Pārdomas pēc ceļojuma jeb kāpēc doties uz Turciju pat vasarā

Covidpass.lv vēsta, ka pašizolācijā nav jādodas – tāda ir priekšrocības, atgriežoties no Turcijas, kas, lai gan eiropiešu iecienīts kūrorts, tomēr iederas ailītē “trešā valsts”, ir vakcinētajiem jeb Covid-19 pārcietušajiem, kuri to var pierādīt ar digitālo sertifikātu.

Par došanos uz Turciju

Var iestāties pozā un teikt, ka nekad, nekad nepotēsies pret Covid-19, tomēr ceļotājiem, kuri negrib aprobežoties ar tuvējām valstīm un nemitīgi sevi spīdzināt ar puļķa bāšanu degunā (lasi – PCR testu), jāņem vērā, ka ceļošana ar digitālo sertifikātu šobrīd ne tikai palīdz ietaupīt naudu, bet arī laiku, un paver pasauli plašāk. Proti, uz Turciju lidojot nekādi papildus dokumentu blāķi, izņemot viņu pašu vietējo “covidpass” un vakcinācijas sertifikātu, nav nepieciešams.

Par to Travelnews.lv pārliecinājās jau pirmajā ceļojuma dienā, lidojot uz Turciju ar “Coral Travel”. Viss gāja kā pa diedziņu, un, ja Antālijas lidostā pasažieri nebūtu maskās, un uz katra stūra nebūtu brīdinājumi par maskām, roku dezinficēšanu un 1,5 metra distances ievērošanu, tad par tādu pandēmiju vienkārši varētu aizmirst. Vairāk informācijas par došanos uz Turciju, lasi šeit.

Kāds ir aģenta darbs un kā mainījies zviedru galds Turcijas viesnīcās

Strādājot tūrismā vienmēr nākas saskarties ar apkārtējo attieksmi: laimīgā, atpūtīsies… Nenoliedzami, infotūrēs, protams, ir laiks arī atpūtai, bet nebūt tik ilgs un plašs, lai iegūtu bronzas iedegumu un uzēstu liekos kilogramus.

Proti, dienaskārtībā ir viesnīcu apskates. Travelnews.lv ceļojuma otrajā dienā aprēķināja, ka divu viesnīcu apskatei tiek nosoļoti vairāk nekā 7000 soļi. Bet, ja apskatāmo viesnīcu klāsts ir plašāks par divām, tad minimālā dienas norma 10 000 soļu tiek izpildīta ar uzviju.

Tāpat jau ceļojuma otrajā dienā Travelnews.lv pavēroja, kā ir mainījies All Inclusive (AI vai UAI) koncepts pandēmijas laikā. Zviedru galds pastāv, bet… nevar iet klāt un krāmēt šķīvi visu, kas ienāk prātā – jāstāv rindā, jānorāda apkalpojošajam personālam, kādas ir vēlmes, un tad ēdiens tiek salikts šķīvī. Mīnuss šādai sistēmai – ilgāks laiks, kas jāpavada pirms maltītes, bet pluss – kamēr stāvēsi rindā, tiešām izdomāsi, ko vēlies nobaudīt, nevis krāmēsi visu pēc kārtas.

Plašāk par aģentu darbu un izmaiņām pandēmijas laikā lasi šeit.

Atpūta, kas pieejama… nebūt ne mazturīgajiem

Lai gan ceļojumu cenas uz Turciju ir gana pievilcīgas šobrīd, tomēr jārēķinās, ka augstas klases viesnīcas maksā bargu naudu. Viena no glaunākajām un dārgākajām ir “Maxx Royal Kemer”. Protams, ērtības, ko var baudīt šajā viesnīcā, brīžiem pārspēj pat pārdrošākās cerības, bet… piemēram, vasaras beigās atpūta šajā viesnīcā standarta istabiņā izmaksā ap 10 000 eiro uz diviem cilvēkiem, bet, ja izvēlēts dzīvot villā… tad jāpārdod vismaz “Jaguar” vai pie mājas stāvošais “Bentley”. Tas joks, protams. Plašāk par viesnīcām Kemerā lasi šeit.

