Travelnews.lv strādā Kanāriju salās Nr.3: Sveika, skaistā Puerto de Mogan

Rīts ir iesācies brīnišķīgi – saulīte spīd, putniņi čivina, no balkona paveras brīnišķīgs skats uz ziedošu dārzu. Gribas pat sev iekniebt, lai saprastu, ka tā nav pasaka! Bet nu atgriezīsimies mazliet aukstajā Tallinā.

Vakarā bija mans lidojums no Tallinas uz Grankanāriju. Lidostā šajā laikā izlidoja tieši viens reiss, un tieši manējais, tādēļ daudz cilvēku nebija. Beidzot tiešām kādam vajadzēja redzēt manu dārgo PCR testu – reģistrējoties lidojumam. Un ne tikai testu, bet arī aizpildītu spāņu veselības deklarāciju – apmēram kaut kas līdzīgs, kas mums Covidpass.lv. Tiesa gan, atšķirībā no Latvijas, Kanāriju salās pašizolācijā nav jāsēž – esi brīvs, tikai ievēro vietējos epidemioloģiskos norādījumus.

Lidmašīnas piepildījums apmēram 60-70%. Tā, lai cilvēkiem nav jāsēž blakus, bet ir vismaz beņķis starpā. Visiem, protams, maskas. Šajā brīdī sapratu, ka lidmašīnā esmu es pati, par spīti sejas maskai. Darīju to, ko vienmēr – aizmigu, pirms lidmašīna atrāvās no skrejceļa. Kā teikt, profesionālais kretīnisms – laika taupība.

Vēlā, vēlā vakarā lidmašīna nolaidās Las Palmas lidostā. Atkal jau vienīgais reiss. Lai tiktu pie bagāžas, bija jāuzrāda qr kods, kas saņemts, aizpildot vietējo veselības deklarāciju. Tad novēlējums labam ceļojumam, un tad jau arī iespējams saņemt bagāžu. Un tad jau ar autobusu apmēram 50 minūšu brauciens uz Grankanārijas pasakaino Puteo de Mogan pilsētiņu, kas atrodas salas dienvidrietumos.

Viesnīcā ierados jau stingri pēc pusnakts. Vienīgais, kas izbrīnīja – pa ceļam nevienas mašīnas. Šeit ir spēkā komandantstunda – no plkst. 22 līdz rītam uz ielām nevienam nav tiesību atrasties. Un to te ievēro ļoti strikti. Ne jau soda naudu dēļ, bet respektējot šādu lēmumu.

Arī viesnīcā reģistrējoties ir jāuzrāda negatīvais PCR tests, un tikai tad tiek iedotas istabiņas atslēgas, piedāvāta glāze vīna un izstāstīts, kas šeit sagaida.

Nakti gulēju burvīgi – uzreiz piešāvos pie divu stundu laika starpības – tikai ar mokām attaisīju acis plkst. 9 no rīta, kas pēc Latvijas laika ir plkst. 11. Un tad devos brokastīs. Jau izejot no istabiņas obligāti uz sejas jāliek maksa – tāda šeit ir kārtība. Maska visur un vienmēr, izņemot brīdi, kad ēd, kad peldies, vai esi istabā viena vai kopā ar savu mājsaimniecību.

Brokastojot varēju labāk aplūkot cilvēkus, kas šajā laikā ir ieradušies Grankanārijā. Un jāteic, šeit ir visu vecumu pārstāvji. It īpaši izteiktas ir ģimenes ar maziem bērniem – viņi šeit “pārziemo”. Viesnīcā skan dažādas valodas, bet angļu stipri retāk.

Biju sagatavojusies, ka pandēmijas laikā zviedru galda nebūs, bet bija gan. Lai gan visur roku dezinfekcijas iekārtas. Ēdienu piedāvājums gana plašs, un, protams, augļu un dabīgās sulas! Bingo!

Pēc brokastīm nekavējos un devos apskatīt jauko pilsētiņu. Zināju, ka tā ir gana skaista, jo iepriekš šeit jau būts pat divas reizes! Taču šoreiz, atšķirībā no iepriekšējām reizēm, cilvēku krietni mazāk, visiem sejas sedz maskas. Aizvērušies daļa restorāniņu, slēgti arī daži veikaliņi, bet kopumā šeit dzīvība kūsā.

Kā teikt, štrunts par masku, galvenais, ka siltumā! Labi, šodienai pietiks, vēl daudz kas jāiepazīst, jāuzzina un galu galā jāatbild arī uz pašu galveno jautājumu, ko līdz šim uzdevuši Travelnews.lv lasītāji – vai var peldēt!

Raksts tapis sadarbībā ar www.flytocanarias.com un www.grancanaria.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.76915812sec.