Travelnews.lv redaktore: Novēliet man atvaļinājumam labvēlīgu laiku

Jau vairāk nekā desmit gadus (pandēmijas laiku svītrojam) atvaļinājumā vienmēr dodos rudenī – septembra beigās/oktobra sākumā. Kāpēc? Netīk drēgnais laiks Latvijā, kuru var aizstāt ar papildus D vitamīna kūri kur siltākās zemēs – vienkārši pagarināt vasaru.

Senos laikos vienmēr augusta beigas radīja zināmu pesimismu – ehh, atkal saulainais laiks ir pagātne, atkal kaut kas nav pagūts pigments ne tāds utt. Bet, kopš atklāju, ka vasara var būt vienmēr- tikai vajag laiku un naudu – rudens depresijas vairs nav.

Šo gadu laikā vasara pagarināta daudzviet – Kanāriju salās, Turcijā, Grieķijā, Izraēlā un citur. Vienmēr ir atskanējuši jautājumi – bet kur tad ir labāk? Viennozīmīgas atbildes uz šo jautājumu nav, jo daba ir pārāka pār mums, un klimata izmaiņas radījušas ne vienu vien pārsteigumu – pārdzīvotas gan vētras Kanāriju salās, gan lietavas un aukstums Grieķijā. Vismazāk laikam likusi vilties Turcija (bet arī tā ir loterija) – tikai vienu reizi no daudzajiem rudens atvaļinājumiem vētras laikā palikām bez elektrības, bet arī tad nedienas bija uz 1-2 dienām. Bet jāņem vērā, ka, ja dodos rudenī uz Turciju, tā ir Alānija – tur tomēr laikapstākļi ir pievilcīgāki, nekā pašā Antālijā vai Kemerā.

Jā, un arī Izraēla nav likusi vilties - tur ar laikapstākļiem viss bija kārtībā, bet... Bet ilgs rudens atvaļinājums šajā valstī tomēr cērt brangu robu budžetā.

Labākā recepte iepriekš ieplānotam rudens atvaļinājumam ir vienkārša – dodieties bez ekspektācijām! Proti, ieprogrammēt sevi, ka sagaida tikai saulainas dienas ir pilnīgi aplam! Labāk par vislaiskākajiem saules baudītājiem ir galvā jāpatur plāns B – ko darīt, ja nu tomēr laiks ir drēgns, un pludmale vai baseins nebūt nebūs vispievilcīgākā vieta.

Šoreiz plānā B ietilpst turku pirts, masāžas, iespējams, friziera apmeklējums, šopings un... futbols!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29898sec.