Raimonds Rozenfelds: Brauciens uz šarmanto Japānu 2019. gada maijā

Es, Raimonds Rozenfelds, vēlējos apmeklēt Japānu jau no bērnības. Laiku, kad tas precīzi notiks, protams, nezināju. Ilgu laiku meklēju izdevīgus piedāvājumus, jo nevēlējos pārmaksāt par braucienu.

Apmeklējot tūrisma izstādi „Balttour 2019” Rīgā, nejauši atradu firmas „Interlux Travel” piedāvājumu, kas bija lētākais no līdz tam brīdim redzētajiem. Arī ceļojuma programma ar apmeklējamajām vietām mani apmierināja. Tā iegādājos šo ceļojumu, kas bija paredzēts 2019. gada pavasarī.

Vairākas dienas pirms ceļojuma savā telefonā saņēmu īsziņu (sms) ar ceļojuma informāciju. Savā e-pastā arī saņēmu ceļojuma informāciju un nepieciešamo dokumentāciju. Rīgas lidostā ierados biļetē norādītajā datumā un laicīgi, lai reģistrētos un izņemtu iekāpšanas karti (Bording pass), kā arī izietu lidostas drošības pārbaudes.

Lidostā satiku paredzēto grupas gidu no firmas „Interlux Travel”, kā arī mūsu grupu. Reģistrēju nododamo un rokas bagāžu. Visas drošības pārbaudes izgāju bez problēmām, lidmašīnā arī nokļuvu sekmīgi, un lidojums varēja sākties.

Lidojums turp un atpakaļ uz Japānu noritēja no Rīgas caur Stambulas lidostu Turcijā ar aviokompānijas „Turkish Airlines” lidmašīnām. Apkalpošana no lidmašīnas personāla puses bija burvīga un lidojums pagāja brīnišķīgi, ēdināšana bija iekļauta biļešu cenā.

Pēc gandrīz 20 stundu gara ceļojuma ar savienoto reisu gaidīšanu un lidojumiem, nākamajā ceļojuma otrajā dienā, vakarā ieradāmies Tokijas Narita starptautiskajā lidostā. Tur mūsu grupu sagaidīja transfēra autobuss, kas mūs nogādāja viesnīcā. Mūsu grupa bija starptautiska, tajā bija cilvēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas. Ekskursijas brauciena laikā tika vadītas krievu valodā, jo tūrisma firmai „Interlux travel” bija izdevies sameklēt krieviski runājošu vietējo japāņu gidu.

Pēc iekārtošanās viesnīcā atpūtos un apstaigāju tuvējo viesnīcas apkārtni.

Trešajā ceļojuma dienā sākās iepazīšanās ar Japānas galvaspilsētu Tokiju, kas ilga nākamās 2 dienas, kad tika organizēta ekskursiju programma „Divu dienu ekskursija Tokijā”. Tokija ir Japānas galvaspilsēta un viena no lielākajām un ietekmīgākajām „austošās saules zemes” pilsētām. Tokijas iedzīvotāju skaits pārsniedz 13 miljonus, bet kopā ar piepilsētām ap 23 miljonus. Tokija ir viena no jaunākajām Japānas pilsētām, vienlaicīgi apvienojot gan senatnes, gan modernuma pazīmes. Milzīgu debesskrāpju ēnā var ieraudzīt pavisam mazās mājiņas, kuras brīnumainā kārtā ir saglabājušās pēc postījumiem, kā arī mazās šauras ieliņas, kurām pat nav nosaukumu. Milzīga megapole ir vienlaikus slavena ar tās seniem austrumu arhitektūras pieminekļiem un mūsdienu apskates objektiem. Ekskursijas laikā apskatījām: Tokijā lielāko jūras velšu tirgu - „Cukidži tirgus”; Ginza rajonu: Japānas visdārgāko rajons - Ginza (viena zemes kvadrātmetra cena rajona teritorijā ir aptuveni ~100 000 dolāru). Bija pauzes, lai uztaisītu bildes. Apskatījām arī: Nihonbashi tiltu, Imperatora pili, Akihabara rajonu. Asakusa rajonu: Kaminarimon pērkona vārtus, tirgotāju ielu Nakamise. Sensoji templi, kas ir visslavenākais Tokijas budisma templis, kas ir celts 7 .gadsimtā. Asakusa templi, kas pārdzīvojis 1945. gada bombardēšanu. Pusdienas bija par papildu maksu. Tālāk notika TV torņa apmeklējums (brauciens ar metro: JPY 340 un uzkāpšana tornī JPY 3000, pēc vēlēšanās). Šo torni sauc arī par Tokyo Sky Tree – poētiska nosaukuma tulkojums ir „Tokijas dievišķīgs koks”. Tā ir 634 m augsta konstrukcija un pasaulē vislielākais telekomunikāciju tornis. Vēlāk tika dots brīvais laiks, pēc kura notika atgriešanās viesnīcā ar tūristu autobusu.

