Restorāna Piramīda šefpavārs uzskata, ka garšīga ēdiena priekšnoteikumi ir mīlestība un talants

Restorāna Piramīda šefpavārs uzskata, ka garšīga ēdiena priekšnoteikumi ir mīlestība un talants

Ko iecienījuši restorāna Piramīda viesi, ko ieteicams ēst ziemas periodā, kā pagatavot garšīgu maizīti un citus jautājumus Travelnews.lv pārrunāja sarunas laikā ar restorāna Piramīda šefpavāru Skotu Kenediju (Scott Kennedy). Interesanti, ka sarunas laikā Skots nepaceļas virs vidējā latvieša pavārmākslas spējām, bet runā par vienkāršiem produktiem, ko ar izdomu un zināšanām ir iespējams pārvērst ģeniālos ēdienos. Jo kā jau zināms, viss ģeniālais ir vienkāršs...

Sakiet, kādus ēdienus ir iecienījuši restorāna Piramīda klienti?

Es ceru, ka visi mūsu restorāna ēdieni ir viesu iecienīti. Bet, protams, arī mūsu restorānā ir jau par klasiku kļuvuši ēdieni – Rīdzenes Cēzara salāti, kuru dēļ pie mums atgriežas daudzi regulārie viesi. Šī ēdiena noslēpums ir mūsu īpašā mērces recepte. Daudzi viesi ir sajūsmā arī par īpaši labi pagatavoto liellopu gaļas tartaru. Viens no viesu iecienītākajiem ēdieniem noteikti ir arī liellopu gaļas "Velingtons", ko gatavojam no Argentīnas angusa liellopa gaļas, savukārt no desertiem viesi iemīļojuši karsto šokolādes fondantu, kas arī mūsu ēdienkartē ir jau ilgu laiku.

Kādus produktus ieteiktu lietot uzturā ziemas periodā? Kādus ēdienus, kas ir atbilstoši ziemas periodam, iespējams baudīt restorānā Piramīda?

Ziemas periodā noteikti iesaku uzturā lietot bietes, īpaši zupās un kā piedevu gaļas ēdieniem. Restorānā Piramīda ēdienkartes vienmēr papildinām ar sezonāliem produktiem. Šobrīd var nobaudīt ļoti gardu ziemas meža sēņu zupu ar olu mundierī, kas sasilda un spēcina aukstajā laikā. Lieliska deserta izvēle pie mums ir karstā ābolu kūka.

Arvien populārāka Latvijā kļūst maltītes gatavošana pašiem, daudzas ģimenes mājās cep pat maizīti. Pastāstiet, kā un kas ir vajadzīgs, lai mājas apstākļos izceptu gardu maizīti?

Maizes cepšanā būtiskākais ir pacietība un iespēja cepšanai atvēlēt pietiekami daudz laika. Principā maizes cepšana ir vienkārša, bet, tajā pat laikā ir viegli kaut ko sajaukt. Vienmēr ir būtiski izvēlēties augstas kvalitātes miltus. Liela pacietība vajadzīga mīklas uzbriedināšanā, jo kamēr mīkla nav uzbriedusi divreiz lielāka kā sākumā, tā nav gatava cepšanai.

Kas ir Jūsu iecienītākie ēdieni, ko gatavojiet mājās?

Man ļoti garšo asi ēdieni, īpaši indiešu. Jau no četru gadu vecuma mana mamma man gatavoja indiešu kariju, tajā ir daudz garšvielu, ingvera un ķiploku, kas ir arī ļoti veselīgi. Tas ir īsts ziemas ēdiens! Šī ēdiena pagatavošana mājas prasa vismaz sešas stundas sagatavošanās darbu. Vispirms es pagatavoju indiešu maizi pēc savas receptes, tad uz piecām stundām iemarinēju vistu. Tad pagatavoju mērci un lēni to vāru. Mērcei jāievelkas vismaz četras stundas. Pēc tam vēl stundu mērcē sutinu vistu. Manai sievai, kura ir latviete, agrāk negaršoja indiešu kariji, bet tagad gatavoju tos viņai un mūsu meitai katru svētdienu.

Kas ir tie pamatnoteikumi, lai ēdiens izdotos patiesi garšīgs?

Garšīga ēdiena priekšnoteikumi ir mīlestība un talants. Uzskatu, ka katrs var gatavot tādā līmenī, lai garšotu pašam un tuvākajiem. Būtiski ir gatavot ar mīlestību, jo, manuprāt, cilvēks, kurš baudīs ēdienu to noteikti sajutīs.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.restaurantpiramida.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49635816sec.