Vācijas tūroperatori pastiprina savu darbību Baltijas tirgū

Vācijas tūroperatori pastiprina savu darbību Baltijas tirgū

Ceļojumu birojs Jēkaba Aģentūra jau četrus gadus pārstāv onlineweg.de Baltijas valstīs un piedāvā saviem klientiem un sadarbības partneriem izmantot rezervāciju portālu onlineweg.lv. Šis portāls piedāvā iespēju par draudzīgām cenām norezervēt vairāk nekā 50 tūroperatoru  atpūtas ceļojumus no 48 Eiropas lidostām uz daudzām pasaules valstīm. Lai vairāk pastāstītu par šī rezervāciju portāla priekšrocībām, Jēkaba aģentūra kopā ar onlineweg.de pārstāvi Hansu Simonu šonedēļ organizēja seminārus ceļojumu aģentūrām Tallinnā, Rīgā, Kauņā un Viļņā. Travelnews.lv bija vienreizēja iespēja intervēt Hansu Simonu, kurš ir arī onlineweg.de idejas autors un firmas dibinātājs.

Travelnews.lv:

Kad un kā radās ideja izveidot šādu rezervāciju portālu?

Hans Simons:

Kad es sāku studēt, tad tūrisma studijas bija samērā jauna lieta. Es biju viens no pirmajiem tūrisma fakultātes studentiem Minhenē un pēc studijām sāku strādāt tūrisma nozarē. Un kā saka vācu sakāmvārds:  vienreiz tūrismā, vienmēr tūrismā.  Nolēmu pats veidot rezervācijas portālu un 2002. gadā tika dibināta firma Onlineweg.de Touristik GmbH. Vienmēr esmu bijis pārliecināts par to, ka klienta vēlmēm ir jābūt noteicošām. Klienti vēlas ne tikai online pakalpojumu, bet to pašu pakalpojumu spektru saņemt arī aģentūrā jeb offline. Tā tika izveidota multikanālu sistēma, kas šodien tiek uztverta kā normāla parādība.

Travelnews.lv:

Cik daudz tūroperatoru piedāvājumu bija pieejami Jūsu rezervācijas portālā darbības sākumā un cik to ir pašlaik?

Hans Simons:

To nav tik viegli nosaukt skaitļos, jo tas ir cieši saistīts ar interneta tehnoloģijām un interneta rezervāciju sistēmu piedāvātājiem, kā arī ar Vācijā pastāvošajiem stingrajiem interneta rezervāciju sistēmu standartiem. 2002. gadā jau pastāvēja Traveltainment sistēma, kas ir Amadeus meitas uzņēmums un nosedz aptuveni 80% tirgus, un ar ko mēs sadarbojamies. Un vēl viena īpatnība, ar ko Vācija atšķiras no citām valstīm – vācieši pārsvarā izvēlas kompleksos ceļojumus, kas arī lielā mērā nosaka tūroperatoru piedāvājumu. Tāpēc sākumā mēs diezgan ātri izveidojām datu bāzi ar jau esošajiem piedāvājumiem, jo lielākais darbs – šo piedāvājumu izveidošana, jau bija veikts, un lielākā daļa piedāvājumu jau bija pieejami online. Šodien onlineweg.de portālā var atrast 60 miljardus piedāvājumu variantus ar detalizētiem aprakstiem tikai vasaras sezonai vien.  Arī citi rezervāciju portāli piedāvā to pašu tūroperatoru ceļojumus, taču mēs atšķiramies ar to, ka varam saviem klientiem Vācijā un tagad arī Latvijā piedāvāt iespēju salīdzināt visu lielāko tūroperatoru piedāvājumu online un ja ir vēlme, varam savā offline aģentūrā konsultēt un rezervēt izvēlēto ceļojumu, ja klients kaut kādu iemeslu dēļ negrib to darīt online. Kā arī varam piedāvāt mūsu partneru ceļojumus, kas netiek piedāvāti lielajos portālos.

Travelnews.lv:

Kādas sadarbības iespējas Jūs piedāvājat aģentūrām Baltijā?

