Intervija: Agnese Liela Kārkliņa par viesnīcu Dzintars un Jūrmalu

Intervija: Agnese Liela Kārkliņa par viesnīcu Dzintars un Jūrmalu

Tikai piecu minušu gājienā no Dzintaru koncertzāles, pašā Jūrmalas kūrortpilsētas centrā, 2012. gada jūlijā durvis vēra viesnīca "Dzintars". Tās draudzīgā aura un apkārtne to padara lieliski piemērotu gan atpūtai ģimenēm, gan mākslas un ballīšu baudītājiem turpat Jūrmalā notiekošajos pasākumos vasaras sezonā. Travelnews.lv vērsās pie "Dzintara" menedžeres Agneses Lielas Kārkliņas, lai apjautātos par pirmajiem iespaidiem viesnīcu pasaulē, kā arī sajūtām un dzīvošanu kūrortpilsētā.


Travelnews.lv: Kāpēc viesnīcai tāds nosaukums, ir skaidrs, bet kā un kad nolēmāt pievērsties viesnīcu biznesam? Kāpēc tieši Jūrmala?

Agnese Liela Kārkliņa: Uztvērām to kā izaicinājumu, kā kaut ko pilnīgi jaunu. Jomu, kurā nav pieredzes, bet ir nākotnes plāni un fantāzijas, kurus gribētos īstenot. Jūrmala ir Latvijas kūrortpilsētu vizītkarte. Tā ir vieta, kura vasarā vilina cilvēkus no dažādām pasaules vietām, kur cilvēki atgriežas, kur ir neatkārtojams gaiss un vienreizēja pludmale.

Travelnews.lv: Kāda ir galvenā "Dzintara" misija, ideja, kuru vēlaties nest viesiem?

Agnese Liela Kārkliņa: Iemantot viesu uzticību, lai tie gribētu šeit atgriezties, lai justos atpūtušies no ikdienas rūpēm. Nodrošināt labu servisu un spēt konkurēt ar daudzajām viesnīcām, piedāvājot elastīgu un individuālu attieksmi. Šobrīd aktīvi strādājam pie uzlabojumiem un paplašinām viesnīcu, lai uz jauno sezonu piedāvātu viesiem pēc iespējas lielākas atpūtas iespējas un komfortu šeit pat uz vietas.

Travelnews.lv: Kā ar dizainu? Vai aicinājāt dizaina speciālistu, kāda stila piekritēji esat?

Agnese Liela Kārkliņa: Jā, mums bija un ir sava dizainere. Viesnīca atrodas vēsturiskas apbūves kvartālā, un iezīmējas ar spilgtu sava laika apbūves stilu Jūrmalā, kam raksturīgi tornīši, kurus saglabājām tieši tādus, kādi tie bija. Viesnīcā mēģinājām pēc iespējas saglabāt tās sākotnējo stilu un īpatnības. Restaurējot viesnīcu, izmantojām labākos materiālus un tehnoloģijas, lai radītu neatkārtojamu atmosfēru.

Travelnews.lv: Vai nebiedēja lielā kūrortpilsētas viesnīcu konkurence?

Agnese Liela Kārkliņa: Protams, ka Jūrmalā viesnīcu konkurence ir liela, bet jāmēģina iekarot sava publika. Ne visiem cilvēkiem patīk viens un tas pats. Viesnīcai ir jāatrod sava „niša” un “rozīnīte”, un jādzīvo līdzi laikam, pielāgojoties klientu vēlmēm.

Travelnews.lv: Un "Dzintaram" jau ir atlasījusies sava publika? Kas šobrīd pie jums visvairāk viesojas, un cik viesiem šobrīd ir vieta?

Agnese Liela Kārkliņa: Patiesībā auditorija ir visdažādākā - gan ģimenes ar bērniem, gan romantiski pāri, gan biznesa cilvēki, kas atbraukuši darba darīšanās, gan jaukas kundzītes gados, kas vēlas atpūsties klusumā un harmonijā. Tieši tāds ir mūsu mērķis - lai ikviens šeit atrastu vietu sev!

