Veronika Grīnvalde: daži kolektīvās iepirkšanās portāli rupji krāpjas ar ceļojumiem

Veronika Grīnvalde: daži kolektīvās iepirkšanās portāli rupji krāpjas ar ceļojumiem

Ar tūrisma ziņu portālu Travelnews.lv 27.07.2012 sazinājās tūrisma firma Antario Travel (E. Birznieka-Upīša ielā 11) direktore Veronika Grīnvalde un pauda sašutumu par kolektīvās iepirkšanās portālu Orangelife.lv un Kupon.lv negodīgu rīcību attiecībā uz ceļojumu pārdošanu.

Antario Travel direktore Veronika Grīnvalde informē:

Antario Travel birojā ir vērsušies vairāki cilvēki ar sūdzībām un negatīvām atsauksmēm par ceļojumiem, kurus, pēc viņu domām, organizēja Antario Travel. Uzņēmuma vadītāja apgalvo, ka šī informācija ir maldīga, jo Antario Travel nav organizējis ceļojumus, kuri tika tirgoti kolektīvās iepirkšanās portālos Orangelife.lv un Kupon.lv. Autobusu ceļojumus, kurus organizē Antario Travel ir aplūkojami tikai operatora interneta vietnēs www.antario.lv un www.autobusuekskursijas.lv (Antario Travel ir reģistrēts tūrisma aģentu un tūrisma operatoru datu bāze ar Nr. TATO-2010-80 un ir iemaksājis "Klienta iemaksātās naudas drošības garantiju" līdz pat 19-06-2013 - redakcijas piezīme).

2012. gada janvārī kolektīvās iepirkšanās portālu Orangelife.lv un Kupon.lv īpašnieks SIA "Izdevīgie pirkumi" no Antario Travel sāka īrēt autobusus sava biznesa nolūkiem. Pēc kāda laika augstākminētajos portālos, pārdošanā, parādījās ceļojumi ar autobusiem uz ārzemēm ar norādi "sadarbībā ar Antario Travel". Izlasot šo uzrakstu cilvēki maldīgi varēja saprast, ka šos ceļojumus organizē Antario Travel, kaut arī tūrisma firmai nav nekāda sakara ar šo ceļojumu organizēšanu.

Cilvēki, kuri bija maldināti ar uzrakstu "sadarbībā ar Antario Travel", tagad ar sūdzībām griežas mūsu birojā un internetā raksta negatīvas atsauksmes. Ņemot vērā lielu sūdzību skaitu, ko mēs saņēmām, mēs  pārtraucām autobusu īri SIA "Izdevīgie pirkumi". Lūdzam kolektīvās iepirkšanās portālu pārstāvjus izņemt visas norādes uz Antario Travel portālos Orangelife.lv un Kupon.lv, taču tas nebija izdarīts uzreiz.

Šajā situācijā mēs nevaram palīdzēt apkrāptiem klientiem, lūdzam, viņus vērsties pie nekvalitatīvu ceļojumu organizētajiem SIA "Izdevīgie pirkumi" (uz 27.07.2012 plkst. 20:00 SIA "Izdevīgie pirkumi" nav reģistrēts tūrisma aģentu un tūrisma operatoru datu bāze kā operators jeb "ceļojumu organizators" - redakcijas piezīme).

Arī paši esam cietuši no SIA "Izdevīgie pirkumi" darbības, jo interneta portāli ir pilni ar negatīvajām atsauksmēm par Antario Travel. Lielākā sūdzību daļa ir parādījusies portālā Sudzibas.lv. Esam griezušies pie šī portāla administratoriem, taču viņi atsakās ņemt ārā sūdzības, kuras nepamatoti apmelno Antario Travel. Esam rakstījuši arī cietušajiem cilvēkiem, taču atbildes neesam saņēmuši.

Izsaku patiesu nožēlu cilvēkiem, kuriem tika sabojāti ceļojumi!
                                                   ---
20.07.2012 tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv saņēma paziņojumu no ceļojumu aģentūras Airisa un Co par tādu pašu problēmu. Airisa un Co raksta "Cienījamie kolēģi! Vēršam Jūsu uzmanību uz to, ka braucienus, ko piedāvā portāli www.orangelife.lv un www.kupon.lv mēs neorganizējam!"

Foto: Print Screen no portāla Orangelife.lv (20.07.2012)


27.07.2012 ceļojumu piedāvājumi no portāliem www.orangelife.lv un www.kupon.lv ir izņemti, taču stāv paziņojums, ka "tiek gatavoti jauni maršruti un interesanti piedāvājumi ar atlaidēm līdz 80%". Meklējot lētāko ceļojuma piedāvājumu internetā, noteikti ir jāanalizē un jāpārbauda katrs piedāvājums. Pieņemsim, ka ceļojumam tiek piedāvāta 80% atlaide. Visi saprot, ka jebkurš uzņēmums darbojas, lai gūtu peļņu. Iedomājamies, ka no piedāvātās ceļojumu cenas kāds procents (parasti tas nav mazs) aiziet portālam par reklāmu un starpniecību, noteikti kāds procents aiziet aģentūrai. Tad iedomājamies, cik reāli izmaksa izvēlētais brauciens. Kāda cena, tāda arī būs kvalitāte.

Šodien abos portālos ir parādījies ziņojums, ka portālu slēdza Patērētāju tiesību aizsardzības centrs. Klientiem ir solīts atgriezt naudu vai piedāvāt līdzvērtīgu braucienu. Ja Jūs esiet iegādājies ceļojumu kādā no šiem portāliem, priecāsimies, ja komentēsiet šo rakstu un pastāstīsiet par Jūsu pieredzi.


Pirms iegādāties ceļojumu, Ekonomikas Ministrija iesaka pārliecinieties:

• vai pakalpojumu sniedzējs ir reģistrējies Tūrisma aģentu un tūrisma operatoru datubāzē – http://tato.em.gov.lv;

• vai izvēlētais komplekso tūrisma pakalpojumu sniedzējs (tūrisma operators) ir nodrošinājis klientu iemaksātās naudas drošības garantiju;

• vai par kompleksu tūrisma pakalpojumu tiek noslēgts rakstveida līgums un vai tā noteikumi nav prettiesiski;

• vai līgumā ir ietverta šāda informācija: tūrisma operatora un aģenta (ja tāds ir) nosaukums, adrese, reģistrācijas numurs TATO datubāzē; detalizēta informācija par ceļojuma norisi, izbraukšanas laikiem, tūrisma mītni u.c.; klienta iemaksātās naudas apdrošinātāja vai garantētāja nosaukums, adrese un līguma numurs, kā arī personu, pie kuras vērsties ceļojuma laikā, ja līdz maksātnespējas procesa pasludināšanai tūrisma operators nespēj pilnībā vai daļēji izpildīt līgumsaistības pret klientu vai ja tūrisma operatora maksātnespējas dēļ nav iespējama līgumā norādītās pakalpojumu programmas izpilde;

• vai ceļojuma laikā Jums ir pieejams par pakalpojuma sniegšanu noslēgtais līgums, kas kalpo kā saistību pierādījums. Klienta pienākums ir nodrošināt noslēgtā līguma pieejamību, lai nepieciešamības gadījumā patērētājs varētu aizstāvēt savas tiesības un izmantot klienta iemaksātās naudas drošības garantijas mehānismu, piemēram, varētu tikt nogādāts uz ceļojuma sākuma valsti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91571593sec.