Ceturtajā dienā pēc brokastīm turpinājās ekskursiju programma „Divu dienu ekskursija Tokijā un Odaibas salas apmeklējums”. Ekskursijas laikā apmeklējām Meidzi sintoistu svētnīcu, kas ir viena no slavenākajiem Tokijas kulta svētnīcām, kā arī viena no godājamām un visvairāk apmeklētājām valsts reliģijas vietām. Tā tika uzcelta 1920. Gadā. Vēlāk devāmies uz Haradzuku rajonu, kas ir Tokijas modernais kvartāls. Apmeklējām arī Sibujas ielu krustojumu, kas ir leģendārais ielu krustojums, kur vienlaikus uzturas ap 23 tūkstošu cilvēku, blakus tam atrodams piemineklis sunim Hatiko. Pusdienas bija par papildu maksu. Pēc pusdienām devāmies uz Odaibas salu, kas ir liela mākslīgās izcelsmes sala Tokijas līcī, kuru ar Tokijas centru savieno Varavīksnes tilts. Pāris gadu atpakaļ šeit ir bijusi milzīga atkritumu izgāztuve, kas vēlāk tika pārvērsta par mākslīgu salu. Ekskursijas laikā apmeklējām Piejūras parku (Brīvības piemineklis, Varavīksnes tilts), Show room „TOYOTA City Showcase” un automobiļu muzeju „Vēsturiska garāža”. Vēlāk tika dots brīvais laiks, pēc kura notika atgriešanās viesnīcā ar tūristu autobusu.

Ceļojuma piektajā dienā pēc brokastīm tika organizēta ekskursiju programma „Kamakura un Jokohama”. Kamakura izraisa lielu tūristu interesi, pateicoties virknei saglabājušos seno pieminekļu un tempļu. Turklāt pilsētā ir maigs klimats, bet pašu pilsētu no trim pusēm ieskauj meži. Ekskursijas laikā redzējām: Hokokuji templi, kas ir Bambusa templis un tājā notika tējas ceremonija (piemaksa: JPY 1200), templis pieder Rinzai sektas lielajam Kenchoji klosterim. Tas tika dibināts 1334. gadā. Pusdienas Komati-dori tirdzniecības ieliņā  tika organizētas par atsevišķu samaksu. Pēc pusdienām notika Hasedera tempļa apmeklējums (piemaksa JPY 250), kā arī tika apmeklēts Kotoku-in templis – Lielais Buda (papildu maksa JPY 170). Templis ir slavens ar tā „Lielo Budu” - monumentālu atklātu, zem klajas debess atrodošu Budas bronzas statuju, kas ir viens no atpazīstamākajiem Japānas simboliem. Statuja ir aptuveni 13,35 metru augsta, ieskaitot pamatu, tās svars ir aptuveni 93 tonnas. Vēlāk devāmies uz Jokohamas pilsētu, otru lielāko pilsētu Japānā, kā arī lielāko ostas pilsētu, kas atrodas Tokijas līča krastā. Tur apmeklējām Landmark Tower debesskrāpi (papildu maksa JPY 1000), kas ir visaugstākais debesskrāpis Japānā, kura virsotnē atrodas Sky Garden („Debesu dārzs”) skatu tornis. Torņa augstums ir 296 metru, debesskrāpī ierīkots pasaulē ātrākais lifts; ekskursijas laikā arī redzējām „Yokohama Bay Bridge” , kas ir skaists piekartilts, kura garums ir 860 metru. Tilts tika uzcelts 1989. gadā. Tas ir viens no visgarākajiem tiltiem pasaulē. Tālāk apmeklējām slaveno Yokohama Chinatown. Yokohama Chinatown ir lielākā Čainatauna ne tikai visā Japānā, bet arī Āzijā, kā arī viena no lielākajiem pasaulē. Te atrodas ~ 600 ķīniešu tematisku veikaliņu, bodīšu, restorānu un kafejnīcu. Tās vēsture ir ~ 150 gadus sena. Vēlāk tika dots brīvais laiks, pēc kura notika atgriešanās viesnīcā ar tūristu autobusu.

Ceļojuma sestajā dienā pēc brokastīm tika organizēta ekskursiju programma uz Fudzi kalnu. Fudzi vai Fudzijama kalns ir viens no galvenajiem Japānas apskates objektiem. Japānā Fudzi kalns ir svēts, un ikvienam valsts iedzīvotājam vismaz reizi mūžā jāuzkāpj tā virsotnē. Fudzijama - tas ir aktīvs vulkāns, ka atrodas Honshu salā, Fudzi-Hakone-Idzu nacionālajā parkā. Uz doto brīdi vulkāns gandrīz nav aktīvs. Pēdējais izvirdums tika fiksēts 1707.—1708. gados.Ekskursijas laikā tika apskatīti Kavagutiko un Saiko ezeri; Saiko Iyashino-Sato Nenba – koka mājiņu ciemata muzejs (papildu maksa JPY 300). Pusdienas: tradicionāls vietējais ēdiens – Hoto nūdeles (cena: JPY1100). Tālāk par apapildus samaksu devamies uz karstiem avotiem (cena: JPY 800). Vēlāk tika dots brīvais laiks, pēc kura notika atgriešanās viesnīcā ar tūristu autobusu.