Šobrīd pieejami 18 numuriņi, kuros brīvdienās spējām izmitināt līdz pat 50 cilvēkiem ar visām papildus vietām. Bet uz jauno sezonu numuru skaits dubultosies.

Travelnews.lv: Ko varat teikt par personāla nodrošināšanu mūsdienās - cik viegli vai grūti bija atrast kvalitatīvus darbiniekus?

Agnese Liela Kārkliņa: Nu neliegšos - nav tik viegli atrast darbiniekus, kas strādātu ar pilnu atdevi, lielu  pacietību, un vienlaikus spētu tikt galā ar slodzi un nodrošinātu kvalitatīvu servisu.

Travelnews.lv: Ar ko pati esat nodarbojusies līdz šim? Vai viesnīcu pasaule ir jaunums dzīvē?

Agnese Liela Kārkliņa: Pašai ir pietiekami liela pieredze gan viesnīcu jomā, gan klientu apkalpošanā. Tā ir lieta, kas sagādā prieku un padodas. Šai jomā vēlos sevi izpaust, īstenot savas idejas, lai uzlabotu viesu komfortu un arī darbinieku servisa līmeni.

Travelnews.lv: Ar šādu mērķi un ikdienu pašai droši vien ir gana traumatiski saskarties ar sliktu servisu. Kas Jums ir primārās lietas, izvēloties naktsmītni ceļojot?

Agnese Liela Kārkliņa: Man ļoti nepatīk slēgtas telpas, patīk plaši logi un skaists skats pa logu. Pats svarīgākais ir mājīgums. Nepatīk standarta viesnīcas, kas atgādina konveijeru. Lai viesnīca labāk ir maziņa, bet omulīga, lai justos brīvi un varētu atpūsties. Svarīgi, lai tuvumā būtu vieta, kur kvalitatīvi paēst.

Travelnews.lv: Minējāt, ka viesnīcām jāprot atrast sava rozīnīte. Kas ir "Dzintara" rozīnīte? Esam dzirdējuši par Retro vakariem viesnīcā. Pastāstiet ko vairāk!

Agnese Liela Kārkliņa: Jā, katru sestdienu viesnīcas kluba zālē notiek deju vakari jau daudzus gadus. Arī šo tradīciju esam saglabājuši. Mēģinām saglabāt 80. gadu atmosfēru. Apmeklētāju vecuma spektrs ir ļoti plašs - no 30 līdz pat 80 gadiem. Tā ir vieta, kur cilvēki satiekas, atpūšas, no sirds izdejojas un atslēdzas no ikdienas.

Travelnews.lv: Kādi papildus pakalpojumi pieejami Dzintarā - internets, skaistumkopšana, izklaides bērniem?

Agnese Liela Kārkliņa: Viesnīcu ieskauj slēgta teritorija ar auto stāvvietu. Telpās ir bezvadu internets, satelīttelevīzija, iespēja izmazgāt veļu, riteņu noma, minibāri numuros, āra terase. Mani visvairāk sajūsmina skaistais parciņš ar simtgadīgām tūjām, kur var atpūsties ar bērniem. Piedāvājam arī transfēru, banketu un konferenču rīkošanu.

Travelnews.lv: Ko varat teikt par latviešu tūristu? Kā vērtējams prasību līmenis, atsaucība?

Agnese Liela Kārkliņa: Esmu pārsteigta par vietējiem viesiem, labā nozīmē. Viņi nav izlepuši, tieši pretēji - pārsvarā ir ļoti jauki un korekti, mēģina visā saskatīt pozitīvo un prot atpūsties, nevis meklē, kur piekasīties.

Travelnews.lv: Jūsu vēlējums mūsu lasītājiem – ceļotājiem!

Agnese Liela Kārkliņa: Katram ceļotājam mācēt atpūsties tā, lai aizmirstu par visu citu un prastu baudīt brīvdienas!


Vairāk informācijas par viesnīcu "Dzintars" www.dzintarshotel.lv


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Nikos Travel
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54152203sec.