai skolam... Kas ved uz pludmali bernu ar vecmammu, bet vakarpuse brauc tiem pakal?.. Maksa 2 reiz?... Nesaprotu jegu. Un pedeja piebilde. KAM TAD TIE POLICISTI TUR PIE BUDINAS TUSEJAS?..... VAI NE IEBRAUKSANAS BILETES PARBAUDA?... kaut kads loti tachgarni pienemts lemums... nepadomajot... bet pie mums - ka jau vienmer..... Mjaaa....

3 Karlis 01/14/2011 17:00 Jā, par tiem, kas dzīvo viesnīcā vai īrē privātajā sektorā nav padomāts - viņi jau tāpat maksā pilsētā, pilsētniekiem, publiskās stāvvietas neizmanto, teorētiski uz to nedēļu, divām kļūstot par pilsētas iedzīvotājiem, bet bez tiesībām izbraukt ;)
Kā jau Humm teica, neba jau maksā tā sāpe, bet pašā principā.
No otras puses vismaz ir skaidri pateikts, ka vienreiz samaksā, stundas laikā iebrauc un uzturies cik gribi. Iepriekš man ir bijušas saķeršanās ar "pašvaldībniekiem" par to, ka man ir vakardienas caurlaide un arguments, ka uz tās ir rakstīts "Iebraukšanas caurlaide" un es esmu nakšņojis pilsētā uz viņiem nedarbojas ...

4 Hmm?! 01/14/2011 14:53 Pati nodeva ir vērtējama pozitīvi, bet šis jauninājums nevar būt vērtējams neitrāli attiecībā uz Jūrmalas viesiem ārzemniekiem. Ārzemniekam pavadīt nedēļas nogali Jūrmalā nozīmē – maksāt tikko iebraucot, tad vēl reiz pēc brauciena uz Rīgu/Lido. Nedod dies palikt vēl ilgāk un vienu dienu aizbraukt paslēpot uz Milzkalni, vai nobraukt gar ciemiem, vai ieplānot Rundāles apmeklējumu. Mēs taču gūstam no tā ,cik ilgi ārzemnieki uzturas Jūrmalā. Tas ir viens no daudziem faktoriem , kas nekādā ziņā neveicina jauno kursu „Best enjoyed slowly” Ne tik daudz summa, bet maksāšanas atkārtošanās īsā laika periodā rada nepatīkamas emocijas. Stāvvietas par 1 Ls arī nav arguments Viesiem auto stāvvietas nodrošina naktsmītne kurā tie uzturas, ēdināšanas uzņēmums, vai kultūras iestāde.
Jūrmalas mērs ne tik senā uzstāšanās LR1 programmā paziņoja, lai nomierinātu satrauktos par izmaiņām iebraukšanas maksās : ”Kamēr es būšu šajā amatā! Nekādu izmaiņu nebūs!”
Paldies, cena tiešām nav mainīta.

5 Jautājums 01/14/2011 13:19 Tātad maksāsim par pārbraukšanu pār Jūrmalas robežu, nevis par auto novietošanu Jūrmalas teritorijā. Nu tad ir iemesls ieviest maksas stāvvietas.Vai tāds bija mērķis?
Vispār jau tas ir kā tradīcija - nespēja pašiem tikt galā ar savām problēmām, tad radīsim problēmas (neērtības) citiem.

6 Aivars B?rzs 01/14/2011 11:57 Kā ar to stundu būs vasarā, brīvdienu rītos, ja cilvēks nopircis caurlaidi jau laicīgi pie Sky veikala?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Jūrmalas TIC
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54265499sec.