Intervija ar Elīnu Leitendorfu: «Daivings ir fantastiskākā atslodze no ikdienas rūpēm»

Intervija ar Elīnu Leitendorfu: «Daivings ir fantastiskākā atslodze no ikdienas rūpēm»

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja uz interviju "Baltijas Apdrošināšanas Nams" AAS Ceļojumu apdrošināšanas attīstības menedžeri Elīnu Leitendorfu:

TRAVELNEWS.LV: Jūsu darbs ir tieši saistīts ar ceļošanu – Jūs rūpējaties par to, lai mūsu tūristi ceļotu droši un justos aizsargāti arī tālu no dzimtenes. Jūs esat sava amata profesionālis un tajā pašā laikā aizrautīgs ceļotājs un daivers. Sakiet, kā Jūs kļuvāt par daiveri? Ko Jūs ieteiktu daivinga ceļotājiem-iesācējiem, plānojot ceļojumu? Kas būtu jāņem vērā? Kā izvelēties pareizo galamērķi?

ELĪNA LEITENDORFA: Mana pirmā saskare ar daivingu bija vairāk kā 10 gadus atpakaļ, Ēģiptes ceļojuma laikā. Kopā braucām paprāvs pulciņš, kur lielākā daļa jau bija aizrāvusies ar šo fantastisko vaļasprieku. Tā, paziņu iedrošināta, izlēmu pamēģināt un sapratu, ka tā ir fantastiskākā atslodze no ikdienas rūpēm.

Ja vēl nekad iepriekš nav mēģināts nirt, noteikti ieteiktu pirms ceļojuma apmeklēt kādu no Latvijas daivinga klubu piedāvātajām nodarbībām iesācējiem, lai iepazītos ar ekipējumu, iegūtu pamatzināšanas, kā arī, lai saprastu, vai spējat elpot zem ūdens.

Otrā svarīgākā lieta, par ko noteikti ir jāpadomā, ir piemērotas apdrošināšanas polises iegāde, kas pasargās ceļotāju no neparedzētiem izdevumiem ceļojuma laikā. Ar Baltijas Apdrošināšanas Nams piedāvātajām ceļojumu apdrošināšanas polisēm ceļotāji ir pasargāti, gan plānojot mierīgu atpūtu, gan arī nodarbojoties ar aktīvo atpūtu un paaugstināta riska sporta aktivitātēm. Turklāt, ja ceļotāji atvaļinājumā dodas ar savu personīgo sporta inventāru (slēpēm, snovborda dēli, daivinga ekipējumu, utt.), tad Baltijas Apdrošināšanas Nams parūpēsies arī par to, jo ceļojumu apdrošināšanas programmās ir iekļauta arī sporta inventāra apdrošināšana tā nozaudēšanas, sabojāšanas, aizkavēšanās, zādzības vai salaušanas gadījumā. Sporta inventāra aizkavēšanās gadījumā, tiek segti inventāra nomas izdevumi līdz brīdim, kad ceļotājs atgūst savu inventāru.

Runājot par galamērķa izvēli, tad te kļūdīties praktiski nav iespējams, jo katrā no piedāvājumiem ir sava burvība.

TRAVELNEWS.LV: Daudzi daiveri sapņo aizceļot uz Lielo Zilo caurumu (The Great Blue Hole), kas atrodas Laithausa rifā aptuveni 70 kilometru no Belizas krasta. Par šo vietu sajūsminājās vēl slavens okeanogrāfs Žaks Īvs Kusto. Kāds ir Jūsu sapņu galamērķis, kuru Jūs obligāti vēlētos apmeklēt?

ELĪNA LEITENDORFA: Tā kā mana šī brīža pieredze ir gana neliela, tad plānu un mērķu, ko īstenot ir vēl ļoti daudz – vēlos apmeklēt jau minēto Lighthouse Reef Blue Hole, Belize; kā arī Cenotes of the Riviera Maya, Mexico; Maldīvu salas; The Similan Islands, Thailand, un vēl un vēl un vēl.

Avots: www.greatbluehole.net

TRAVELNEWS.LV: Kāda ir Jūsu mīļākā ceļojumu vai atpūtas vieta Latvijā? Kura Latvijas vieta ir iekļauta Jūsu šīs vasaras ceļojumu plānā?

ELĪNA LEITENDORFA: Tā kā ikdienas darbs ir gana saspringts, tad brīvajos brīžos augstu vērtēju relaksējošu atpūtu. Esot Latvijā, man visvairāk patīk mierīga pastaiga gar jūras krastu vai mežā. Šovasar noteikti vēlētos kopā ar saviem puišiem atkal aizbraukt līdz Pokaiņu mežam, jo tur var smelties tīru dabas enerģiju un gūt spēkus nākamajam darba cēlienam. Tāpat manā šīs vasaras ceļojumu plānā ir iekļauti arī Tērvetes un Līgatnes dabas parki.

DESMIT ĪSI JAUTĀJUMI:

1. Pēc horoskopa zīmes esmu: Strēlnieks

2.
Mans sapņu galamērķis ir: Maldīvu salas

3. Mana mīļākā grāmata ir: Paulu Koelju "Alķīmiķis"

4.
Mans labākais ceļabiedrs ir:
dēls Ričards un vīrs Raimonds

5.
Mans mīļākais transporta veids: automašīna

6.
Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir:
katrai sezonai ir sava burvība un galamērķi, lai to
izbaudītu vislabāk

7. Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt:
Lielais Kanjons (ASV), Versaļas pils un dārzi (Francija),
Barselona (Spānija)

8.
No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu:
magnētiņus un neaizmirstamus iespaidus

9. Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī:
ērti apavi, piezīmes par "must-see" un ceļojumu
apdrošināšanas polise

10. Mans pēdējais atvaļinājums tika pavadīts: 
Ēģiptē, kuģojot starp dažādiem koraļļu rifiem un baudot
zemūdens pasaules burvību.

  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60020304sec.