Hans Simons:

Mēs aģentūrām piedāvājam uz mūsu portāla bāzes izveidot savu personalizētu interneta mājas lapu vai intergēt iframe savā esošajā mājas lapā. Šāds pakalpojums ir bez maksas. Mēs vēlamies ģenerēt lielāku apgrozījumu Baltijas valstīs, tāpēc aģentūras saņem no mums bez maksas šo darba instrumentu. Un rezervējot ceļojumus portālā onlineweg.lv, aģentūras saņem komisiju no darījumiem, kas mainās atkarībā no izvēlētā tūroperatora. Ceļotājs vai ceļojuma aģentūra maksā par rezervēto ceļojumu pilnā apmērā rezervēšanas brīdī, taču aģentūrām ir arī iespējams maksāt pa daļām, ja rezervācija tiek veikta vairākus mēnešus uz priekšu.

Travelnews.lv:

Kas rezervē vairāk – gala patērētājs vai ceļojumu aģentūras?

Hans Simons:

50:50. Ar katru gadu portāls kļūst atpazīstamāks, tāpēc gala patērētāju rezervācijas kļūs pamazām vairāk nekā rezervācijas, ko veic ceļojumu aģentūras. Taču mūsu izaugsme šajā virzienā ir samērā lēna, jo mēs nevaram atļauties tērēt milzīgas naudas summas reklāmai, kā to dara lielie rezervēšanas portāli Vācijā.

Travelnews.lv:

Kādas attīstības tendences Jūs esat novērojis tūrisma tirgū un kādas ir Jūsu prognozes par rezervēšanas portālu tālako attīstību?

Hans Simons:

Internets attīstās ļoti strauji – tas neguļ, nekad neslimo un ir pieejams 24 stundas diennaktī. Kopš web2.0 ieviešanas cilvēki interaktīvi piedalās interneta vietņu veidošanā.

Mobilās ierīces ļoti izmainīs ceļotāju apkalpošanu. Mūsu darbs vairs nebūs tikai rezervēt ceļojumus, jo ceļojuma plānošanas process mainās.  Jau tagad ar mobilo ierīču palīdzību ir iespēja ieinteresēt gala patērētāju par kādu noteiktu produktu, palīdzēt viņam izvēlēties un norezervēt pakalpojumu. Pavadīt viņu ceļojuma laikā un pēc ceļojuma noskaidrot viņa iespaidus. Šādi veidojas jauna sociālā komunikācija.

Travelnews.lv:

Ko Jūs vēlaties novēlēt Travelnews.lv lasītājiem?

Hans Simons:

Nebaidieties iepazīties ar plašo tūrisma pakalpojumu klāstu internetā, pāršķirstiet mūsu portāla lapas un gūstiet jaunus iespaidus Jūsu nākamajam ceļojumam! Ja esat jau kaut ko izvēlējies, tad varat rezervēt ceļojumu online vai doties pie sava ceļojuma aģenta  - dariet tā, kā Jums pašiem liekas patīkamāk! Lai Jums daudz iespaidiem bagātu ceļojumu!


Īsi par ceļojumu biroju "Jēkaba Aģentūra":

"Jēkaba aģentūra" piedāvā ceļojumu aģentūrām un ceļotājiem savu palīdzību un atbalstu ceļojumu rezervēšanai onlineweg.lv. Sistēmas statiskā informācija tiks iztulkota uz latviešu valodu līdz 2014 .gada beigām. Taču visi apraksti, rezervāciju un atteikumu noteikumi, kas atšķiras katram tūroperatoram, paliks vācu valodā. Tāpēc neskaidrību un jautājumu gadījumā katrs ceļotājs ir aicināts sazināties ar "Jēkaba aģentūra", kas palīdzēs norezervēt izvēlēto Vācijas tūroperatora ceļojumu. Jēkaba aģentūra piedāvā arī kvalitatīvus nelielu grupu ceļojumus komfortablos autobusos un ar pieredzējušiem grupu vadītājiem. Grupu ceļojumu programmas ir veidotas ne tikai balstoties uz aģentūras darbinieku pieredzi, bet tās tiek arī regulāri uzlabotas, jo tiek ņemti  vērā ceļotāju iespaidi un viedoklis.

"Jēkaba aģentūra" ir viens no Latvijas vadošajiem eksotisko ceļojumu birojiem, kas organizē braucienus uz vairāk nekā 80 pasaules valstīm. 2012. gadā "Jēkaba aģentūra" apkalpoja vairāk nekā piecus tūkstošus klientu, tostarp nodrošinot ceļojumu pakalpojumus arī daudziem uzņēmumiem.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.lidojumi.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44501305sec.