Intervija: Meridian Group sniedz vienreizēju iespēju apgūt svešvalodu prasmes ārzemēs

Intervija: Meridian Group sniedz vienreizēju iespēju apgūt svešvalodu prasmes ārzemēs

Tuvojoties pavasara un vasaras tūrisma sezonai, daudzi ceļotāji meklēs dažādas interesantas iespējas, kā pavadīt brīvdienas. Iespējams, kāda daļa no ceļotājiem vēlēsies ceļojumu apvienot ar sevis pilnveidošanu un valodas mācīšanos.

Travelnews.lv aicināja uz sarunu specializētās aģentūras "Meridian Group", kas ietilpst Starptautiskās Izglītības Baltijas Padomē, izpilddirektoru Romanu Andreičiku, lai noskaidrotu, kādas ir valodas mācīšanās sniegtās iespējas ārpus Latvijas.

Kā notiek valodas mācīšanās process ārzemēs? Vai dodoties mācīties valodu nepieciešamas attiecīgās valodas pamatzināšanas?

Romans Andreičiks: Svešvalodu apgūšana ārzemēs ir lielisks veids kā uzlabot komunikācijas prasmes, jo valoda skan visapkārt, un mācīšanās notiek pat brīvajā laikā. Bērniem un jauniešiem tā ir arī lieliska iespēja iegūt jaunus draugus no citām valstīm, paplašināt savu redzesloku un gūt priekšstatu par konkrētās valsts kultūras un sadzīves īpatnībām. Savukārt pieaugušie var pilnībā pievērsties valodas prasmju uzlabošanai nesatraucoties par lietām, kas nodarbinātu viņu prātus ikdienas situācijā mājās. Es sacītu, ka valodas apguve ārzemēs ir lietderīga atpūta. Protams, ka attiecīgās valodas zināšanas būtu nepieciešamas. Tikai dažas skolas uzņem pilnīgus iesācējus, un šajos gadījumos parasti ir nepieciešamas individuālās nodarbības, kas ir ļoti dārgas. Turklāt cilvēki labāk jūtas, ja var saprasties ar apkārtējiem. Programmu sākumā parasti tiek testētas cilvēka valodas zināšanas, lai ieguvums no mācību procesa būtu maksimāls. Kursu nobeigumā skola izsniedz sertifikātu par to, kāda līmeņa grupā cilvēks mācījies, un ko apguvis. Eksāmenu kursu nobeigumā nav obligāts.

Uz kurām valstīm visbiežāk dodas, lai mācītos valodas? Vai mācoties valodu iespējams arī apceļot konkrēto valsti?

Romans Andreičiks: Vislielākā interese ir par angļu valodas uzlabošanu un to, protams, vislabāk darīt Lielbritānijā vai ASV un Kanādā. Tā kā Lielbritānija ir vistuvāk, tad lielākais skaits mācīties gribētāju dodas tieši turp. Brauc arī uz Vāciju un Austriju, Itāliju, Spāniju, kā arī Šveici (angļu, vācu, franču valodas). Visas starptautiskās valodu skolas studentiem piedāvā arī ekskursiju programmas, kas ļauj iepazīt konkrēto valsti. Sevišķi interesantas ir mūsu 3 nedēļu grupas programmas pusaudžiem "Angļu valoda un aktīvā atpūta Anglijā" vasarā jo tajās iekļautas 3 ekskursijas uz pilnu dienu un 3 uz pusi dienas. Skolēniem ir iespēja apskatīt dažādas tūristu iecienītas Lielbritānijas vietas vienlaikus apgūstot valodu.

Šogad "Meridian Group" piedāvājums šajā programmā ir vēl plašāks nekā iepriekš. Šīs vasaras jaunums ir programma "Angļu valoda Maltā", kurā iekļauts īpašs piedāvājums vecākiem ar bērniem, sākot no četru gadu vecuma. Meklējiet informāciju mūsu mājas lapā www.meridian.lv

Kādas aktivitātes tiek piedāvātas papildus valodas apmācībai?

Romans Andreičiks: Skolēnu vasaras programmās parasti ir iekļautas dažādas sporta un kultūras aktivitātes. Viņi spēlē futbolu, tenisu, rounderus, galda tenisu, peld, piedalās talantu šovos, bagātību meklējumos, spēlē teātri, nodarbojas ar mākslu un daudz ko citu. Ir īpašas programmas, kas ļauj izvēlēties konkrētas aktivitātes atbilstoši interesēm. Arī pieaugušie var izvēlēties konkrētas programmas, kas apvienotas ar golfa spēli vai burāšanu, kā arī dažādām citām nodarbēm. Izvēloties vienkāršus valodas kursus, viņi var piedalīties skolu organizētos boulinga turnīros, apmeklēt koncertus un muzejus, pavadīt vakarus krodziņos, pieslīpējot stundās apgūtās valodu prasmes interesantā sabiedrībā. Dažas no skolām piedāvā pavisam īpašas programmas, piemēram valodas mācīšanos nevis klasē, bet katru dienu apmeklējot kādu no daudzajiem Londonas muzejiem. Vispusīgu informāciju par to kāda veida programmas iespējamas var iegūt atnākot uz konsultāciju mūsu birojā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.meridian.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50771689sec.