Auto noma Avis: kādām automašīnām priekšroku klienti devuši šajā vasarā

Auto noma Avis: kādām automašīnām priekšroku klienti devuši šajā vasarā

2013. gada vasara ir bijusi neparasti gara, vieni no izmantoja garākiem ceļojumiem pa Latviju, otri laiski atpūtās pie jūras, bet noteikti daļa no tiem braucienos pa Latviju izmantoja auto nomu pakalpojumus. Jāatzīst, ka gan uz Rīgas pilsētas ceļiem, gan pārējā Latvijā bieži bija manāmas auto nomu automašīnas, tai skaitā auto nomas Avis. Travelnews.lv sarunājās ar auto nomas Avis departamenta vadītāju Egilu Pinkovski, kurš sarunas gaitā atklāja, kā uzņēmumam veicies šīs vasaras laikā.

Šī vasara ir bijusi neparasti gara un silta. Vai tas ir ietekmējis pieprasījuma pieaugumu auto nomā Avis? Vai spējāt piedāvāt auto visiem, kam tā ir bijusi vajadzīga?

Šogad tiešām laika apstākļi visus lutināja, arī mūs kā auto nomas pakalpojuma sniedzējus. Noteikti jāpiemin, ka ne tikai laika apstākļi ietekmē mūsu biznesu, bet arī dažādi notikumi un pasākumi, kas notiek Rīgā un visā Latvijā. Jāatzīst, ka vienā nedēļas nogalē šovasar bijām spiesti atteikt klientiem - visas automašīnas bija izpārdotas uz laika posmu, kad Latvijā, Ogrē, Zelta Zirga trasē notika pasaules čempionāta posms  motocikliem MX1 klasē. Visādi citādi spējām nodrošināt nomas automašīnu pieprasījumu, brīžiem gan klientiem piedāvājot augstākas klases automašīnas nekā iepriekš tika rezervēts. Šādos gadījumos saņēmām vairākkārt pozitīvu atsauksmju no klientiem, ka automašīna ir labāka, augstākas klases ar vairāk ērtībām nekā bija iepriekš cerēts.

Vai pieprasījums šajā vasarā pēc automašīnām ir bijis lielāks nekā  2012. gada vasarā?

Lai gan auto nomas sezona īsti vēl nav beigusies, kopumā šis gads mums devis vairāk klientu nekā 2012. gadā. Ne vienmēr visu izdodas ļoti labi saplānot (tai skaitā arī automašīnas), taču mūsu prognozes ir piepildījušās un klientu skaita pieaugumu šā gada vasarā varam rēķināt uz plus astoņiem procentiem.

Kuras automašīnu markas ir pieprasītākās šajā vasarā? Vai pieprasītākās ir ģimenes automašīnas vai arī tomēr mazākas ietilpības modeļi?

Joprojām tirgus tendences rāda, ka pieprasītas ir mazās (ekonomiskās) un vidējās klases automašīnas, īpaši ar automātiskām pārnesumkārbām. Tas droši vien ir izskaidrojams, ka tā ir zināma ērtība klientiem, vieglāk automašīnu vadīt gan pilsētas sastrēgumos, gan ārpus tās. Protams, ir arī daļa klientu, kas paliek uzticīgi saviem ieradumiem un tomēr brauc ar automašīnām, kurai ir manuālā pārnesumkārba.

Runājot par lielākas ietilpības automobiļiem kā miniveniem, mēs spējam nodrošināt klientu pieprasījumu pēc šīm automašīnām gan vasarā, gan arī rudens un ziemas sezonā.

Kādiem mērķiem klienti vasarā nomā auto - ģimenes atpūtai, darījuma braucieniem? Uz cik dienām vasarā visbiežāk klienti nomā automašīnas auto nomā Avis?

Šovasar notikušie Dziesmusvētki mums radīja lielu klientu pieplūdumu no ASV (gandrīz trīs reizes vairāk kā citus gadus). Tie bija mūsu tautieši, kas kopā ar svētkiem apvienoja arī radu un draugu apmeklējumu. Mēs redzējām, ka automašīnas tika izīrētas pirms svētkiem, tad uz koncertu laiku tika atgrieztas atpakaļ un pēc pasākumiem vairāki klienti atkal turpināja savu vasaras ceļojumu Latvijā, izmantojot AVIS. Kopumā ņemot, arī vidējais nomas garums šogad ir nedaudz pieaudzis, salīdzinot ar 2012. gadu un sasniedza septiņu dienu robežu.

Cik dienas pirms vajadzīgā datuma nepieciešams rezervēt auto vasaras periodā, lai būtu drošs, ka auto būs pieejams?

Kā jau vairums mūsu klientu dara, visi ceļojumi tiek plānoti laikus (nopirktas gan avio biļetes, gan rezervētas automašīnas). Tas ļoti palīdz mums kā transporta pakalpojuma sniedzējiem visu saplānot, rezervēt un piedāvāt klientiem tieši viņa izvēlēto automašīnu. Protams, mēs cenšamies apkalpot ikvienu klientu, arī tos, kas savus ceļojuma plānus pēkšņi ir pamainījuši vai arī iepriekš piemirsuši rezervēt automašīnu. Varam būt gandarīti, ka klienti ir palikuši apzinīgāki, saprotošāki un ierodoties mūsu birojos (gan Lidostā Rīgā, gan Vecrīgā), rezervē automašīnu jau laikus, vienu vai divas dienas iepriekš.

Paldies par interviju! Vairāk informācijas par auto nomu Avis interneta vietnē www.avis.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65924406sec.