Šiks un Vidusjūras valdzinājums

Ceļojuma ceturtajā dienā teju vai brīvdiena – apskatāma tikai viena viesnīca – “Rixos Belek”. Starp citu, te jau cenu līmenis daudz pieejamāks. Bet šī viesnīca visvairāk “paņēma” ar iespēju izbaudīt “Starbuck’s” kafiju – tā viesiem pieejama bez papildus maksa, proti, iekļauta UAI konceptā. Bet tieši šīs “Starbuck’s” kafija pandēmija laikā visvairāk pietrūka…

Otrā dienas puse beidzot bija paredzēta tam, lai saprastu, kā jūtas īsti atpūtnieki. Proti, pelde jūrā un sauļošanās. Ūdens temperatūra Vidusjūrā apmēram +27 grādi… Plašāk par ceļojuma ceturto dienu lasiet šeit.

Atkīvā atpūta jeb pārvarēt savas fobijas

Neslēpšu – peldu ļoti slikti, tādēļ aktīvā atpūta uz ūdeņiem vienmēr bijusi tabu. Bet šoreiz… cīņa ar savām fobijām un pilnā mērā izbaudīts brauciens “Četri vienā” – izbrauciens ar bagijiem, raftings, pelde kalnu upē un pusdienas. Nevienu brīdi par šo lēmumu nenožēloju, jo bija patiešām jautri, un nemaz ar bailīgi!

Šāds piedzīvojums bija tik foršs, ka tie, kas devā raftingā, kļuva par īstu komandu. Smaids līdz ausīm, fiziskā aktivitāte, bet vakarā superīgs miedziņš. Plašāk par aktīvo atpūtu lasi šeit.

Pēdējā diena jeb “kā gribētos vēl”

Visai ātri pienāca brauciena pēdējā diena. “Coral Travel” piedāvā iespēju mājup lidot vēlu vakarā, tā kā brīva visa diena. Protams, vislabāk ir pagarināt savu istabiņu, lai varētu izrakstīties vēlāk, jeb “late check out”. Taču jāņem vērā, ka, kopš atvērts Krievijas tirgus, viesnīcu noslodze ir gana liela, tādēļ par šādu iespēju jāpabrīdina laikus! Vairāk iespējams lasīt šeit.

Diena paskrēja tik ātri, un vakars pienāca tik strauji, ka palika tāda mazliet…. Mazuma piegarša. Jā, iespējams, pāris dienas vēl būtu lieti noderējušas. Piemēram, lai atpūstos vai aizbrauktu iepirkties. Turku lira pret eiro šobrīd ir apmēram 1:10, bet cenas īsti nav cēlušās, tādēļ šopings šobrīd ir gana izdevīgs.

Mājupceļš

Antālijas lidosta ir gana maza, bet cilvēku plūsma gana liela. Arī tagad. Tādēļ jārēķinās, ka lidostā jāierodas vismaz divas stundas pirms lidojuma. Iečekojoties lidojumam jāuzrāda gan pase, gan digitālais sertifikāts, gan arī “Covidpass.lv”. Jā, jā, bet tā iztikt nevarēs. Daudzi par Covidpass.lv aizmirst, tādēļ rinda nemaz tik ātri nevirzās uz priekšu.

Toties pats lidojums gana ērts un ātrs. No brīža, kad Rīgā izkāpām no lidmašīnas, tad izgājām pases kontroli, uzrādot sertifikātu un Covidpass.lv, sagaid’jām bagāžu – un tas viss kopā prasīja apmēram 30 minūtes. Ilgāks laiks, protams, jāpavada tiem, kuri nav vakcinējušies. Jo viņiem PCR tests jāveic gan Turcijā, gan ātro testu jāveic arī lidostā, un jāsagaida arī atbilde.

Kopsavilkums

Jā, Latvijā ir karsti, tādēļ šobrīd teorētiski nav nekādas nepieciešamības pēc siltuma braukt ārpus valsts, bet… Vislabāk izrauties no rutīnas var tieši ceļojot. Lai arī cik mīlu Baltijas jūru, atpūtai tomēr foršāka ir Vidusjūra. Un vēl… tā ir atpūta bez istabas tīrīšanas, trauku mazgāšanas un ēst gatavošanas. Turklāt… Tagad Turcija ir viegli un ātri sasniedzama, un mēs nezinām, kā cenas mainīsies uz rudeni, un kāda būs situācija… Tādēļ, ceļotgribētāji, neatstājiet ceļošanu uz vēlāku laiku – baudiet dzīvi tagad.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81233501sec.