Kāpēc vērts doties šopingā uz modes pilsētu Milānu, skaidro Agnese no Tur un Te

Kāpēc vērts doties šopingā uz modes pilsētu Milānu, skaidro Agnese no Tur un Te

Vai tev ir dažas brīvas dienas un vēlme iepirkties par lieliskām cenām, turklāt ārpus Latvijas? Ja jā, tad ir īstais laiks doties uz modes pilsētu Milānu, kur ir sākusies ziemas izpārdošana. Noteikti daudziem jau prātā šaudās vairākas idejas - iepirkšanās pilsētas modes veikalos, kafijas baudīšana kādā modīgā kafejnīcā, pilsētas apskate, tuvējo slēpošanas kūrortu apmeklējums... Iespēju Milānā un apkārtē ir daudz, tādēļ vērts ieklausīties citu padomos.

Travelnews.lv uz sarunu aicināja tūrisma aģentūras Tur un Te valdes locekli un ideju ģeneratori Agnesi Oskerko, kura vairāk pastāstīs par izpārdošanas laiku Milānā un vietām, ko apmeklēt.

No kura līdz kuram datumam Milānā notiek ziemas izpārdošana?

Šajā gadā ziemas preču izpārdošana sākusies 4. janvārī un ilgs līdz pat martam pavisam droši. Arī martā vēl var paspēt uz krietni zemām cenām, tikai jāņem vērā, ka izvēle var būt mazāka. Galvenie dizaina un modes pasākumi notiek līdz 15. februārim, kad Milānas slaveno zīmolu un dizaineru veikalos tiek iztukšotas noliktavas un izpārdotas iepriekšējās sezonas preces. Atlaides var sasniegt pat 75 procentus.

Kādēļ vērts doties tieši uz Milānu, lai izdevīgi iepirktos? Kādus tūrisma objektus, papildus veikalu apmeklējumam, iesakiet apmeklēt Milānā?

Milāna kā modes meka izveidojusies nejauši kopš senseniem laikiem un savas pozīcijas saglabājusi pateicoties mērķtiecīgai darbībai šajā jomā. Modes nedēļās, kas notiek janvārī, februārī un arī jūnijā un septembrī, Milānā valda karnevālu atmosfēra, jo te pulcējas viss, kas saistās ar vārdiem mode, Itālija, Prada, Versace un līdzīgiem labi zināmiem vārdiem. Milāna ir ērti sasniedzama, jo uz Milānu un Bergamo itin bieži var lēti aizlidot un tālāk pārvietoties izmantojot ērtu sabiedrisko transportu.

Milānā starp iepirkšanās tūrēm, iesakām apmeklēt Milānas Domu, kas ir trešā lielākā Eiropas katedrāle. 13. - 16. februārī Milānas skvērus pārņem ikgadējs karnevāls Carnevale Ambrosiano. Tradicionālās milāniešu maskās tērptu ļaužu parāde kulmināciju sasniedz Milānas Doma laukumā.

- Leonardo da Vinči Svētais vakarēdiens Santa Maria delle Grazie baznīcā. Ievērojamākais Renesanses laika meistardarbs un daļa no UNESCO Pasaules mantojuma.

- Galleria Vittorio Emanuelle II – iespaidīga stiklota jumta galerija. Griestu velvēs mozaīkas attēlo Eiropu, Āziju, Āfriku un Ameriku.

- Pinacoteca di Brera – izsmalcinātas slavenāko Itālijas mākslinieku kolekcijas, kas tapušas 13. - 20. gadsimtā. Tikai daži vārdi: Karavadžo, Belīnī, Frančeska, Ticiāns u.c.

Foto: Paradiseintheworld.com

Kurus veikalus ieteiktu apmeklēt? 

Populārākās iepirkšanās ielas ir Corso Vittorio Emanuele, arī gājēju iela via Dante, via Torino, kurā dominē jauniešu mode, un corso Buenos Aires – ļoti gara iepirkšanās iela visiem. Corso Vittorio Emanuele koncentrējušas starptautiskās veikalu ķēdes. Gājēju ielā via Dante atradīsiet kā veikalus, tā kafejnīcas un restorānus, kā arī mākslinieku darbus. Ekskluzīvi veikali atrodami modes četrstūrī jeb vietā, ko ierobežo četras ielas: Via Montenapoleone, Via della Spiga, Via Manzoni, Corso Venezia. Mazāk zināmas un tūristu mazāk apmeklētas iepirkšanās ielas ir: Corso Vercelli, Corso Magenta, Via Paolo Sarpi. 


Foto: Zimbio.com

Ieteikumi izdevīgai nokļūšanai Rīga-Milāna-Rīga!

Izmantojot Ryanair lidojumu un sabiedrisko transportu, līdz Milānai un atpakaļ uz Rīgu noteiktās dienās februārī var nokļūt par 98,00 eiro. Tiek piedāvāti labi lidojuma laiki.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.turunte.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.712044sec.