«800 km atpakaļ pie sevis» - 10. diena: trešdaļa ceļa ir veikta! - Ceļotāja stāsts

Nesen mums parādījās lielisks piedāvājums publicēt kādas latviešu ceļotājas vienu no mūža ievērojamākajiem ceļojumiem - kājām noieto 800 kilometru garo "Camino de Santiago" ceļu Spānijā. Ceļā kopumā pavadītas 34 dienas, pa Spānijas ziemeļiem, no Francijas robežas līdz pat Spānijas pilsētai Santiago de Compostella noieti 800+ kilometri. Viss milzīgais piedzīvojums arī uzlikts uz papīra - interesantā, detaļām un emocijām pilnā manuskriptā, kuru papildina arī bildes. Protams, mēs neatteicāmies no iespējas publicēt šo stāstu, tāpēc no šodienas katru dienu publicēsim pa vienai (vai pirms brīvdienām - divām) dienai no Dinas Preisas ceļojuma, cerot nodot kaut daļiņu to emociju, kuras Dina ieguva sava ceļojuma laikā, arī lasītājiem. Sekojiet līdzi!

Iepriekšējās dienas aprakstu lasi ŠEIT.

Ja vēlies lasīt no pirmās dienas, tad sāc to darīt ŠEIT.

10. diena: trešdaļa ceļa ir veikta! (Santo Domingo de la Calzada-Belorado, 23 km)

27. maijs

Iepriekšējais vakars noslēdzās ar itāļu policistu trio “O sole mio” ritmos. Foršajā alberģē tomēr atradās viens trūkums – šausmīgi ļodzīgas un čīkstošas gultas. Es, protams, tiku nemīļajā otrajā stāvā un visu nakti baiļojos, ka tikai neizveļos, jo gultai nebija bortu, vien matracis.

Šodien startējam četratā – mēs ar Hilki un abi dienvidkorejieši. Pirmos 6 km runājamies ar Tai – par ģimeni, studijām, darbiem, gadalaikiem, sportu, abu valstīm. Korejietis nespēj iztēloties, kā tas var būt, ka dažviet Latvijas laukos apkārtnē neredz nevienu māju un ziemā pa bobsleja trasi cilvēki vizinās ar sniega lāpstām. Dienvidkorejas un Latvijas teritorijas platības ziņā ir līdzīgas, atšķiras vien iedzīvotāju skaits: 2 miljoni pret 50… Citi, ar kuriem esmu pļāpājusi, ir pārsteigti, ka Latvija ir 2. zaļākā valsts pasaulē un ka mūsu dižākais “kalns” ir 356 m augsts.

Ceļš ir vienmuļš, jo ved gar šoseju. Darām visu iespējamo, lai sevi izklaidētu – ieejam ciematiņā paēst brokastis, cits citam atskaņojam mūziku, dziedam bītlus, pūtinām kājas paēnā. Manā labajā kājā ir iemetusies kaut kāda ceļojošā sāpe – te viena potīte smeldz, te atkal otra. Arī īkšķa problēma nav pazudusi. Hilke, nabadzīte, tāpat cīnās (ar Ahileja cīpslu un 5 tulznām), lai vispār tiktu uz priekšu – iespējams, rīt ņemšot brīvu. Es gan saku, lai viņa labāk sūta savus nenormāli smagos kalnu zābakus mājās un vietā iegādājas vieglus zemos apavus. Neklausa, nu!

Balva par mūsu ciešanām ir šodienas privātā alberģe par 8 eiro. Tajā palikušas tieši tik brīvas gultas, cik mūsu kompānijai vajag. Pagalmā ir baseins!!! Pēc nogurdinošā gājiena visi veldzē tajā kājas. Nav ilgi jāgaida, kad pilgrimi metas peldus – kurš šortiņos, kurš t-kreklā. Daudzi sauļojas mauriņā, kāds čalis spēlē ģitāru. Paradīze spāņu zemes virsū!

Pēc divām dienām atkal lielpilsēta – Burgos. Visdrīzāk, tieši tur palikšu drusku atpūsties (jāļauj organismam atjaunoties) un savu 33. dzimšanas dienu svinēšu nākamajā ciematā – maija pēdējā datumā. Hilke ir apsolījusies uzcept kūku!

Autore: Dina Preisa.

Avots: https://dinapreisa.wordpress.com/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18345308sec.