Tūrisma aģentūra Kaleva Travel maina nosaukumu uz Carlson Wagonlit Travel

Tūrisma aģentūra Kaleva Travel maina nosaukumu uz Carlson Wagonlit Travel

Viena no vecākajām un labi atpazīstamām tūrisma aģentūrām, kas atrodas Rīga, Kr. Barona ielā 7/9 nomainījusi jau acij ierasto Kaleva Travel izkārtni uz jaunu - Carlson Wagonlit Travel. Jāsaka, ka šī jau ir otrā uzņēmuma nosaukuma maiņa, kurš sāka savu darbību kā Via Rīga,  tad kļuva par Kaleva Travel. Ar ko saistīta zīmola maiņa un kādus jaunumus tūrisma piedāvājumā tas ienesīs – vaicājam Irēnai RiekstiņaiKaleva Travel /Carlson Wagonlit Travel direktorei.

Jau astoņpadsmit gadus vadāt tūrisma kompāniju, kas vairākkārt mainījusi nosaukumu – tā ir tāda stratēģija?

Stratēģija ir viena – attīstīties pašiem un piedāvāt vairāk iespēju mūsu ceļotājiem! Dibināti tikām 1993. gadā ar nosaukumu Via Rīga, 2005. gadā pievienojāmies Kaleva Travel grupai, kas apvienoja piecas valstis: Somiju, Igauniju Latviju, Lietuvu un Rumāniju. Šogad esam kļuvuši par Carlson Wagonlit Travel (CWT) , jo Kaleva Travel jau no 1996. gada darbojās kā CWT pārstāvniecība Latvijā. CWT ir ļoti spēcīga grupa - darījumu braucienu organizēšanas pakalpojumu līderis pasaulē, kas ir mūsu uzņēmuma pamatpakalpojums. Līdztekus atpūtas braucieniem jau daudzus gadus specializējamies darījumu tūrismā, apkalpojot iestādes, juridiskas personas, uzņemot konferences un organizējot tās ārpus Latvijas.

Kādas izmaiņas nesīs CarlsonWagonlit Travel  vārds uz izkārtnes?

Mana pieredze rāda, ka cilvēki mazāk pamana nosaukumu, viņi pamana cilvēkus un pakalpojumu, ko saņem. Svarīgi ir parādīt kvalitatīvo pakalpojumu, kas slēpjas zem šī vārda. Plaša pieeja globālām tehnoloģijām, lielais iepirkšanas apjoms no piegādātājiem (aviokompānijām, viesnīcām utml) nodrošinās pakalpojumus par izdevīgākām cenām. Jebkurā gadījumā Latvijas tūrisma tirgū tāda dalībnieka ienākšana kopumā ir ievērojams notikums.Ieguvēji ir visi - gan uzņēmums, gan tā darbinieki, gan arī mūsu klienti, kas saņems plašākus un mūsdienīgus risinājumus savu ceļojumu organizēšanā.

Vai plašās interneta iespējas un ceļotāju pieredze mainījusi tūrisma aģentūras lomu laika gaitā?

 Gan jā, gan nē. Protams, strauji aug piedāvājumu iespējas visā pasaulē un cilvēki ir zinātkāri izpētīt! Tajā pašā laikā mēs nedrīkstam aizmirst cilvēcisko faktoru un vajadzību pajautāt, saņemt padomu, arī  pasūdzēties – un šeit pretī gribas redzēt dzīvu cilvēku. Mainās klientu filozofijai un prasības, un profesionāla aģentūra ne tikai mainās tām līdzi, bet arī paredz un veido šo darījumu attiecību kultūru.

Kādi ir populārākie Latvijas tūristu galamērķi šajā sezonā?

 Mūsu veiktā aptauja liecina, ka populārākie galamērķi Eiropā šajā sezonā ir - Berlīne, Hamburga, Brisele, Londona, Amsterdama, Lisabona un Roma. No tālajiem maršrutiem pieprasītākie ir Indijas okeāna salas Seišeļi un Maldīves, Āzijas valstis Taizeme un Malaizija, Āfrikas valstis Dienvidamerika un Namībija, Dienvidamerikas valstis Brazīlija un Peru, ASV ari protams.

Tūrismā pieņemts runāt par sezonu un ne-sezonu. Vai tas attiecas arī uz biznesa ceļojumiem?

 Jā, arī darījuma cilvēki grib doties uz sanāksmēm un konferencēm uz vietām, kur viņus sagaida patīkams klimats. Tā iemesla dēļ, bieži valstis ar labākiem klimatiskajiem apstākļiem izkonkurē Latvijas piedāvājumus. Viens no galvenajiem jautājumiem, kas jārisina tūrisma nozares cilvēkiem - šīs sezonalitātes izlīdzināšana. Jāatceras, ka mums ir daudz konkurentu pasaulē, tāpēc tas ir nepārtraukts darbs, lai Rīgu un Latviju kā pasākumu norises vietu popularizētu un rādītu kā pievilcīgu galamērķi. Piemērots konferenču centrs Rīgā,  kas varētu uzņemt vismaz 2000-4000 cilvēku, spētu šo darījuma tūrisma sezonalitāti izlīdzināt.

Pirms piedāvā klientam – pārbaudi. Kurp Jūs pati no savas pieredzes ieteiktu kādreiz doties?

Iesaku apceļot Āziju, Taizemi, Kambodžu un Mjanmu. Īpašs piedzīvojums gan no kultūrvēsturiskā, gan izzinošā viedokļa, labs ēdiens un atsaucīgi cilvēki.

Kāds ir jūsu motto?

 Par godīgu konkurenci un godprātīgu attieksmi pret klientu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63651395sec.