Kristīne Virsnīte dalās padomos, kā radoši izklaidēt bērnus ceļojumu un garāku pārbraucienu laikā

TV raidījumu vadītāja Kristīne Virsnīte kopā ar ģimeni – vīru Kasparu, trīspadsmitgadīgo meitu Amēliju un sešgadīgo dēlu Kasparu, nupat atgriezušies mājās no vasaras piedzīvojumiem Eiropā. Kopumā ceļojuma laikā ģimene mēroja nedaudz vairāk nekā 8 tūkstošus kilometru ar auto – aptuveni par 2 tūkstošiem vairāk nekā sākotnēji plānots.

“Šī ceļojuma laikā lielākoties braucām pa mazākas nozīmes ceļiem, cauri ciemiem un lauku apvidiem, izvairoties no autobāņiem, lai patiesi piedzīvotu un redzētu Franciju. Nav nekāds pārsteigums, ka arī šoreiz kilometrāžas ziņā nobraucām vairāk nekā bijām paredzējuši. Ceļš šķiet tik ļoti aizraujošs un vienmēr ir vēlme piedzīvot vairāk,” atzīst Kristīne. Visbiežāk uzdotais jautājums, ko vēlas uzzināt vecāki – kā ģimene izklaidē savas atvases garo pārbraucienu laikā. Tāpēc Kristīne dalās padomos, kas noderēs vecākiem, plānojot tuvākus un tālākus izbraucienus kopā ar pašiem mazākajiem .

Radošām aktivitātēm – flomāsteri, papīrs, krāsojamās grāmatas

Kristīne atzīst, ka abi ar vīru ir apņēmušies būt bērnu vecāki, nevis izklaidētāji. Tāpēc vienmēr ceļā līdzi tiek ņemtas visiem labi zināmās un pārbaudītās, kā arī bērnu iemīļotākās lietas – rotaļlietas, flomāsteri, papīrs, krāsojamās grāmatas. Šoreiz vieta tika izbrīvēta arī lego klucīšiem, lai mazais Kaspars varētu aktīvi sevi nodarbināt. Vakaros ģimenes kempinga vietās Kaspars mēdza apzīmēt akmeņus, un Kristīne uzsver, ka šāda veida aktivitātes ikvienam bērnam ļauj izpausties radoši, raisa vaļu fantāzijai un rada prieku.

Ieplāno atsevišķu dienu ar bērniem

Šī piedzīvojuma laikā vecāki bija izplānojuši mammas un meitas dienu, kā arī tēva un dēla dienu. Abi Kaspari kopīgi devās uz zooloģisko dārzu Francijā, kamēr Kristīne ar Amēliju pavadīja laiku divatā. Protams, atspaids un palīgs ir arī draugi un ģimenes locekļi, kas ceļojuma laikā var pievienoties un kopīgi izbaudīt kādu no tā posmiem. Kopā ar ģimeni neilgu brīdi ceļoja arī Kristīnes mamma un Kasparam junioram tie bija īsti svētki, jo bija iespējams izzināt un izpētīt visus iespējamos rotaļu laukumus vietās, kur ģimene apmetās uz ilgāku laiku. Kompānijas paplašināšana garāka un ilgstošāka ceļojuma laikā ne tikai uzlabo ceļabiedru grupas dinamiku, bet, piemēram, ļauj izbaudīt vecākiem kādu vakaru arī divatā.

Tehnoloģiju iesaiste neaizmirstamam piedzīvojumam

Salīdzinot ar jaunākām atvasēm, pavisam nedaudz cits stāsts ir ar izklaides aktivitātēm pusaudžiem. Protams, attiecībā uz pusaudžiem, nevaram nerēķināties ar tehnoloģiju iesaisti. Tās vienmēr būs klātesošas, atzīst Kristīne. “Šoreiz planšetes tika atstātas mājās, jo mazajam Kasparam ir ierobežots ekrāna laiks. Vienojāmies, ka planšetes vietā līdzi ņemsim The Freestyle pārvietojamo ekrānu jeb projektoru, un laiku pa laikam visi kopā noskatīsimies kādu filmu vai multfilmu. Šī aktivitāte patiesībā bija piedzīvojums arī mums pieaugušajiem, jo skatīties filmas dabā, siltos vasaras vakaros, projicējot tās uz mūsu auto nojumes, nudien bija aizraujoši. Samsung pārvietojamais ekrāns turpmāk vienmēr būs līdzi mūsu ceļojumos, jo tas ir mazs, ļoti viegli lietojams un ar brīnišķīgu izšķirtspēju,” stāsta Kristīne.

Savukārt, mājupceļā Amēlija ar Kasparu junioru skatījās īsās multfilmas, kuras bija lejupielādētās telefonā iepriekš no Netflix straumēšanas servisa. Tāpat neizpalika bez spēlēm. Bērniem ļoti tuvas ir krustvārdu mīklas, kuru minēšanā bieži tiek iesaistīta visi. Kristīne, dodoties ceļojumos, iesaka neaizmirst arī par tām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19433689sec.