Ceļojuma septītajā dienā pēc brokastīm tika organizēta ekskursiju programma došanās autobusu-gājēju ekskursijā “Tokijas līcis”. Tokijas līcis ir Klusā okeāna līcis Japānā. Šeit atrodas virkne ostu, tai skaitā viens no lielākajiem Āzijā – Jokohamas osta. Ekskursija sākās ar Misaki ostas apmeklējumu, ko sauc arī par tunča pilsētu. Neliels Misaki zvejnieku ciematiņš atrodas Tokijas līča ietekā, Miura pussalā, aptuveni 65 km attālumā no Tokijas centra. Šeit ir virkne kafejnīcu, kas piedāvā firmas ēdienus no tunča, kā arī šī vieta sniedz salīdzinoši lētu atpūtu. Vēlāk devāmies ar prāmi uz Nokogiri kalnu (papildu maksa par prāmi bija ap 10 EUR), ilgums ceļā aptuveni 40 minūtes. Nokogiri kalns ir salīdzinoši neliels kalns (329 metru virs jūras līmeņa), kas ir slavens ar neparastas formas klintīm un skaistiem skatiem. Kalna skatu laukumā pacēlāmies par virvju ceļu, kas papildu maksāja 5 ap dolāri. Pacelšanās aizņēma ap 4 minūtēm. No kabīnes loga bija redzama neparasta Tokijas līča un kalnu panorāma. Tālāk apmeklējām Nihondze templi (papildu maksa 16 dolāri), kas atrodas Nokogiri kalna dienvidu pakājē. Šo seno templi dibināja 725. gadā, šeit bija iespēja redzēt milzīgu Budas statuju, kuras augstums ir 31 metru. Statuja ir uztaisīta no Nokogiri kalna akmeņiem. Vēlāk bija brīvs laiks, iespēja ieturēt pusdienas par papildus samaksu. Pēc pusdienām devāmies uz ir mākslīgas izcelsmes salu Tokijas līcī, kas ir piekrastes atpūtas zona Tokijas līcī, tā savieno pilsētu Kavasaki ar Kisaradzu pilsētu. Brauciens notika cauri Tokyo Bay Aqua Line tunelim, kura garums ir 9600 metru, tas ir ierīkots okeāna dibenā, 57 metru dziļumā. Tokyo Bay Aqua Line tuneļi un tilts tika atklāti 1997. gadā. Tokyo Bay Aqua Line – ceturtais garākais tunelis pasaulē, tā lielākā daļa atrodas zem ūdens. Aqua Line – pasaulē garākais automobiļu zemūdens tunelis. Ceļojuma laikā mēs braucām pāri tiltam, bija iespēja vērot Tokijas līča skatus, brauciens turpinājās pa tuneli. Ierodoties salā, bija iespēja atpūsties, ieiet veikalos, vērot ainavas un Fudzi kalna skatus. Vēlāk tika dots brīvais laiks, pēc kura notika atgriešanās viesnīcā ar tūristu autobusu.

Ceļojuma astotajā dienā pēc brokastīm atbrīvojām numuriņus. Devāmies uz Odaibu, kur bija brīvs laiks „nākotnes pilsētas” apmeklēšanai ar virkni izklaides iespēju un tirdzniecības centru. Vakarā transērs uz lidostu un sākās mājupceļš uz Latviju.

Klimats ceļojuma laikā maijā bija pavasarīgi burvīgs, jauks un silts. Ceļojuma izmaksas bija 1227 EUR par avio biļetēm turp un atpakaļ, viesnīcu, ekskursijām, kā arī vietējās uzturēšanās izmaksas 40 EUR apmērā. Brauciens pagāja jauki.

Pēc autora pieredzes, Japānu ir vērts apmeklēt šādu iemeslu dēļ:

1. Vēsture un seno laiku liecības, cilvēciskā laipnība un citāda attieksme pret dzīvi;

2. Kolosāla daba, alpīnisma treniņiem, velo braukšanai, pārgājieniem piemēroti kalni un ar oļiem klātas un smilšaini gleznainas pludmales;

3. Vietējie ēdieni, augļi, dzērieni un kulinārija, specifiska vietējā kultūra, vietējā arhitektūra;

4. Pasakainā arhitektūra un naksnīgais apgaismojums.

Bez starpgadījumiem atgriezos Rīgā. Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē.

15.09.2020.Raimonds Rozenfelds

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47973919sec.