Travelnews.lv jautā: Kā «parasts» ceļotājs plāno savu ceļojumu?

Kurš gan nevēlētos apceļot pasauli… Staigāt pa gadsimtiem senām ieliņām, paldēties pasaules skaistākajās pludmalēs un iepazīt daudzveidīgo kultūru. Lai piepildītu kvēlākos sapņus, ar kaut ko ir jāsāk. Lai apceļotu pasauli, ir jāsāk ar ceļojuma plānošanu!

Un to, protams, katrs dara "pa savam". Par ceļojumu plānošanu un to, kā viņa plāno savus ceļojumus, pavaicājām mūsu foršajai praktikantei Ditai! Varbūt varat smelties kādu ideju!

Dita Miķelsone

Šķiet, pirmā lieta, kam es pievēršu uzmanību, nolemjot, ka laiks doties nākamajā ceļojumā, ir valsts klimats. Jānolemj, vai vēlos baudīt saules starus uz savas ādas, laiskoties pludmalē, ieelpot tropisko gaisu un sajust tā mitrumu vai piedzīvot īstus ziemas priekus kalnos.

Kad ir nolemts, ko tieši vēlos no ceļojuma sagaidīt, jāsāk reāli paskatīties uz iespēju to īstenot. Izvēloties valsti ar vēlamo klimatu, sākotnēji izpētu tiešo lidojumu opcijas. Ja nekas no tiešajiem reisiem neuzrunā, apsveru iespējas reisus kombinēt, lielu uzmanību pievēršot gan lidojuma kopējam laikam, gan tam, cik igs laiks jāpavada lidostā starp lidojumiem. Lai gan galamērķī vienmēr gribas nonākt pēc iespējas ātrāk, ir jāpievērš uzmanība tam, lai starp lidojumiem ir pietiekami ilgs laiks, lai paspētu atkārtoti iziet pārbaudes.

Meklējot lidojumus, izvēlos lietot mājaslapu Flysiesta.com, kurā jau uzreiz tiek piedāvāti gan tiešie reisi, gan kombinētie, kā arī tiek norādīts, cik ilgs laiks būs jāpavada lidostā. Bieži vien, jo ilgāks laiks jāpavada lidostā, jo lētākas aviobiļetes. Šo laiku, kas jāpavada lidostā, ir iespējams izmantot, aizbraucot uz pilsētu, ja vien lidosta nav pārāk tālu, un ja laiks un finanses to ļauj.

Parasti aviobiļetes un naktsmāju iespējas meklēju vienlaicīgi. Meklējot, kur palikt konkrētajā pilsētā, izvēlos lietot Airbnb.com. Šajā mājaslapā iespējams atrast piedāvajumus jebkurā cenu kategorijā, ir iespējams palikt gan dzīvoklī vai mājā, gan arī palikt istabā vai dalīt istabu ar kādu. Izvēlos Airbnb pakalpojumus, jo, paliekot pie kāda, kas dzīvo pilsētā, ir iespējams uzzināt daudz lielisku vietu, par kurām neraksta nevienā mājaslapā. Ja tomēr Airbnb nekas neuzrunā, izvēlos lietot Booking.com.

Kad aviobiļetes un naktsmājas ir atrastas, sāku padziļināti ievākt informāciju par to, ko konkrētajā pilsētā var apskatīt, kādas ir muzeju un citu apskates vietu cenas, vai ir kāda diena, kad muzejus iespējams apmeklēt bez maksas. Vienmēr pievēršu uzmanību arī tam, kā var nokļūt no lidostas uz pilsētas centru, un cik tas maksā, kā arī cik tālu no naktsmājām atrodas vietas, kuras vēlos apmeklēt, un kādas ir sabiedriskā transporta cenas pilsētā.

Lai atrastu interesantākās vietas, ko apmeklēt un kas nav visos tūrisma ceļvežos, izmantoju Instagram, lai pēc lokācijas vietām atrastu ko patiešām interesantu. Bieži aprunājos arī ar draugiem un paziņām, ja zinu, ka kāds ir devies uz šo pilsētu. No cilvēkiem, kas paši ir bijuši konkrētajā pilsētā, var iegūt informāciju gan par to, ko un kā vajadzētu darīt, gan tieši pretēji – kā labāk nedarīt! Izpētu arī citas pilsētas, kas ir tuvumā manam galamērķim, lai iegūtu pēc iespējas plašāku ieskatu šajā valstī, tās dabā un kultūrā.

Tuvojoties izlidošanas dienai, pastiprināti pievēršu uzmanību laikapstākļiem galamērķī, lai līdzi paņemtu atbilstošu apģērbu un apavus. Protams, jāpievēršs uzmanība aviosabiedrības bagāžas noteikumiem, lai koferis atbilst pareizajiem izmēriem un nav pārāk smags.

Ceļošana ir lielisks veids, kā paplašināt savu redzesloku, tā palīdz ne vien iepazīt plašo pasauli, bet arī sevi!

Drīzumā par saviem ceļošanas plānošanas paradumiem pastāstīs arī citi travelnews.lv darbinieki!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38935494sec.